Deze 6 personages missen nog Super Smash Bros. Ultimate 

Deze 6 personages missen nog Super Smash Bros Ultimate 2019-09-27T12:48:22
Toen Nintendo tijdens E3 2018 zei dat Super Smash Bros. Ultimate de grootste crossover uit de gamehistorie zou worden, zag Wimpie nog wel wat personages die echt toegevoegd moesten worden om zo’n titel te rechtvaardigen. Nu de eerste helft van de DLC bijna uitgebracht is gaat hij eens kijken of Nintendo op koers ligt.

De line-up van Super Smash Bros. Ultimate blijft zich maar uitbreiden. Afgelopen maand kwam fan favoriet Banjo-Kazooie naar de game en Fatal Fury’s Terry Bogard voegt zich in november bij de cast van Smash. Dat betekent dat er nog één personage overblijft in de Fighters Pass, maar Nintendo heeft ook al aangekondigd dat er nóg meer vechters naar Smash komen!

Over het precieze aantal is nog niets bekend, maar de personages die nog komen moeten de titel ‘grootste crossover in gaming’ rechtvaardigen. Ik heb nog wel wat personages in mijn hoofd die eigenlijk niet kunnen ontbreken in Smash Ultimate. Om er maar even van uit te gaan dat er nog een volledige Fighters Pass aankomt, heb ik zes personages uitgekozen.
     

Waluigi…

Hoewel ik zelf al de hoop heb opgegeven, kan Waluigi wat mij betreft niet ontbreken in Smash. Met Mario, Luigi én Wario als personages is de oneervolle Assist Trophy die Waluigi toebedeeld werd te min voor het heerlijk trolly personage dat hij is. Áls Nintendo besluit om Waluigi om te zetten in een volwaardig personage, dan gaan ze ermee wachten tot het allerlaatste personage dat uitkomt. Of hij komt gewoon niet en in dat geval is Smash Ultimate de grootste crossover-titel dan ook niet waard.


     

Sephiroth

Hij is evil, heeft lang anime-haar, een lange katana en zijn aartsvijand zit al in Smash. Sephiroth móet op zeker moment gewoon in Smash verschijnen. Het zou de crossover met Final Fantasy verrijken en de serie is ook nog eens uiterst populair in zowel het Westen als het Oosten. Sephiroth lijkt me, op basis van wat ik heb gezien van hem in Dissidia FF NT, een prima personage voor smash met zo veel kenmerkende aanvallen die geschikt zijn als melee- en projectile-aanvallen. En er zit veel te weinig muziek van Final Fantasy in Smash, we need more of that too.


     

Skull Kid

Als Ganondorf in Smash zit, dan verdient ook Skull Kid een upgrade van Assist Trophy naar volwaardig personage. Skull Kid is een unieke schurk in de Zelda-serie die veel fans graag in actie willen zien en omdat hij tot nu toe nog geen Assist Trophy is in Super Smash Bros. Ultimate, lijkt de kans aanwezig dat Masahiro Sakurai hem aan het omtoveren is naar een volwaardige vechter. De Smash-chief benadrukte bij de aankondiging van Skull Kid’s Assist Trophy in Smash 4 al dat hij ‘maar’ een hulptrofee was, dus Sakurai weet dat fans op Skull Kid zitten te wachten.


     

Dante

Nu de originele Devil May Cry-games naar Nintendo Switch komen zou het me supercool lijken om Dante in Smash te zien. Je zou denken dat hij met die talloze wapens misschien een wat rommelig personage wordt, maar als je kiest voor een bepaalde versie van Dante kan je best een leuke moveset voor hem samenstellen. En met zijn charisma heb je meer dan genoeg bronmateriaal voor epische taunts! Waar wachten we nog op Nintendo? Breng Dante naar de volgende Fighters Pass!


   

Geralt of Rivia

Nu CD Projekt RED lekker bezig is met het uitlenen van Geralt, lijkt het me cool dat ze ook even een deal sluiten met Nintendo. Na Monster Hunter World en Soul Calibur 6 kan Smash er ook nog wel even bij denk ik zo. Hij zou een goede publiekstrekker zijn voor gamers op het Westelijk halfrond en met de komst van The Witcher 3: Wild Hunt Complete Edition naar de Switch ligt de rode loper nog net niet uit voor de gemuteerde monsterspecialist. Geralt zou als personage ook wel lekker kunnen spelen met genoeg kenmerkende aanvallen die zowel in melee- en projectilevorm gegoten kunnen worden. ‘How you like that silver?’ Ik hoor het hem al roepen.


   

Phoenix Wright

Dat een personage als Phoenix Wright makkelijk kan werken in een fighting game, zagen we -net als bij Dante- al in Marvel vs. Capcom 3, waarin de klunzige strafpleiter uit Capcom’s Ace Attorney moeiteloos patsen uitdeelde door met bewijs te smijten en zijn tegenstander te beschuldigen. Zijn even onhandige assistent Maya fungeerde als assist door letterlijk een struikel-aanval uit te voeren. Er zijn dus genoeg creatieve manieren om Phoenix een succesvol Smash-personage te maken. Dat de Phoenix Wright: Ace Attorney Trilogy recent naar Nintendo Switch kwam maakt zijn kansen alleen maar groter.

Eigenlijk is het ook gewoon belachelijk, nu ik er zo over nadenk. In december vorig jaar betaalde ik zestig euro voor de game en nu, bijna een jaar later, heeft Nintendo de eerste vijfentwintig euro alweer binnen met die Fighters Pass. Als alle personages straks uit zijn heb ik dus bijna een nieuwe game gekocht. Je bent dus honderdtien euro kwijt als je de ultieme smash ervaring in huis haalt. Ik ben erin getuind jongens, Nintendo heeft mijn aandeel al zo goed als binnen…

REACTIES (10) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord