Dit zijn de gamereleases van april 2021 

Dit zijn de gamereleases van april 2021 2021-04-01T14:38:57
De eerste lentekriebels zijn voelbaar en het kwik is boven de twintig graden gestegen. Dat betekent… massaal gamen natuurlijk! Ook in april staan er weer genoeg lekkere games op het menu met actie-rpg Outriders, platformpuzzelaar Oddworld: Soulstorm, een nostalgische trip langs sterrenstelsels met Star Wars: Republic Commando en het langverwachte New Pokémon Snap. Dit zijn de gamereleases van april 2021!

Outriders (1 april | PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X, PC, Stadia)

Outriders bijdt de spits in de maand april meteen lekker af. In groepen tot drie spelers creëer je een eigen Outrider en trek je over de planeet Enoch vol bossen, woestijnen en uitgestrekte landschappen.

De opzet van Outriders doet een beetje denken aan de Destiny-franchise. Het is dan ook niet zo gek dat Outriders vooral gefocust is op intense en pijlsnelle gunplay, gecombineerd met een rijk arsenaal aan bovennatuurlijk krachten waarmee je jouw Outrider uit kunt dossen. Daarnaast lijkt Outriders goed naar het rpg-genre te hebben gekeken, daar de klassieke rpg-elementen volop aanwezig zijn. Verwacht dus veel upgrades, arsenalen aan nieuwe wapens en andere gear, compleet met een cijfertjesmania aan stats!

Met Outriders heeft ontwikkelaar People Can Fly gekozen voor een ‘drop-in-drop-out’-systeem om door de content heen te ploeteren. Kunnen je buddy’s dus op een bepaald moment niet achter hun systeem kruipen, dan kun je alsnog lekker zelf knallend door Enoch heen. Fans van lootshooters of genieters van een goed sci-fi-materiaal, vandaag kun je los!

Oddworld: Soulstorm (6 april | PS4, PS5, PC)

Kennen we Abe uit de Oddworld-serie nog? Tuurlijk kennen we die nog! Abe keert terug in Oddworld: Soulstorm, waarin de pracht en praal van het beeldscherm spat, terwijl de serie tegelijkertijd haar roots in acht neemt. De game wordt zoals gewend gespeeld in een 2,5D side-scrolling perspectief, waarin spelers als Abe door de prachtige levels rennen en puzzelen.

Slavernij is allesbehalve cool en daarom trekt Abe er in Soulstorm op uit om zijn mede-mudokons te redden van een slavenleven. Dit gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot, dus moeten spelers als Abe al puzzelend en platformend een weg banen door de rijk aangeklede werelden van Soulstorm.

Ontwikkelaar Oddworld Inhabitants slaat met Soulstorm een weg in die hevig geïnspireerd is op het originele ’Abe’s Exoddus, het oorspronkelijke vervolg op de eerste game in de reeks, Abe’s Odyssey. Echter kunnen spelers ook een hoop nieuwe spelelementen verwachten, waardoor de uiteenlopende levels een stuk meer dynamiek krijgen. Tel daarbij op dat de levels ook nog eens grafisch dik in orde zijn en we hebben hopelijk een puike platformer waar we begin deze maand naar kunnen uitkijken!

Star Wars: Republic Commando (6 april | PS4, Switch)

Voor de volgende game nemen we een nostalgisch tripje terug in de tijd op lichtsnelheid. Star Wars: Republic Commando lanceerde in 2005 en groeide uit tot een echte cult-klassieker onder de Star Wars-fans. In Republic Commando kruipen spelers in de huid van Clone Trooper RC-1138 van het zogenaamde Delta Squad: een elite-eenheid van Clone Troopers die door de Republic de halve ruimte door wordt gestuurd op levensgevaarlijke missies.

Republic Commando was zijn tijd ver vooruit en rustte op een heus squad-systeem, waarin spelers hun teammaten konden aansturen om bepaalde taken uit te voeren. Dit zorgde vaak voor uiterst tactische vuurgevechten, waarbij spelers hun computergestuurde maatjes echt leerden kennen en op de juiste wijze in probeerden te zetten.

Bijna zestien jaar later wordt de game op PlayStation 4 en Nintendo Switch uitgegeven. Aspyr Media, de ontwikkelaar die verantwoordelijk is voor de port, zegt dat spelers het volle singleplayeravontuur kunnen verwachten in HD-graphics. Vooral het feit dat de shooter ook naar de Switch wordt overgeheveld is mooi meegenomen, want dit is een prachtig zoethoudertje  wanneer je onderweg bent of gewoon lekker languit op de bang hangt.

Star Wars: Republic Commando verschijnt op 6 april en mocht je deze vroegáh gemist hebben, of wil je deze klassieker gewoon nog een keer herbeleven, vergeet dan niet om hem op je lijstje te zetten.

New Pokémon Snap (30 april | Switch)

De Switch-releases blijven maar binnenkomen – ook eind april staat er weer een potentiële topper in de startblokken. New Pokémon Snap gaat op dezelfde voet verder als het origineel voor de Nintendo 64, maar voegt wel een compleet nieuw eiland en nieuwe pokémon toe die door de speler flink onder de lens genomen mogen worden. Dankzij de Switch zien die  werelden én de pokémon er natuurlijk een stuk toffer uit dan op de Nintendo 64, dus schroom niet om je kiekjes te delen met je maten als je een toffe Dragonite hebt weten vast te leggen!

Pokémon Snap was een favoriet onder de fans en met de beelden die wij hebben gezien, verwachten we dat ook New Pokémon Snap Nintendo geen windeieren gaat leggen. Stel je lens maar vast af en poets je fotorolletje op, want hieraan gaan we veel fotografisch plezier beleven!

Returnal (30 april | PS5)

We sluiten de maand af met een PlayStation 5-exclusive in de vorm van Returnal, ontwikkeld door de makers van PS4-lanceringsgame Resogun. De naam zegt het al een beetje, want in deze pijlsnelle roguelike kruipen spelers in de huid van Selene, die strandt op een van vorm veranderende wereld. Elke keer wanneer zij sterft, wordt ze gedwongen om haar missie te hervatten.

In Returnal staat vooral de constant veranderende wereld garant voor unieke en boeiende gameplay. Bij iedere cylcus merken spelers dat niet alleen de wereld, maar ook de te verkrijgen items veranderen. Om met die constante aanpassingen om te gaan heb je een sterk staaltje tactisch vermogen nodig. Dus als je van uitdagingen houdt, trek dan alvast je ruimtepak aan!

De vliegensvlugge vuurgevechten in combinatie met het mysterie dat om iedere hoek op de loer ligt, zorgen gezamenlijk voor een hoge mate van herspeelbaarheid waarin de uitdaging nooit ver weg is. Op 30 april gaan we meemaken of Returnal kan bieden wat het belooft.

Alle releases

1 april
Outriders (PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC, Stadia)
Resident Evil 7 (Stadia)

6 april
Oddworld: Soulstorm (PC, PS4 and PS5)
Star Wars Republic Commando (PS4, Switch)

8 april
Scarlet Hood and the Wicked Wood (PC)
Borderlands 3: Director's Cut (PC, PS5, Xbox Series X/S, PS4, Xbox One)

15 april
SaGa Frontier Remastered (PC, PS4, Switch)

20 april
MLB The Show 21 (PS5, Xbox Series X/S, PS4, Xbox One)

Maskmaker (VR) (PC, PSVR)

22 april
Humankind (PC, Stadia)

23 april
Judgment (PS5, Xbox Series X/S, Stadia)
NieR Replicant ver1.2247448719... (PS4, Xbox One, PC)

29 april
Assassin's Creed Valhalla: Wrath of the Druids (PC, PS5, Xbox Series X/S, PS4, Stadia, Xbox One)

30 april
New Pokémon Snap (Switch)
Returnal (PS5)

REACTIES (15) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord