Destiny Beginner's Guide 

Destiny Beginner's Guide 2014-09-11T13:56:04
De shooter waar we al het gehele jaar naar uitkijken is eindelijk uit. Om je een beetje te helpen een goed begin te maken, hebben we onze expert in slechte introducties, Bas alias Kobus, verplicht een guide te schrijven over hoe je het beste kunt beginnen aan Destiny. Lees en leer.

Destiny is een zeer uitgebreide shooter met RPG-elementen. Om het spel goed te begrijpen is daarom enige uitleg zeer welkom. Speciaal om die reden ben ik Destiny ingedoken om te kijken wat je allemaal zeker moet weten om van Destiny het volgende succesverhaal in jouw leven te maken.

In Destiny ga je met een zelfgekozen class als Guardian proberen de aarde en andere planeten te redden van The Darkness. Nee het gaat hier niet om die hoogzingende glamrock band, maar om een oude en mysterieuze vijand. Nog voor je de eerste stap zet moet je de belangrijkste keuze in het spel maken, want je moet een class kiezen. Om je een beetje op weg te helpen geven we je een korte beschrijving wat je van de drie classes mag verwachten:

Guardians of the Galaxy

 

Titan

De Titan is een class die gespecialiseerd is in armor en het uitdelen van grote dosissen schade. Deze class is onderverdeeld in twee subclasses. De eerste is de 'Striker' en de tweede is de 'Defender'.

De 'Striker' is al vroeg in de game beschikbaar en geeft je de Fist of Havoc super ability. Bij het uitvoeren van Fist of Havoc slaat je Guardian hard op de grond en ontstaat er een shockwave die al je vijanden in een kleine cirkel vernietigd. Verder werkt de Striker subclass vooral goed voor close combat en fysieke schade.

De Defencer subclass is vanaf level 15 beschikbaar en geeft je vooral defensieve vaardigheden. De super ability van deze subclass heet Ward of Dawn en vormt een kleine koepel om je heen waarin jij en je fireteam leden niet geraakt kunnen worden voor een korte tijd.  

De Titan is de Guardian met de meeste armor en daarom een goede keuze voor gamers die regelmatig neer worden geschoten in andere shooters.

 

Warlock

De Warlock heeft magische krachten die hij goed kan combineren met zijn geweren. De class wordt gezien als een 'Space Wizard' en heeft minder verdediging dan de Titan, maar kan veel schade doen door middel van een goede combinatie van skills en wapens. De Warlock heeft ook twee subclasses, namelijk de 'Voidwalker' en de 'Sunsinger'.

Vanaf het begin krijgt je Guardian de subclass 'Voidwalker' en optimaliseert het gebruik van Void energie om zo je vijanden uit te schakelen. De super ability van de 'Voidwalker' is de Nova Bomb waarbij de Warlock een explosief vol Void licht naar een vijand gooit. Alle slechteriken die in een kleine straal van de explosie staan worden gedesintegreerd.

Als je level 15 hebt bereikt als Warlock, dan is het mogelijk om de 'Sunsinger' subclass te kiezen. De subclass is bedoeld om je teamgenoten te ondersteunen en helpt je voorkomen dat vijanden te dichtbij komen. De super ability van de 'Sunsinger' is Radiance. Hiermee help je gesneuvelde Guardians overeind en geef je hun wapens een boost om meer schade toe te richten. 

De Warlock is een iets ingewikkeldere class, maar wel een die iedere fireteam moet hebben om succesvol Raids te kunnen voltooien.

 

Hunter

Voor iedereen die snelheid en stealth ambieert, is de Hunter de ideale class. Deze Guardian haalt snel de trekker over en kan van dichtbij erg gevaarlijk zijn met zijn mes, zeker als je die niet ziet aankomen. De Hunter heeft ook twee subclasses, de 'Gunslinger' en de Bladedancer' wel te verstaan.

Als 'Gunslinger' is een subclass waarmee de Hunter snel en makkelijk langs obstakels manoeuvreert en ook nog eens verschrikkelijk veel schade kan aanrichten. De super ability heet 'Golden Gun' en geeft je 3 kogels die nagenoeg altijd een instant kill opleveren. Precies zoals we gewend waren van de Golden Gun in GoldenEye op de Nintendo 64

De level 15 subclass heet 'Bladedancer'. Deze subclass zorgt ervoor dat je mes nog belangrijker wordt dan deze al was voor de Hunter. De super ability heet 'Arc Blade' en laadt je mes op met Arc Light waardoor deze nog meer schade kan aanrichten.

De Hunter is de ideale class voor iedereen die goed is met messen, maar de kennis ontbeert om een chirurg te worden. 

Destiny  

De Wapens

In Destiny zijn je wapens onderverdeeld in drie groepen. Zo heb je Primary Weapons, Special Weapons en Heavy Weapons. Je Primary Weapons gebruik je veruit het meeste. Het Special Weapon is bedoeld om meer schade te doen en heeft voor iedere afstand wel een geschikt geweer, wel heb je hier maar beperkte ammo voor.  De sterkste wapens zitten in de Heavy Weapons groep. Deze richten ontzettend veel schade aan, maar je vindt hier maar zelden ammo voor. 

De wapens in Destiny behoren altijd tot een bepaalde groep. De statistieken van de wapens zorgen ervoor dat ze vaak uniek zijn. Sommige wapens hebben een groter magazijn, terwijl andere langzamer schieten en meer schade aanrichten. Er zijn een heleboel van dit soort aanpassingen en daarom voelt geen enkel wapen hetzelfde aan. 

Primary Weapons:

 • Auto Rifle: volautomatisch machinegeweer met redelijke accuratie. Het beste wapen om mee te beginnen omdat het op nagenoeg ieder gebied goed werkt. 
 • Scout Rifle: semiautomatisch geweer met een hoge accuratie. Goede keuze als je makkelijke de zwakke plekken van je vijanden weet te vinden. 
 • Hand Cannon: Een krachtig pistool dat veel schade aanricht. Goed voor dichtbij en middel verre afstanden, want het wapen heeft geen scope. 
 • Pulse Rifle: Schiet salvo's van meerdere kogels en is erg inaccuraat tussen de schoten. Schakelt vijanden meteen uit als je alle kogels weet raak te schieten. 

Special Weapons:

 • Shotgun: Richt heel veel schade aan van dichtbij, maar is totaal onhandig als vijanden verder dan 4 meter van je af staan.
 • Sniper Rifle: Een wapen voor de lange afstand dat ontzettend veel schade aanricht als je de zwakke plek van je vijand weet te raken.
 • Fusion Rifle: Ook dit wapen schiet in salvo's, bovendien moeten je de trekker even ingedrukt houden voordat het kogels schiet. Lastig maar dodelijk wapen als je het gemastered krijgt.

Heavy Weapons:

 • Machine Gun: Snel schietend geweer met een extreem groot magazijn zodat je kunt blijven schieten.
 • Rocket Launcher: Schiet een raket die een grote explosie oplevert en iedereen binnen dat gebied treft met veel schade. Levert in de Crucible nagenoeg altijd een kill op.

Destiny

 

Armor

Aanvallen is natuurlijk leuk, maar je moet er in Destiny ook goed voor zorgen dat je Guardian een aantal schoten kan overleven. Een goede hoeveelheid armor zorgt ervoor dat je leven je iets zekerder is als je weer eens een vijandelijk kamp binnen wandelt. Daarom is het dus belangrijk dat je ook je armor goed in de gaten blijft houden. 

Voor zowel Armor als Weapons geldt dat je ze in verschillende zeldzaamheden kunt vinden. Gewone items zijn grijs en hebben geen speciale abilities. Zeldzame gear en wapens hebben een andere kleur, zoals groen (zeldzaam) paars (zeer zeldzaam) of goud (legendarisch). Alle loot met een bepaalde kleur kun je verder levelen door kills te maken. Hierdoor worden je items beter en doen ze meer schade, geven je meer bescherming of laten je meer ammo meenemen. 

Je totale armor wordt bepaald uit vier verschillende kleding stukken, namelijk: Helmet, Gauntlets, Chest Armor en Leg Armor. In principe zit je altijd goed als je een item kiest dat je de meest verdediging geeft, echter zijn er vier andere attributen die je ook in de gaten moet houden bij het kiezen van je armor:

 • Discipline: Hoe hoger je discipline, hoe sneller de cool down van je granaat skill is.
 • Intellect: Verhoogt de cool down snelheid van je Super Ability.
 • Strength: Verhoogt de cool down snelheid van je Melee Ability
 • Light: Verhoogt het level van de speler en zorgt dat je class abilities meer schade veroorzaken.

 

Tips:

 • Sommige wapens hebben de mogelijkheid om elemental damage te doen. Zo heb je Arc, Void en Solar damage. Let goed op de levensbalk van je vijanden om te zien welk element je moet gebruiken om extra schade te doen.
 • Probeer vooral critical hits te scoren. Het doet meer schade en bespaart je ammo, bovendien helpt het mee bij sommige bounties van de Bounty Hunter.
 • In The Crucible kun je het beste kiezen voor het fijnste wapen in plaats van het beste wapen, want niet alle stats worden meegenomen.

Dit zijn de belangrijkste zaken om in de gaten te houden om vanaf het begin van jouw Destiny-avontuur er meteen een succes van te maken. Wil je weten hoe het de redactie leden vergaat in Destiny, bekijk dan ook ons Destiny Dagboek. Veel succes met het beschermen van de aarde, en natuurlijk veel plezier.

REACTIES (24) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord