De Zwakste Schakel - Games met de lelijkste soundtracks 

De Zwakste Schakel - Games met de lelijkste soundtracks 2018-06-29T14:35:51
Heb jij voor deze zomer alvast oordopjes gekocht tegen gehoorschade op festivals? Mooi, want die ga je vandaag al nodig hebben. LauraJenny zoekt uit welke games de zwakste schakel zijn wanneer het gaat om muziek. Klaar voor kattengejank? Dit zijn de aller lelijkste gamesoundtracks.

noise
  

Taz-Mania

Lelijkste soundtrack omdat: deze Sega Game Gear-game klinkt alsof je in een kerk zit te midden van de beeldenstorm, waarbij een vandaal de orgelpijpen een flinke hengst heeft gegeven. Taz, de posterboy voor het verder zeer onbekende beest de Tasmaanse Duivel, verandert natuurlijk regelmatig in een wervelstorm, maar de tornado aan muzieknoten die door je brein waaien als Taz zelfs stil zit in een mijnwagentje is bizar.

De game is niet veel beter omdat: het er qua graphics niet al te best uitzag en niet bepaald goed gebruik maakte van de Game Gear. Het spel was ook nog eens zo moeilijk, dat je wel erg gemotiveerd moest zijn om door te gaan.


  

Donkey Kong 64

Lelijkste soundtrack omdat: “Put your hands together if you want to clap!” In de Donkey Kong-rap uit Donkey Kong 64. wordt je nog even haarfijn uitgelegd hoe applaudisseren in zijn werk gaat. Nu is natuurlijk niet iedereen een woordvirtuoos als Kendrick of Kanye, maar de rap in de intro van deze 3D-platformer van Rare bevindt zich qua rijmelarij ver beneden niveautje sinterklaasgedicht. Tel daar een te trage beat bij op en je hebt de Donkey Kong-rap.


De game is niet veel beter omdat: verzamel alle bananen, muntjes en honderden andere items... met vijf verschillende apen. Dit was echt het 'hoogtepunt' (eerder dieptepunt) van de collect-a-thon platformers.


  

CrazyBus 

Lelijkste soundtrack omdat: je er spontaan bloedende oren gevolgd door moordneigingen van krijgt. Dit spel is wat mij betreft de nummer 1 zwakste schakel als het gaat om de soundtrack. Wie heeft dit ooit goed gekeurd? Waarschijnlijk iemand die geen trommelvliezen heeft. De muziek klinkt als een nachtmerrie, als chaos en als een bus die niet gewoon crazy is, maar zo van het padje af dat zelfs het Pieter Baancentrum geen soelaas kan bieden.


De game is niet veel beter omdat: hij ten eerste verscheen op de Genesis toen het apparaat al ver op zijn retour was. Misschien was dat bewust, want de gameplay waarin je alleen maar het D-pad moest gebruiken om de bus te bewegen was veel te makkelijk. Er is verder geen doel om na te streven, en zelfs als je achteruit rijdt dan haal je nog het maximaal aantal punten.


   

Terminator

Lelijkste soundtrack omdat: het klinkt als een flikkerende TL-balk. Het is irritant, je vraagt je af hoe lang het nog duurt voor het gemaakt wordt en hoewel het slechts een klein detail in de ruimte is, neemt het je compleet over. De irritante muziek is spannend bedoeld, maar wekt alleen maar nervositeit op en dat wil je niet als je lekker wilt ontspannen met een game.


De game is niet veel beter omdat: het een game is naar aanleiding van de film Terminator, maar hij vertelt het verhaal een beetje anders dan we gewend zijn. Het gekste is dat je alleen in het eerste level een pistool gebruikt en de rest van de game alleen maar wild om je heen schopt en slaat. Het ziet er niet wild uit, maar als je de controls van deze game moet ondervinden, dan weet je beter.


   

Sonic Adventure 2

Lelijkste soundtrack omdat: er net als bij Super Smash Bros. zo slecht wordt gerapt dat je je afvraagt hoe je de game ooit serieus kunt nemen. De muziek van het level Pumpkin Hill is om te janken. Het past niet bij de gameplay of de Halloweensfeer van het level en je krijgt er een beetje een hekel door aan Knuckles, die de hoofdrol speelt in dit level.


De game is niet veel beter omdat: de gameplay in vooral de schietlevels enorm repetitief is. Het leveldesign, dat o-zo belangrijk is in deze franchise, laat enorm te wensen over en de stemacteurs hebben niet bepaald overtuigend werk opgeleverd.


  

Catfight

Lelijkste soundtrack omdat: de naam van het spel heel sexy mag klinken, maar de muziek doet je aan alles denken behalve genot. Een fout jaren ‘80-gitaartje op de achtergrond dat wordt overstemd door mensen die constant schreeuwen alsof ze in een onvrijwillige orgie verwikkeld zijn. Het is niet zo onaangenaam als CrazyBus, maar prettig is anders.


De game is niet veel beter omdat: deze ultieme vrouwenvechtgame slechte graphics heeft en onbestuurbaar is. Maar vooral is het spel enorm seksistisch: het had heel weinig met vechten te maken en heel veel met weinig verhullende outfitjes.

  

Ariel The Little Mermaid

Lelijkste soundtrack omdat: de briljante muziek van Disney-film De Kleine Zeemeermin klinkt als een popliedje waarin iemand heel hard REMIX schreeuwde om er vervolgens een semi-mislukt dancehall beat onder te zetten. Op zich is de muziek namelijk best oke, maar er is dat ene bliepje dat door merg en been gaat. Wat een kommer en kwel! Zo triest, zo gemeen.

De game is niet veel beter omdat:
hoewel de graphics geweldig zijn, laat de gameplay zelf helaas te wensen over. Heel lang zwemmen zonder veel vijanden tegen te komen en zonder veel snelheid is geen uitdaging, maar een naar karweitje. Zeker gezien de soundtrack die nog weken in je hoofd doordreunt.


  

Ninjabread Man

Lelijkste soundtrack omdat: het zeker voor een moderne game (2007) bizar is hoe slecht de achtergronddeuntjes klinken. Het klinkt als een soort mislukte jazz met daarover een groepje dat steeds dezelfde tekst blijft schreeuwen, afgewisseld met onverstaanbare rap. WAT. GEBEURT. HIER?!


De game is niet veel beter omdat: de besturing niet werkt en dat is hels in een platformer. Bovendien ziet de game er niet uit en is de camera zo irritant dat je het wilt uitschreeuwen. Het idee van het personage is grappig, maar daar is ook wel alles mee gezegd.


   

Hebben je oren het nu genoeg te verduren gehad? Tijd om aan je ogen te beginnen met een kleine throwback naar vorige maand, toen ik je liet zien welke lelijke boxart er zoal is verschenen. Op 27 juli kun je de volgende Zwakste Schakel verwachten, waarin we wederom de ogen zullen molesteren met ditmaal de lelijkste graphics.

noise

 

REACTIES (25) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord