Downderdag: Vliegende auto's, besneeuwde steden en spookhuizen 

Downderdag: Vliegende auto's, besneeuwde steden en spookhuizen 2016-02-19T13:49:07
Welkom bij weer een nieuwe Downderdag. Deze week staat er weer een fabuleuze line-up aan downloadtips voor jullie klaar. We gaan van auto's die overal rond vliegen, naar in alle rust een besneeuwde stad proberen te runnen om vervolgens nog een game te bespreken waar je haren van overeind gaan staan.

#3 Eindelijk scoren op je Xbox

Rocket League

Platform: Xbox One

Xbox One-gebruikers hebben zeven lange maanden moeten toekijken hoe PlayStation 4- en PC-gamers aan het rondvliegen waren in hun auto's, maar nu kunnen ook Xbox One-gebruikers aan de slag met de leukste auto-voetbal cross-game die er bestaat. De Xbox One-versie van de game komt met alle updates die er tot nu toe zijn uitgekomen, dus je loopt niet achter op PC of PlayStation 4.

Ben je boos dat de Xbox One-versie nu pas uitkomt? Psyonix heeft dan goedmakertjes voor je. Je krijgt drie DLC van ontwikkelaar Psyonix, dit zijn Super-Sonic Fury Pack, Revenge of the Battle Cars en Chaos Run. Deze komen voor noppes jouw kant op, zo heb je dus zes gratis auto's extra. Sorry, zei ik zes? Ik bedoel natuurlijk acht, want Xbox One-gebruikers krijgen exclusieve auto's. Zo komt de Hogsticker uit Halo naar de arena, terwijl ook de Armadillo uit Gears of War klaar staat om rond te vliegen.

Rocket League is sinds 7 juli uit voor PC en PlayStation 4. De game is razend populair en is miljoenen keren over de toonbank gegaan. Nu kunnen ook Xbox One-gebruikers genieten van de game. Hij is 17 februari uitgekomen en kost 20 euro. In tegenstelling tot de PS4- en PC-versie is er voor de Xbox One geen cross-play. Dit ligt aan het beleid van de Microsoft.

 

#2 Let it snow, let is snow, let it snow 

Cities Skylines: Snowfall

Platform: PC

Paradox Interactive en DLC is geen vreemde combinatie, dit is echter geen negatief iets. Paradox weet namelijk wel hoe ze goede uitbreidingen moeten maken. Afgelopen september kwam de eerste uitbreiding uit voor Cities Skylines en vandaag komt de tweede DLC uit, Snowfall genaamd. De vorige DLC, After Dark, werd bekritiseerd omdat de impact niet groot genoeg zou zijn op de gameplay. Colossal Order heeft geluisterd en de nieuwe uitbreiding heeft absoluut wel invloed op je stad.

In Snowfall heb je namelijk te maken met twee factoren die je stad naar de klote helpen. Ten eerste, obviously, de sneeuw. Sneeuw zorgt ervoor dat je verkeer vast komt te zitten. Iedereen die Cities Skyline heeft gespeeld, weet dat het regelen van het verkeer al een hele game op zich is. Moet je nagaan als het nu nog moeilijker wordt met al die verkeersopstoppingen. Daarnaast zit je met onderkoelde bewoners, door het nieuwe temperatuursysteem hebben je bewoners het af en toe koud. Wanneer dat gebeurt gaat energieverbruik ernstig omhoog (verwarming en shit) wat er zomaar voor kan zorgen dat je een blackout krijgt in je stad.

Natuurlijk komen er gebouwen en trams mee om je te helpen met het oplossen van problemen, maar de nieuwe DLC maakt de game moeilijker dan ooit. De uitbreiding voegt een hele nieuwe (sneeuw)laag toe aan de al gecompliceerde, game. Cities Skylines: Snowfall is nu beschikbaar op de site Paradox, later vandaag komt de DLC ook op Steam uit, de DLC kost 13 euro.

                               

#1 Er was eens een geschifte schilder...

Layers of Fear

Platform: PC, PS4, Xbox One

Een hoop mensen hebben kritiek op het 'wandel-genre', je loopt rond zonder gevolgen en zonder dat er daadwerkelijk veel gebeurt. Er staat veel te weinig op het spel. Layers of Fear bewijst het ongelijk van deze critici. De game kruipt in het hoofd van de speler en schudt alles daar goed rond. Layers of Fear is zeker een van de betere horror-games van het moment en absoluut een kijkje waard.

In Layers of Fear ben je een geschifte schilder die door een huis moet lopen. In dit huis is iets gebeurd en jij moet erachter zien te komen wat. Wat Layers of Fear heel goed doet, is in het hoofd kruipen van de speler. Als je ergens heen loopt en daarna weer terugloopt is alles anders. Als je even stilstaat, schiet er razendsnel iets uit je ooghoek en schilderijen veranderen vaker dan Peter Molyneux dingen belooft. Dat gezegd hebbende gebeuren bovenstaande dingen wel erg vaak, het had misschien iets subtieler gemogen, maar de game is zeker de moeite waard om te spelen.

Layers of Fear is al een tijd op Early Access op Steam maar is officieel afgelopen maandag op PC uitgekomen. Op dinsdag kwam Layers of Fear ook naar PS4 en Xbox One. De game kost 20 ballen.

REACTIES (33) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord