Downderdag: Mercenary Kings, Batman en sfeervolle games 

Downderdag: Mercenary Kings, Batman en sfeervolle games 2014-04-03T16:04:48
Het internet is een grote verzamelplaats voor allemaal nieuwe en experimentele vormen van seksueel getinte content. Kobus is het internet opgegaan om door een bos van advertenties en obscure beelden, een paar pareltjes van games te downloaden. Dit zijn pronkstukken die deze week zijn uitgekomen en eigenlijk iedereen gespeeld moet hebben.

iOS: Hang je iPad aan de muur

Beste release: Monument Valley

Het moeilijkste aan dit betoverende puzzelspel is beginnen. Deze game ziet er namelijk fantastisch uit en je wilt niet dat een van je dikke vingers de saamhorigheid van de pixels doorbreekt. Je wordt meteen in een magische en kleurrijke wereld gezogen, die altijd goed en vrolijk oogt. De stijl is prachtig en je krijgt de neiging om je iPad simpelweg aan de muur te hangen. Het lijkt wel Escher in felle kleuren, want de puzzels hebben namelijk veel weg van het optische bedrog van de etser. Dit spel moet je alleen al kopen voor zijn esthetische waarde. Dat het ook nog een ontzettend verslavende game is die iets anders doet dan we gewend zijn, dat is alleen maar mooi meegenomen.

Monument Valley
Andere verplichte kost? Nope

XBLA: Vleermuis met een herkansing

Beste release: Batman: Arkham Origins Blackgate Deluxe Edition

Deze geüpgrade port van de 3DS en Vita game krijgt niet alleen een langere naam. De Deluxe Edition is namelijk voorzien van beter geluid en mooiere plaatjes, plus je kan Batman andere pakjes aantrekken en dat is toch iets dat iedere Barbie-fan wil. In deze 2,5D action-adventure probeer je de Joker te verslaan en zijn eeuwige glimlach weg te spoelen met een rake kaakslag. Voor iedereen die Origins als een volwaardig deel in de serie beschouwt, is dit deeltje verplichte kost. Slinger die Xbox 360 nog maar een keer aan en download je favoriete superheld.

Batman: Arkham Origins Blackgate Deluxe Edition
Andere 101100101011001? Zeker niet.

PSN: Co-op hangend aan een helikopter

Vetste release: Mercenary Kings

In dit old skool spelletje, dat heel erg doet denken aan Contra van Konami, ga je in een 16-bit jungle vijanden verslaan en spullen verzamelen. In een 2D wereld probeer je alle vijanden naast je, boven je of onder je te doden met je bizarre wapens die je helemaal kunt tweaken. De kracht van dit spel zit hem in de eenvoud, de charme en de co-op. Samen met 3 mede-Rambo’s (offline of online) laat je de personen met andere idealen zien van wie tropische gebied nu echt is. Deze game moet je eigenlijk alleen al spelen voor het briljante laadscherm waar je stoere personage, met een hand vast geklemd aan het onderstel, onder de helikopter hangt.

Mercenary Kings
Andere games die MB’s op je schijf mogen innemen? Batman: Arkham Origins Blackgate Deluxe Edition

Steam: Barbaar gitaar

Vetste release: Bardbarian

Brad (waarschijnlijk afgeleid van ’s wereld beste acteur: Brad Pitt) is een barbaar die door het spawnen van minions, zijn dorp probeert te beschermen tegen aanvallen. Door awesome gitaarsolo’s ten gehore te brengen roept hij bondgenoten op die hem zullen volgen en voor hem gaan vechten. Versla vijanden, verdien geld en schop vooral konten. Er zijn maar weinig games die je een knappe naam geven en waarin je met een gitaar spelende barbaar een drop laten beschermen in een mix van RTS, RPG en Tower Defence.

Bardbarian
Anders nog iets? Niet op dit platform

eShop: Loodgieters van weleer

Vetste release: Mario & Luigi: Superstar Saga

Mario & Luigi gaan opzoek naar de stem van Peach. Na weken van stilte begint Mario weer te verlangen naar schreeuwende kreten van Princess Peach. Je begeleidt de loodgieters op hun weg vol avonturen. In deze turn-based RPG trek je door verschillende werelden en kom je de meest bizarre vijanden tegen. Je krijgt in deze game zelfs steun uit een onverwachte hoek. Zo komt zelfs Bowser je helpen. Level, vecht en maak Princess Peach weer blij door haar stem terug te bezorgen, zonder dat je er met seks voor beloond wordt. Een klassiekertje die je gespeeld moet hebben.

Mario & Luigi: Superstar Saga

Nog iets omdat je toch al bezig bent? Retro City Rampage

Android: Scherven brengen geluk

Vetste release: Smash Hit

Meestal mag je in een game die mooi en sierlijk is niks kapot maken, meestal. In Smash Hit mag dit wel, het is zelfs de bedoeling. In een andere wereld vol met kleur en muziek probeer je zoveel mogelijk glazen voorwerpen stuk te maken. Laat het geluid van brekend glas je motivatie zijn om zover mogelijk te komen. De zwiept op als het tempo wordt verhoogd en kalmeert als je eventjes rustig aan doet. Voor iedereen die genoeg heeft van de generieke games is dit de game die ze toch aan het
spelen houdt.

Smash Hit

Mag het een onsje meer zijn? Nee dit is meer dan voldoende.

REACTIES (15) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord