Downderdag: Hacken, speelgoedsoldaatjes en iedereen is dood 

Downderdag: Hacken, speelgoedsoldaatjes en iedereen is dood 2015-08-14T00:29:43
De vierde werkdag van de week, de dag voor de dag voor het weekend, de ... DOWNDERDAGGGGG! Ja hoor, ook deze week hebben superstagiairs Bob & Leen de meest verse en allervetste downloadtipz met een Z voor je op een rijtje gezet. Bel je provider maar vast dat je datalimiet eraan gaat!

#3: Hacken voor noobs

Hacknet. PLATFORM: PC

Bij het zien van de trailer moesten we ons wel even afvragen waar we mee te maken hadden, het leek wel of we naar een developer video aan het kijken waren tijdens de ontwikkeling van de game. Gelukkig bleek het niet waar te zijn, want mede met behulp van de titel kwamen we erachter dat het gaat om een terminal-based hacking game voor de PC. Je wordt als leek gelukkig niet in het diepe gegooid, want een ex-hacker, aangezien deze dood is gegaan en zijn back-up bestand instructies uitzendt naar een eenzame internetter, is zo vrij om jou op te leiden en je te helpen bij het hacken van allerlei organisaties (en lokale supermarkten) door het gebruik van old-school codes.

Het hacken, is ons verteld, komt aardig overeen met hoe het echte werk gaat. Vandaar kan de game een simulator genoemd worden. Ondanks dat het even zoeken is en er veel op het scherm gebeurt is de game toch best wel toegankelijk, dankzij de hulp van de ‘hacker’ of eigenlijk computer. Het verhaal van de eenzame internetter komt goed naar voren doordat je totaal geen interactie hebt met andere spelers, maar alleen met de digitale bestanden van de ex-hacker. Het is geen triple-A title, maar de uniekheid van de game maakt het zeker de moeite waard om eindelijk te leren hacken!

Hacknet kwam op 12 augustus uit en is op de PC te downloaden voor 7,99 via Steam, deze prijs is nog geldig tot 19 augustus, daarna gaat de prijs weer naar 9,99. Ontwikkelaar Team Fractal Alligator heeft er voor gezorgd dat iedereen die Windows XP of hoger in huis heeft gewoon lekker kan gaan hacken op zijn PC.  

   

#2: Spelen met He-Man is alles wat ik wil

Toy Soldiers: War Chest. Platform: Xbox One, PS4 en PC

Tijd om weer te spelen met soldaatjes en ander speelgoed dat we normaalgesproken niet in een winkel zouden willen kopen, want Toy Soldiers: War Chest brengt ons actie met eenhoorns. Naast het meisjesspeelgoed (ha, meisjes zijn stom) kunnen we in deze game ook aan de slag met Ezio uit Assassin’s Creed, G.I. Joe, Cobra Commander en modderfokking He-Man! MANNELIJK.

De game combineert genres door een top-down strategische defence-game te zijn en tegelijkertijd de mogelijkheid te bieden om te switchen naar een directe – actievolle - controle over de kleine soldaten en turrets. Je begint een potje op een leeg battlefield waarin het de eerste taak is om turrets te positioneren in de vooraf vastgestelde slots en je infanterie een plekje te geven.

Het type turret dat je kunt inzetten (bijvoorbeeld anti-infanterie of een turret die werkt met een satelliet) en de soldaten die je tot je beschikking hebt hangen af van het leger dat je kiest. De standaard game bevat Kaiser (WO2-thema), Phantom (sci-fi), StarBright (doet denken aan My Little Pony) en Dark Lord (fantasy galore). Maar waar het ons allemaal om draait is natuurlijk de extra characters. IK WIL HE-MAN. Daar moet ik dan helaas wel 5 euro voor neerleggen per extra character/leger. De gehele bundel met characters is voor 15 euro te downloaden (bovenop de retailprijs).

De game kan met twee mensen in offline co-op gespeeld worden, en online kan er chaos aangericht worden met in totaal vier spelers. Toy Soldiers: War Chest is voor 15euro te kopen op Xbox Live, PSN en Steam.

  

#1: Verrek, iedereen is dood

Everybody's Gone to the Rapture. Platform: PS4

Je kent het wel. Je wordt wakker en iedereen is dood. Altijd lastig. In Everybody’s Gone to the Rapture overkomt het je ook, en moet je in enkele actieloze uren door middel van exploratie erachter proberen te komen wat er allemaal aan de hand is. De game is een plezier om naar te kijken, en alleen al het halen waard zodat je kwijlend de omgeving in je op kan nemen.

Er is genoeg ophef geweest over de game: is deze aanpak nou wel tof of niet? Zelfs Jan en Nino lijken er niet uit te kunnen komen, maar het is wel duidelijk dat Everybody’s Gone to the Rapture een erg unieke titel is. De game is in vier of vijf uurtjes uit te spelen - al hangt het er compleet van af hoeveel van het dorp Shropshire de speler wil zien - en is compleet afhankelijk van het verhaal. Verwacht dus geen moord, brand en een opensplijtende hemel in de nieuwe game van de makers van Dear Esther.

De personages in de game worden minimalistisch neergezet, mede omdat ze dood zijn natuurlijk, want door de wereld staan enkele silhouetten verspreid die nieuwe informatie bieden via verschillende dialogen. Je hebt een grote spanningsboog nodig voor Everybody’s Gone to the Rapture, maar daar krijg je wel een heerlijke sfeer voor terug. Je loopt trouwens wel erg langzaam en de sprintknop helpt amper, dus Sonic liefhebbers kunnen deze titel misschien beter overslaan.

Check hier de Effe Spelen van Everybody’s Gone to the Rapture. Mocht het sfeertje jou wel liggen, dan kun je de game nu downloaden op PSN voor 19,99. PS Plus bezitters betalen vier euro minder.

REACTIES (19) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord