Games met tenenkrommende dialogen - De zwakste schakel 

Games met tenenkrommende dialogen - De zwakste schakel 2018-09-21T12:08:35
We zijn de afgelopen maanden al heel wat abominabele gametekortkomingen tegengekomen in de zwakste schakel. Vandaag duikt LauraJenny in de nare wereld van dailogen die zo slecht zijn, dat je er het liefst doorheen zou willen schreeuwen. Of skippen natuurlijk, maar dat kan niet altijd.

you like stuff

 

Er is natuurlijk wel wat verschil in wanneer dialoog nu echt slecht is. Het wereldberoemde ‘All Your Base Are Belong To Us” uit Zero Wing is simpelweg een foute vertaling. Soms probeert een personage iets teveel uit te leggen wat te voordehandliggend is. Ik snap heus wel dat ik op de actieknop moet drukken om de ladder op te gaan op het moment dat ik naast die ladder sta. En soms passen rare dialogen ook gewoon bij een game, zoals in Bad Dudes vs DragonNinja, waarin wordt gezegd: “The president has been kidnapped by ninjas. Are you a bad enough dude to rescue the president?” In deze Zwakste Schakel lachen we vooral games uit waarin het dialoog echt uit de toon valt:
       

Animal Crossing

Laat ik even voorop stellen dat ik Animal Crossing geweldig vind. Het barst van de schattige diertjes, ze hebben een enorm bizarre manier van praten en de gespreksonderwerpen die ze bedenken zijn zeer creatief. Soms lijkt er echter niet helemaal goed over te zijn nagedacht wie wat zegt. Je komt dus een bar binnen waar een duif achter de bar staat. Deze Brewster vraagt je vervolgens in een bekend verfrommeld Animal Crossiaans stemmetje “Would you care for splash of pigeon milk?” Euh.. Vers? Als het een koe was geweest die een glas melk had aangeboden, prima, maar dit is wel echt een vreemde vogel. Vooral als je in het overgedramatiseerde filmpje hieronder ziet wat hij doet om die melk te kunnen serveren...


  

X-Men

Ik kan altijd enorm genieten van slechte oneliners. In de bioscoop kijk ik meestal vragend om me heen of andere mensen doorhebben hoe akelig slecht ze vaak zijn. Een van mijn favorietjes uit de gamewereld, dat is toch wel de dreiging aan het adres van onze enorme groep superheldmutanten: de X-Men. In de arcadegame van X-Men die begin jaren ‘90 verscheen, nam je het met maximaal zes spelers op tegen Magneto. Magneto heeft op een bepaald moment in de jungle de kracht gevonden om je van een afgrond te gooien, maar niet voordat hij de walgelijk slechte uitspraak doet: “X-Men… Welcome…. to die!” Welkom om dood te gaan: zelfs dat epische lachsalvo ervoor kan dat niet goedmaken.


  

Far Cry 3

Nu neemt Far Cry 3 het leven niet al te serieus, maar wat er uit de mond van onze held Jason kwam in dat spel, is wel heel slecht. “His name is Buck and he likes to f*ck”. Nu is dat nog te behapstukken als het een keer voorbij komt, maar als je zoals ik een beetje een lompe gamer bent, dan kom je nog wel een paar keer langs het checkpoint waarbij die trieste zin wederom wordt uitgesproken. En allemaal met een lekker deep South-accentje erbij. Dat het daarna even stil is, maakt die uitspraak alleen nog maar meer awkward.


  

Michigan: Report from Hell

Oke, dit is er eentje die uit de krochten van internet gekropen komt: Michigan: Report from Hell. Nu wilde ik vroeger altijd verslaggeefster worden in Japan, dus misschien is het daarom voor mij nog grappiger. Het slechtste gesprek uit deze game is eigenlijk een beetje lachwekkend. “Please don’t kill me… but I suppose you have to…” Oke, dat was makkelijk. Ik heb helaas geen voorbeeld gevonden van die specifieke zin, maar in het onderstaande filmpje zitten nog veel meer slechte gesprekken om enorm van te genieten.


  

Destiny 

In Destiny zit een stukje informatie dat zo opvalt door de manier waarop het wordt uitgesproken en wat er voor iets onnuttigs wordt gezegd, dat ik hier per se dit artikel mee wilde eindigen. “That wizard came from the moon” wordt gezegd door Peter Dinklage, die sowieso de ‘oe’ heel fijn uit kan spreken. Het klinkt alsof hij je iets geheims toevertrouwt, maar wat je ermee moet dat weet niemand. Uiteindelijk is deze fantastisch mooie quote verdwenen toen Peter Dinklage zijn zinnen werden ingesproken door Nolan North.

Geweldige games die deze lijst net niet hebben gehaald zijn Resident Evil en zijn “Jill Sandwich”, of zijn “the master of unlocking”, en het enorm op de lachstuipen werkende “I DON’T BELIEVE IN MAAAAGICCCC, onward!” uit Dynasty Warriors 3. Welke dialogen uit een game kunnen jou ontzettend irriteren door de matige kwaliteit of juist enorm aan het lachen maken door de ongepastheid ervan?

what

In deze serial besprak ik vorige maand games met irritante sidekicks. Volgende maand is het de beurt aan games met slechte eindes.

REACTIES (21) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord