Deze dieren zouden geweldige World of Warcraft mounts zijn 

Deze dieren zouden geweldige World of Warcraft mounts zijn 2016-09-05T10:06:54
Legion is eindelijk uit, en daarmee neemt het toerisme in Azeroth momenteel dramatisch toe. Veel oud spelers willen namelijk toch even kijken waar alle drukte om te doen is. Maar al dat nieuwe terrein ga je natuurlijk niet simpelweg te voet verkennen als een low level pauper. Nee, in Azeroth stel je pas iets voor als je op de rug van een episch beest of vervaarlijke machine zit. Dagdromer die ik ben, kan ik het niet laten na te denken over beesten die ik graag tot rijdier zou maken. Hierbij dus mijn top 6 van real life dieren die supervette mounts zouden zijn!

Disclaimer: Het is een tijdje geleden dat ik me voor het laatst in Azeroth begaf, dus ik kan er hier en daar net iets naast zitten. Van sommige dieren op deze lijst bestaat misschien toch een mount, en anderen zijn al vertegenwoordigd als pet. Laat het vooral weten als ik een foutje maak.

Pistoolgarnaal

In het Engels bekend onder de net iets toffere naam pistol shrimp. Dit kleine, kreeftachtige beestje dankt zijn naam aan het vermogen om op afstand prooi te doden door het schieten van bubbels. Klinkt misschien schattig en ietwat als een Pokémon, maar deze bubbels zijn behoorlijk hardcore. De pistoolgarnaal heeft namelijk een gigantische klauw aan één van zijn armen, ongeveer zo groot als de helft van zijn lichaamslengte. Hij kan die klauw met zo’n snelheid dichtklappen, dat een zogenaamde cavitation bubble ontstaat. Dit is een soort vacuümbubbel die hij op een paar centimeter afstand kan projecteren. De schokgolf hiervan is zo groot dat dit beestje er vissen en andere prooi mee kan doden. Bruut! De bubbel kan trouwens snelheden van bijna honderd km/u halen en bij het maken ervan komt een geluid van meer dan tweehonderd decibel vrij. Alsof dat nog niet genoeg is, zorgt het in elkaar klappen van het vacuüm ervoor dat het water eromheen tijdelijk temperaturen van zo’n 4700(!) graden Celsius bereikt. Kortom, een episch dier! Vergroot deze garnaal met een factor 100, gooi er een zadel op en je hebt één van de vetste aquatic mounts die WoW ooit heeft gezien!


pistolshrimp

    

Honingdas

Nog een dier dat een toffere naam heeft in het Engels dan in het Nederlands. Honey badger klinkt namelijk nét iets stoerder. En stoer is deze rakker zeker! Ik ga er vanuit dat veel van jullie ondertussen wel bekend zijn met de honeybadger. Het beestje is namelijk zo badass dat het een cultstatus heeft verworven op internet. Niet bekend? Check dit even:

Kortom: nergens bang voor, kan tegen een stootje is bestand tegen dodelijk gif! Oké, als we dit monster nu eens zo groot maken als een beer en wat extra harde klauwen geven. Geef hem een vette armor á la Battle Cat en de hardste mount van Azeroth is een feit. Niet dat hij de bescherming nodig heeft; dat is puur voor esthetische doeleinden. Honeybadger doesn’t give a shit!

    

Duizendpoot

Heb je wel eens documentaires gezien over duizendpoten? Niet het soort dat je in je achtertuin kunt vinden, maar het soort dat in tropische oorden rond krioelt. Het soort dat een halve meter lang kan worden en de meest nare voelsprieten heeft die je ooit hebt gezien. Nooit zo’n documentaire gezien? Houden zo! Je zult namelijk een week lang volledig flippen bij elke kriebel die je voelt op je lichaam. Duizendpoten zijn genadeloze roofdieren. Ze zijn snel, sterk, vaak giftig en hebben schijt aan alles. Als ze eenmaal in aanvalsmodus zitten, stoppen ze niet tot het slachtoffer dood en verteerd is. Een perfect beest dus om je digitale vijanden angst in te boezemen. Als een speler op een gigantische duizendpoot de area binnen komt gekropen, kijk je wel uit voor je je in de buurt waagt. Het idee is dat dit rijdier muren kan beklimmen met z’n vele friemelende poten, en dus niet onderdoet voor een vliegende mount. Vanzelfsprekend hebben alleen de meer duistere rassen toegang tot dit dier. Denk Orc, Undead of Troll.

centipede

    

Giraffe

Oké van deze weet ik dus zeker dat er al een pet van bestaat. Maakt niet uit, ik wil op een giraffe kunnen rijden! Giraffes zijn tegelijkertijd krankzinnig onnozel en ontzettend majestueus. Hoe kun je daar nu geen fan van zijn! Je vijanden kapot maken door je giraffe zijn nek als zweep te laten gebruiken. Oh ja, we gaan wel wat vleugels toevoegen aan dit beest voor wat extra flair. Een mythische wereld verkennen op de rug van een gevleugelde giraffe, is dat niet waar we allemaal van dromen? Blizzard, lezen jullie mee?


kaku
Oké, misschien ben ik hierin enigszins beïnvloed door Kaku uit One Piece…

    

Kolibrie

We hebben nu dus een vliegende giraffe, maar ik denk dat we nog wel een vliegende mount kunnen gebruiken. De kolibrie, Moeder Natuur’s helikopter natuurlijk! Als je ooit hebt gezien hoe kolibries werken, zul je het helemaal met me eens zijn. De vogels zijn zo elegant; zo klein maar toch zo cool. De beheersing waarmee ze vliegen is een genot om naar te kijken. Ze kunnen perfect op dezelfde plaats blijven vliegen als ze dat willen. Dit is mogelijk doordat hun vleugels maar liefst vijftig keer op en neer gaan per seconde. Ideaal dus voor epische luchtgevechten. Een bruut harnas en iets van een bajonet voor op de snavel, en we zijn helemaal klaar om het luchtruim te kiezen. Hou hem klein en maak hem exclusief beschikbaar voor gnomes, of vergroot hem uit om hem geschikt te maken voor de elegantere rassen, zoals de Draenei.

   

Labradoodle

Het beest der beesten, man’s best friend: de hond. Natuurlijk, er zijn al genoeg hondachtige mounts in WoW, maar ik geloof niet dat je al een labradoodle kunt berijden. Maar waarom niet, Blizzard?! Deze wollige strijdkameraden zijn intens trouw en makkelijk in het onderhoud. Daarbij zijn ze goed met kinderen. Ideaal dus als speelkameraadje voor je Tauren kalfjes. Het allermooiste, deze intens exclusieve mount verhaart niet! Zo houden we Azeroth netjes. Wel zo prettig toch? Oké misschien hebben we wat kleine aanpassingen nodig. Het hondje mag vanzelfsprekend een paar maatjes groter, en een stel gigantische snijtanden zouden ook niet misstaan. Misschien een aantal extra staarten, in lijn met de Japanse mythologie. Als we toch bezig zijn, kunnen we niet meteen een labradoodle skin maken voor de Worgen? Nee? Oké, dan niet.

REACTIES (10) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord