Duel Dinsdag: de leukste stageherinnering 

Duel Dinsdag: de leukste stageherinnering 2016-01-26T17:06:43
Zoals jullie inmiddels wel weten zijn Bob en Leen rete eigenwijs en strijden ze iedere week in Duel Dinsdag om de beste stagiair-award van deze stageperiode. Nu de stageperiode ten einde loopt, zou je zeggen dat de jongens wel met elkaar kunnen opschieten. De laatste week is de strijd echter feller dan ooit tevoren.

Het einde van een titanenstrijd is hier; de allerlaatste week van de stagiairs is aangebroken. Om dit te vieren wilden Bob en Leen in een boksring stappen, maar ze werden toch gedwongen om Duel Dinsdag op het digitale papier uit te vechten. Hoewel Bob vorige week wéér won (Leen roept al weer de hele week iets over complottheorieën), staat zijn rivaal nog altijd met één puntje voor (13-12). De beslissende week; wordt het een zaaddodend gelijkspel, of krijgt Duel Dinsdag toch nog een winnaar?

              

Bob - Een vriendschap voor het leven

BobDe laatste Duel Dinsdag alweer, jeetje wat is de tijd snel gegaan. Ondanks dat ik eruit zie als een roffe papi eersteklas heb ik ook gevoel en vandaar dat ik na dagen lang gepest te worden op de redactie soms wel een knuffel kan waarderen. Op een dag kwam ik tot de ontdekking dat onze Wouter, die ik in het begin helemaal niet kon peilen door zijn gedrag als een ongeïnteresseerde klootzak, allergisch is voor knuffels en lichtelijk agressief dreigt te worden als je hem aanraakt. Toen wist ik direct dat ik voor het einde van mijn stageperiode een missie had te volbrengen: een knuffel krijgen van Wouter.

Weken gingen voorbij en mijn ouders begonnen zich al af te vragen waarom ik geregeld bont en blauw thuiskwam. Juist, Wouters anti-knuffelsysteem was weer afgegaan in een tevergeefse poging tot een beetje erkenning van mijn gewaardeerde collega… Tot op een dag de brombeer die-hard aan het werk was en tot later moest bleef, en tot de conclusie kwam dat hij geen eten mee had genomen - tja, das pech. Door gebruik van zijn arendsogen lokaliseerde Wouter de kruidkoek, die stiekem al weken op mijn bureau lag te verpieteren, en hij vroeg op zijn iconische en allesbehalve beleefde manier of hij die mocht verorberen. Gelukkig voor Wouter had ik een troef achter de hand en dat was, je raad het al, de knuffel waar ik al weken voor aan het strijden was. Zonder enige twijfel ging Wouter in op dit aanbod en mijn dag kon niet meer stuk. Juist, geen Breezersl*tje, maar een ontbijtkoeksl*tje.

Maar het wordt nog mooier, mijn doel was namelijk al ruim voor het einde van de stageperiode volbracht en ik voelde een leegte doordat ik geen doel meer had in het leven. Ook voelde het omkopen van Wouter niet helemaal goed… Er bleef niet veel over, maar het vrienden worden met Wouter leek me onmogelijk, en vandaar dat ik maar een poging waagde om dat voor elkaar te boksen. Een week lang bleef ik de oren van zijn kop lullen in de hoop dat hij me een keer aardig zou vinden. Tevergeefs. Totdat ik op een zonnige zondag aan het genieten was van een biertje en ineens een pushnotificatie kreeg op mijn telefoon: “Wouter wilt je toevoegen als vriend” - JUIST! Als VRIEND! Toen ik Wouter de volgende dag, met zijn neus op de feiten drukte merkte ik aan zijn reactie dat ik wel degelijk een ongemakkelijke vriendschap met deze rare snuiter had gesloten. Leen is volgende week waarschijnlijk de verdiende winnaar van Duel Dinsdag, maar dit momentje pakt hij mij niet meer af. Doei. 

                   

Leen - Kutgrappen

LeenMocht het je nog niet zijn opgevallen de afgelopen maanden of jaren, een stage bij PU is verreweg de tofste stage die je ooit kan lopen en iedere ex-stagiair is het daar over eens. Het is daarom zeker geen makje om de leukste herinnering van het afgelopen half jaar te kiezen; elke dag maak je wel iets hilarisch mee – al is het een moment waarop er massaal “piemel” geroepen wordt door de halve redactie of we weer met zijn allen rondom een beeldscherm staan om een dank meme te aanschouwen. Maar de dingen waar ik nog regelmatig met plezier aan terugdenk, zijn de vele momenten waarop we elkaar in de zeik namen (ha, die snap je na de volgende alinea wel).

Het begon allemaal met een moment van vóór mijn stage (ik kwam een weekje later), dat nog bijna elke week wordt aangehaald wanneer Bob weer eens een grote bek heeft, zoals hierboven: “[ik zie eruit] als een roffe papi eersteklas”. Een roffe papi eerste plas, misschien, want het moment waar ik naar refereer is natuurlijk de fameuze plasketting. Bob, die met zijn goede gedrag een ketting om zijn nek deed, omdat hij anders niet de gang op mocht om de WC te bezoeken. De poephoed zette hij nog net niet op, maar verdomme – wat hebben we gelachen.

Ook Michel van Gamer.nl was vaak de lul (tijdens het typen van deze Duel Dinsdag zei hij zelfs letterlijk “kan het even ophouden met die piemels altijd?!”) - mede door het feit dat hij erg happig is op opmerkingen over zijn Brabantse roots - maar die momenten kunnen het nét niet opboksen tegen de honderdduizenden “je moeder”-grappen die in zes maanden tijd mij om de oren vlogen. Je denkt misschien dat deze grappen anno 2016 achterhaald zijn, maar juist omdat ze op elk front waren uitgemolken (net zoals, uhh, ja) werd het niveau ervan des te hoger.

Met dit korte stukje tekst geef ik je slechts een korte selectie van de geintjes die hier worden uitgehaald, en heb ik legendarische momenten als Tjeerd die alle getypte woorden op zijn PC in “piemel” zag veranderen (en de nog leukere reactie) nog buiten beschouwing gelaten. Dat is wat ik ga missen aan het rondlopen op de PU-redactie – naast de redacteuren en Bob -, en of ik er nou de winnaar van Duel Dinsdag mee wordt of niet, al deze hilarische momenten neemt niemand mij meer af!

BURN

             

Nu is het aan jullie!


REACTIES (21) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord