Duel Dinsdag: De grootste badass ooit 

Duel Dinsdag: De grootste badass ooit 2015-08-18T18:22:18
Bob en Leen zijn fanatiek en een klein beetje eigenwijs en zullen daarom elke week strijden in Duel Dinsdag om te bepalen wie de meest awesome stagiair van het komende half jaar is.

Om deze strijd wekelijks te beslissen zijn er natuurlijk betrouwbare, eerlijke een eervolle juryleden nodig. Jullie hebben besloten dat Leen de winnaar van vorige week is, die met Psycho Mantis als meest epische eindbaas de spijker op zijn kop sloeg. Het onderwerp van deze week daagt Bob en Leen uit om in hun geheugen te graven en terug te denken aan alle game characters die ze hebben leren kennen. Het is tijd om te bepalen wie de grootste badass allertijden is, dus roept u maar via onderstaande poll: #TeamLeen of #TeamBob?

   

Bob - Trevor Philips uit GTA V

BobMocht je mij ooit vragen welke kenmerken naar boven komen zodra je het woord badass noemt, dan zijn dat toch wel: onvoorspelbaarheid, krankzinnigheid en het niets van iemand aantrekken. En welk personage voldoet aan alle drie de kenmerken? Niet Vaas uit Far Cry 3 (die gast spoort gewoon niet), maar Trevor fuckin' Philips uit Grand Theft Auto V! Niet alleen zijn persoon, maar ook het oneindige plezier dat ik met Trevor heb gehad tijdens het spelen van GTA V maakt dit voor mij de meest unieke en gestoorde badass of all time.  

Trevor Philips laat zich door niets of niemand de les lezen en heeft altijd zijn woordje klaar, waar meginmaal het woord f*ck in voor komt om hier extra kracht aan te geven. Niet alleen zijn woorden getuigen ervan dat Trevor de meest krankzinnige speelbare badass is in gameland, nee ook zijn vuisten spreken boekdelen. Hoe vaak die gast, in de cutscenes alleen al, iemand een stomp in het gezicht heeft gegeven: Man, man, man. 

Trevor Philips

I hate to advocate drugs, alcohol, violence, or insanity, but they've always worked for me. - Trevor Philips

Een aantal momenten in GTA V benadrukken het feit dat Trevor echt een badass is. Zo veegt hij de vloer aan met Johnny uit de GTA IV expansion The Lost and The Damned (welke voor zijn tijd al een rolmodel badass was). Mij staat namelijk nog goed bij dat Johnny in GTA IV al een redelijk badass gehalte met zich mee droeg. Dat Trevor mij zo gemakkelijk Johnny doet vergeten en hem bijna laat herinneren als een watje, telt in deze Duel Dinsdag heel hard mee. Ook het feit dat Trevor als enige speelbare character in GTA V lifters kan oppikken en deze kan afzetten bij een kannibalistische stam (The Altruistic Cult), maakt het plaatje al helemaal compleet.

De meeste personages die in games in de buurt komen van Trevor sporen absoluut niet en gaan vaker over de top in het badass zijn dat het ongeloofwaardig en geforceerd wordt. Ook het feit dat veel badass personages bestempeld worden als villian en Trevor juist geliefd wordt door de spelers van GTA toont de veelzijdigheid van zijn personage. Niet dat men niet houdt van bijvoorbeeld de Joker, maar het is toch anders. Zijn menselijkheid en onvoorspelbaarheid, ook al speel je met hem, maken het toch een stukje persoonlijker en laten je toch beter kennis maken met het personage. Dan laat ik de momenten dat je switcht naar Trevor tijdens het spelen nog buiten beschouwing... Trevor Philips is een goed uitgewerkt personage dat door zijn menselijkheid en zonder geforceerde trekjes voor mij de grootste badass ooit is.

    

Leen - Duke Nukem uit Duke Nukem

Leen hoofdDe grootste badass schopt natuurlijk ook de meeste kont ooit, en als je aan extreme kontschoppers denkt kom je hoe dan ook uit bij Duke Nukem. He’s the king of the world, baby. Duke Nukem staat voor alles wat R-rated plezier is: vrouwen, wapens, aliens, grof taalgebruik, een grote bek, arrogantie, meer vrouwen, bacon en explosies. Duke Nukem heeft van menig jong gamer een man gemaakt toen hij in 1991 het licht zag in de gelijknamige game, en hij is de grootste badass ooit.

Ouders van over de hele wereld zullen minder blij zijn geweest met Duke Nukem, het is immers niet wenselijk dat jouw 8-jarige zoon - hoi pa en ma, weten jullie nog? – virtuele strippers geld geeft om een stel blokkerige borsten te zien. Maar dat maakt de Duke alleen maar een grotere badass, natuurlijk. Persoonlijke trauma’s buiten beschouwing gelaten; Nukem heeft enkele van zijn beste oneliners - onder het motto beter goed gejat dan slecht gedaan - te danken aan twee van mijn favoriete films allertijden: Army of Darkness (‘Come get some!’) en They Live. Laatstgenoemde is natuurlijk bekend van de volgende legendarische woorden:

I'm here to chew bubblegum and kick ass, and I'm all out of gum.

Duke Nukem was voornamelijk in zijn gloriejaren een onmogelijk grote badass. Dan heb ik het over games als Duke Nukem I, II & 3D en het nog altijd glorieuze Duke Nukem: Manhattan Project. De afgelopen jaren gaat het helaas iets minder goed met de franchise, en Duke Nukem Forever is de rotte kers op de smerige met kattendrollen besmeerde taart. Duke Nukem Forever forceert de badass-heid van Duke een beetje, en slaagt daar niet altijd even goed in. Gelukkig biedt de game ons nog wel badass one-liners als ‘I’m looking for some alien toilet to park my bricks. Who’s first?’

Duke Nukem badass

Duke Nukem maakte een einde aan mijn onschuldigheid. Duke Nukem leerde mij woorden die mij in staat stelden om mezelf uit te drukken als nooit te voren. Duke Nukem leerde mij hoe ik vrouwen moet versieren. Duke Nukem leerde mij hoe je schade aanricht met dikke wapens en een schoen. Duke Nukem leerde mij dat het niet loont om een watje te zijn. Duke Nukem… Duke Nukem leerde mij de definitie van het woord badass, en daar ben ik hem nog elke dag dankbaar voor. Mocht je niet overtuigd zijn, luister dan maar eens naar een greep van de briljante uitspraken die hij heeft gemaakt in onderstaande video.

   

Nu is het aan jullie

De komende Duel Dinsdagen zullen ook andere onderwerpen aan bod komen, en we zijn erg benieuwd naar de input van de PUmmunity. Mogelijke onderwerpen zijn: de meest epische eindbaas, het vervelendste gamepersonage ooit, onze favoriete Pokémon, etc. etc. etc. Dus heb jij een goed idee voor volgende week? Drop een comment en laat het ons weten!

REACTIES (42) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord