De vetste gamerecords 

De vetste gamerecords 2015-08-17T15:30:14
Wist je dat er een controller bestaat die zo groot is dat je 51 meter lang moet zijn om hem te kunnen gebruiken? Of dat er een game is waarin een dikke 47 verschillende sterfanimaties zitten? Steven zette de tofste gamerecords voor jullie op een rij!

Ik vind mensen die ergens record in hebben tof. Al is het maar omdat ze zich met blinde toewijding ergens toe hebben gezet, hoe nutteloos het ook is. Natúúrlijk moet je je best doen om het wereldrecord spijkerpoepen in een roze tovenaarsgewaad te hebben. Of het wereldrecord tafeltennissen terwijl je aan het drummen bent. Natúúrlijk. Wat ga je anders met je tijd doen? 

Jongste pro gamer ooit

Vanaf twee jaar oud zat Victor De Leon III met een controller in zijn hand en speelde hij NBA 2K op de Dreamcast. Toen hij vier was deed hij aan zijn eerste Halo toernooi mee en een jaar later deed hij mee aan de Major League Games. Best indrukwekkend, toch? Nee hoor, “Lil Poisoin” is nu namelijk zeven jaar en heeft een exclusieve deal met Major League Gaming. DAT is indrukwekkend.

 

Langste marathon in een dansgame

De meeste van ons vinden tien minuten van een dansgame al meer dan genoeg, Carrie Swidecki uit de VS hield het een heel klein beetje langer vol. Die speelde in 2014 namelijk 76 uur, 4 minuten en 52 seconden lang Just Dance in een gamewinkel in California. Hoe moeten die laatste paar uur eruit hebben gezien? 

 

Eerste game gespeeld in de ruimte

Toen cosmonaut Aleksander A. Sererbrov een tochtje naar het MIR ruimtestation ging maken, voorzag hij enige verveelde uurtjes. Dus nam hij zijn Game Boy met Tetris mee de ruimte in, en werd daarmee de eerste persoon die een game in de ruimte speelde. Als ie misselijk werd kon ie altijd nog even contact op nemen met mederecordhouder (en Nederlander) Niek Vermeulen

 

Grootste verzameling Pokémon merchandise

Lisa Courtney is de grootste Pokémon fan ooit, en houdt tevens in haar eentje de volledige economie van Japan draaiende. Met meer dan 16,000 knuffels, statues, soepblikken en andere ongein heeft ze met recht de grootste collectie Pikaprullen ter wereld.

 

Grootste controller ooit

Een stukje Nederlandse trots! De grootste controller ooit gemaakt werd door de Britse student Ben Allen in elkaar gezet, in samenwerking met twee medestudenten van de Technische Universiteit in Delft. Als je de controller als een gewone controller zou willen gebruiken, zou je zo'n 51 meter lang moeten zijn. 

 

Langste gamemarathon

Don’t try this at home. Op 13 november besloot Okan Kaya uit Sydney dat het een goed idee zou zijn om meer dan 135 uur Call of Duty: Black Ops 2 te gaan spelen. Na een goede vijf dagen knallen (holy shit!) had hij zijn rank opgekrikt naar 37e van de wereld. Voor elk uur gamen mocht hij tien minuten slapen. Deze minuten mochten opgespaard worden, waardoor hij soms een paar uur achter elkaar kon slapen. Dit werd gedaan om te voorkomen dat hij letterlijk dood zou gaan, zoals toen een 18-jarige jongen in Tainan overleed nadat hij 40 uur zonder slaap Diablo III had gespeeld.

 

Duurste virtuele eigendom

$330,000 dollar. Zoveel betaalde Erik Novak voor het Crystal Palace Space Station in de game Entropia Universe. Ik.. wat, eh, ja, maar, oef.

 

Meeste player death animaties

Je zou zeggen dat een Souls-game, waarin sterven een soort hobby is, de meeste player death animaties zou hebben, maar dat is niet het geval. In Resident Evil 4 zijn er namelijk maar liefst 47 unieke animaties voor je eigen overlijden - dat betekent dus op alle mogelijke manieren verdrinken, neergestoken worden of je hoofd verliezen.

 

Langste 6-ster wanted level overleefd in GTA IV

Henrik Lindholm moet een carrièreswitch overwegen. Ze hebben in de Deense onderwereld vast nog een plekje voor iemand met zijn talenten. Hij wist het namelijk een indrukwekkende 16 minuten en 16 seconden uit te houden op een full-blown 6-ster wanted level in Liberty City. Hoe dan?

 

Eerste game met officieel erkende dag

De Amerikaanse staat Maryland heeft haar respect betuigd aan een van de bekendste Marylanders ooit: Sid Meier. In erkenning van zijn talenten is de dag van de release van Civ V, 21 september 2010, officieel erkend als “Sid Meier’s Civilization V Day”. De boel is ondertekend door goeverneur Martin O’Malley, en is dus gewoon hartstikke echt. Wie hang op de 21e de vlag buiten? 

 

Hoogste score op level 1-1 van Angry Birds

Het lijkt zo’n casual spelletje, maar je vindt voor elke game wel een paar mensen die de game he-le-maal uitwonen. Dus ook voor Angry Birds. Momenteel staat de hoogste score op het eerste level op 37510 punten. Swipen tot je je vinger breekt!

Filmpje kan je hier checken.

 

Langst arcade gespeeld op één muntje

John Salter behaalde in 2014 het record van het langste spelen op een arcade spel met maar één muntje. Hij deed dit op de Armor Attack machine, een spel uit 1980, en het lukte hem om 85 uur en 16 minuten te blijven spelen. Hij had keiharde toewijding -  elke 8 tot 12 uur deed hij een korte powernap, ten koste van een paar honderd levens die hij in de uren daarvoor opgebouwd had. 

 

Hoogste score in FIFA World Cup 2014

Op de redactie wordt er nog wel eens een potje afgevloekt als Graddus en Tjeerd het tegen elkaar opnemen. Als er dan iemand met een daverende overwinning als 4-1 het veld verlaat dan krijgt de ander dat nog maanden te horen. Dat alles is echter amateurclub prutserij als je het vergelijkt met het record van Patrick Hadler. Deze eindbaas behaalde de grootste score in FIFA ooit, door het als Duitsland met 321-0 van de Cook Islands te winnen.

 

Best betaalde e-atleet

E-sport is booming business, maar er is één gamer die inmiddels het meeste verdiend heeft van iedereen. De Amerikaanse speler Saahil Arora, beter bekend als UNiVeRsE, heeft bijna 2 miljoen dollar binnen weten te slepen. De teller staat momenteel op $1,9633,128.34, om precies te zijn. Ons carrièreadvies is dan ook: blijven gamen.

REACTIES (23) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord