De Zwakste Schakel - Games met de lelijkste boxart 

De Zwakste Schakel - Games met de lelijkste boxart 2018-05-28T11:57:53
Sommige games hebben alles om een succes te worden, en anderen zijn vanaf dag één al gedoemd te mislukken. In de zwakste schakel-Serial is het overduidelijk waarom de game in kwestie niet heel hoge ogen gooide. In deze editie duikt LauraJenny in de woelige wereld van slechte boxart.

deadpool
  

Campaign ‘84

Lelijkste boxart omdat: de voorkant met de kaart van Amerika nog slaapverwekkender is dan de gemiddelde grafiek. En geel met oranje is verboden zolang er geen cocktails of zonsondergangen in het spel voorkomen.

Het spel is niet veel beter omdat: dat urenlange kijken naar polls en hoe de verkiezingen ervoor staan eigenlijk helemaal niet zo tof is. Dat geldt ook voor het echte leven: het duurt vaak veel te lang, je wil meestal gewoon naar bed, maar de stemmen moeten nog tot diep in de nacht worden geteld. Je ziet presentatoren en journalisten informatie zo vaak mogelijk herhalen, terwijl ze nerveus bedenken wat ze nu weer moeten zeggen om de tijd te vullen. Leuk is anders, maar het is spannend omdat het echt ergens over gaat: wie gaat ons land regeren? Campaign ‘84 is een game die geheel draait om dat pollgedeelte van de verkiezingen, maar dan in Amerika. Bovendien verlies je stemmen om de meest debiele dingen: 'Je werd gezien met een pruik op je hoofd, daar gaat je campagnegeld!' En… het is een spel en gaat dus om niets wat ook echt zal gebeuren. Ik stem: Nay.

campain
  

Black Belt: The Mega Cartridge

Lelijkste boxart omdat: je het gevoel krijgt dat je een medicijn koopt waardoor je been geamputeerd wordt met fantoompijn in je voet als resultaat.

Het spel is niet veel beter omdat: de graphics en de soundtrack ook al te wensen overlaten in dit 'verhaal' over Riki. Hij is een vechtjas die totaal geen ontwikkeling doormaakt en alleen maar steeds doodgaat waarna je de volledige game helemaal opnieuw moest spelen. Je verdient die zwarte band dus wel echt als je dit gedrocht weet te doorstaan.

Black belt
  

Irritating Stick

Lelijkste boxart omdat: het niet helemaal duidelijk is waar die electrische stok voor gemaakt is en dat is best eng. Meneer, waar gaat dat heen met die stok?!

Het spel is niet veel beter omdat: de naam alleen al een prijs verdient voor slechtste naam aller tijden. Waarom zou je iets kopen dat irritant is? Het is bovendien gebaseerd op een Japanse spelshow waarin je met een elektrische stok door een doolhof moet manoeuvreren zonder daarbij iets aan te raken. Er is geen verhaal, geen informatie: dit is alles wat je krijgt. Het is beter dan hetgeen je misschien dacht bij het zien van de cover, maar alsnog kan ook hiervan niet worden gezegd worden dat het echt plezierig is.

irritating
  

Metro Cross

Lelijkste boxart omdat: niemand wil kijken naar een man die voor een schaakbord een orgasme lijkt te hebben op een skateboard. Niemand. Ik begrijp dat skaters het zich vroeger af en toe wel wat moeilijk maakten met die baggy kleren, vandaar dat ze nu allemaal skinny jeans dragen met Vans, maar waar dat rare second skin-pak dan vandaan komt…?!

Het spel is niet veel beter omdat: het een soort vroege versie is van een endless runner, die in dit geval ook oneindig aanvoelt op een slechte manier. Elke keer hetzelfde simpele parcours afleggen waarbij je over allemaal objecten moet springen is niet vermakelijk. De overdreven animaties van je personage zijn het mooiste aan deze game, maar ze zijn net zo bizar als zijn outfit van de cover. Griptape opeten is waarschijnlijk leuker dan Metro Cross.

Metro Cross
  

Tokyo Twilight Ghost Hunters Daybreak

Lelijkste boxart omdat: je er niets uit kunt opmaken met al die teksten overal. Kun je de titel er überhaupt uithalen? Gefeliciteerd, je hebt geen dyslectie: de letters zweven en draaien altijd op deze cover.

Het spel is niet veel beter omdat: het spel extreem van geluk afhangt of je verder kan, zonder dat je precies wist wat er speelt of hoe je een bijdrage kan leveren om je personage verder te helpen. Het is net als de cover een groot vraagteken. Het genre is zelfs moeilijk te bepalen, omdat het role playing mixt met 3D adventure-achtige gameplay en dat in een soort visual novel-uiterlijk stopt, waardoor het geheel als erg passief overkomt. We willen jagen, niet achterover hangen!

tokyo
  

Spud!

Lelijkste boxart omdat: je een opgepompt rendier met een mensentorso, een buitenaards wezen-ridder en een gele zwembroek met pilotenjas ziet. En wat is er in hemelsnaam met dat arme konijntje aan de hand?

Het spel is niet veel beter omdat: Spud! volgens een tekst op de hoes beter is dan Myst. Dat hij dat niet waar weet te maken is een understatement met deze animaties, besturing en graphics. Je zou denken dat het een soort grappig is, gezien de bizarre boxart, maar het is vooral de schaamte die we niet te boven kunnen komen: Spud is van Nederlandse komaf. Gelukkig hebben we Guerrilla nog.

Spud
  

Ultimate Duck Hunting

Lelijkste boxart omdat: de hond als een soort god bovenaan de hoes prijkt, met daaronder een duidelijk Trump-stemmende jager die de weggestopte eend in de rechteronderhoek probeert af te schieten maar zijn loop verrassend genoeg op het Wii-logo gericht heeft.

Het spel is niet veel beter omdat: iets dat qua naam probeert mee te liften op het succes van een van de coolste games ooit sowieso weinig respect verdient. We willen een zapper, een gniffelende hond en eenden die uit vijf pixels bestaan, geen serieus jachtspel in poepkleuren dat onhandig bestuurd wordt met de remote van Wii. Daar lusten zelfs de god-achtige honden geen brood van en de eenden al helemaal niet.

duck hunting
  

Snow White and the Seven Clever Boys

Lelijkste boxart omdat: Sneeuwwitje op een lijk lijkt, met een heks die haar ogen richt op wie-weet-wat, terwijl de dwergen (duidelijk geïnspireerd door die van Disney) geen idee hebben wat ze met zichzelf aanmoeten. Iets met Hey Ho? Deze cover valt op dankzij zijn kleurgebruik met speciaal voor deze cover gemaakte 3D-figuren, maar zal vooral nog meer teleurstelling oproepen als je merkt dat het spel in 2D is. De dennenbomen verdienen wel punten, die takken zijn wonderschoon.

Het spel is niet veel beter omdat: het vol zit met de gekste dialogen, een verhaal dat amper wordt verteld en een heleboel minigames die je helemaal niet kunt gebruiken in je leven. Je verslikt je in deze Sneeuwwitje niet in een appel, maar in een game.

sneeuwwitje
  

Night Trap

Lelijkste boxart omdat: er een dame op staat die duidelijk ruzie met je heeft, wat niet een heel aantrekkelijk beeld is. Ze wijst naar een zwart figuur dat we niet helemaal kunnen plaatsen, terwijl onze ogen worden aangetrokken door de drie vampiers die klaarstaan om hun enorme tanden in ons te zetten. Maar, wat gebeurt er eigenlijk achter de ons iets verwijtende dame? Wat zijn die drie meisjes aan het doen?

Het spel is niet veel beter omdat: het niet uitmaakt wat die meisjes doen, het is een soort interactieve film waarin je geheid een hekel krijgt aan alle personages. Je hebt bovendien weinig tijd om echt over de personages na te denken, want je moet door allemaal kamers heen klikken om te zorgen dat je zo snel mogelijk de slechteriken in de smiezen hebt. Echter, terwijl jij helemaal in hyperfocus op de slechteriken, de Augers, zit te azen, moet je eigenlijk ook het dialoog in de gaten houden dat hints geeft. Normaal krijg je voor een baan als beveiliger netjes betaald, maar in Night Trap krijg je er niks voor, behalve een teleurgesteld gevoel en schijnbaar ruzie met een mooi meisje. Zeker weer het dopje op de tandpasta vergeten te draaien?

nighttrap
  

The Legend of the Ghost Lion

Lelijkste boxart omdat: leggings.

Het spel is niet veel beter omdat: het een RPG is die niets nieuws doet, terwijl het een verhaal probeert te vertellen dat simpelweg niet overkomt omdat het slecht is geschreven. Dit is geen moment waarop Mufasa zijn geest in de lucht komt zweven om je goed advies te geven: hij weet beter. De graphics zien er niet uit, met kleuren die vloeken in de vegetatie van de vele, saaie grotten waarin je rond moet hangen. Je moet extreem grote afstanden afleggen met trage personages die worden afgebeuld door burgers onder het genot van muziek waar je bloednerveus van wordt. En: LEGGINGS. Ghosten die game!

ghost lion 

Ooit een geweldige spelshow gepresenteerd door Chazia Mourali, maar nu een nieuwe serial op PU.nl. Games, jullie zijn deze maand de zwakste schakel. Tot ziens!

ugly

In deze serial kun je nog verwachten:

Lelijkste soundtracks - 29 juni

Lelijkste graphics - 27 juli

REACTIES (28) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord