De vetste gamereleases van 2018 +UPDATE 

De vetste gamereleases van 2018: Ni No Kuni 2, Far Cry 5, Anthem, God of War, Detroit: Become Human, Death Stranding, Spider-Man 2018-01-10T15:54:24
Met Wolfenstein 2, South Park: The Fractured But Whole, Shadow of War, Assassin’s Creed: Origins, Super Mario Odyssey en Star Wars: Battlefront 2 sloten we 2017 af; een zeer goed gamejaar! Florian en Wouter willen echter geen

UPDATE: Oorspronkelijk waren dit de games die in 2018 uitkomen waar Florian het meest naar uitkijkt, maar aangevuld met die van Wouter, is het een behoorlijk complete lijst van alle grote releases in 2018 geworden! 
   

WouterWOUTER

Crackdown 3

In 2014 zagen we de eerste beelden van Crackdown 3 en omdat de game eigenlijk al in november 2017 had moeten uitkomen en het daarna het vage ‘spring 2018’ opgespeld kreeg, maak ik me er een beetje zorgen over. De gameplay (lekker rondspringen, -scheuren en -schieten in een cartoony, lekker Amerikaans schreeuwerige wereld met een superheldachtige agent die steeds sterker kan worden) leek er ook al niet boeiender op te worden in de demo van E3 2017 ten opzichte van die van 2015. En wat we op de Gamescom 2017 zagen, daar werd al helemaal niemand enthousiast van! Maar toch, er werd ook niemand echt wild van het oorspronkelijke Crackdown, die eigenlijk alleen maar gekocht werd omdat er een Halo 3 multiplayer bèta bij zat, en dat bleek toch een verrassend leuk spelletje te zijn!

Platform: Xbox One

Release: NNB 2018

    

Ghost of Tsushima

De nieuwe game van Sucker Punch, de mannen achter de InFamous-serie, is even wat anders dan bliksems smijten met een superheld. In Ghost of Tsushima stap je in de sandalen van Jin, een ervaren samurai die het eiland Tsushima moet beschermen tegen een aanval van de Mongolen. Je weet wel, van die gasten onder leiding van een Khan die de muur in South Park steeds kapot ging hakken. Het interessante ervan is dat het een open wereld game betreft, en een titel waarin je een samurai speelt in dát genre, gemaakt door een westerse ontwikkelaar? Dat is behoorlijk uniek! Ik ben zelf zeer gefascineerd door het feodale Japan dus kan niet wachten huis te houden in het tijdperk waarin Japan op z’n mooist en meest meedogenloos was.

Platform: PS4

Release: NNB 2018

    

Shenmue III

Ik heb al veel geschreven over hoe fantastisch de Shenmue-serie is, over hoe het destijds bepalend was voor het open wereld genre en het in z’n eigenwijsheid ontzettende leuke dingen deed. Maar om in 2018 met een vervolg te komen op een titel die bijna 20 jaar eerder een van de duurste projecten allertijden was, kan nogal lastig worden met een veel kleiner budget. Maar als gaming-legende Yu Suzuki alleen het verhaal verder vertelt met enigszins gemoderniseerde techniek, dan staat er ons al iets prachtigs te wachten.

Platform: PS4, PC

Release: NNB 2018

     

Metro Exodus

Metro is zo’n franchise die alleen uit Oost Europa kan komen, net zoals The Witcher een RPG is alleen in Polen gemaakt had kunnen worden. Metro Exodus is toekomstige ellende in de trant van S.T.A.L.K.E.R. of zelfs Observer, het derde deel in een behoorlijk geslaagde serie waarin gamers al knallend de stuipen op het lijf gejaagd worden in een mistroostige wereld met een beklemmende sfeer. Ontwikkelaar 4A Games heeft in het geval van Metro 2033 en Metro: Last Light met beperkte middelen indrukwekkende shooters weten neer te zetten, maar voor Metro Exodus lijkt de geldkraan wat verder opengedraaid te zijn. En dat kan je zien! Zwaar benieuwd of en hoe zwaar indrukwekkend Metro Exodus wordt…

Platform: PS4, Xbox One, PC

Release: NNB 2018


Hopelijk in 2018 (maar waarschijnlijk niet):

-Cyberpunk 2077
-Metroid Prime 4
   

FlorianFLORIAN:

Ni No Kuni 2: Revenant Kingdom

Martin en ik zaten kwijlend te kijken naar Ni No Kuni 2: Revenant Kingdom tijdens een behind closed doors sessie op de E3. Het eerste deel was al fantastisch, maar Ni No Kuni 2 ziet er zo mogelijk nog mooier uit, krijgt een shitload aan nieuwe mogelijkheden, waaronder het maken van je eigen stad en de gevechten zijn veel dynamischer geworden. Ni No Kuni 2 gaat gemakkelijk 100 uur van mijn leven opeisen.

Platform: PS4, PC

Release: 19 januari 2018

    

Far Cry 5

De Platinum Trophy voor Far Cry 4 had ik binnen no-time binnen, heerlijke game. Far Cry: Primal pakte me echter totaal niet en heb ik een uurtje of 10 gespeeld en daarna nooit meer aangeraakt. Wat ik van Far Cry 5 heb gezien staat me gelukkig weer volledig aan. Niet alleen de setting en de brute characters (en de hond natuurlijk!) zijn dope, maar het feit dat je de game volledig in co-op kunt spelen maakt Far Cry 5 helemaal een feestje.

Platform: PS4, Xbox One, PC

Release: 27 februari 2018

    

The Crew 2

The Crew was niet fantastisch, maar ik heb me er toch tientallen uren mee vermaakt. Net als in Burnout Paradise was ik samen met wat vrienden zelf lol aan het maken in de gigantische wereld die je tot je beschikking had. Ik verwachte meer van hetzelfde toen Ubisoft The Crew 2 aankondigde, maar na mijn speelsessie was ik compleet omver geblazen van wat ik had gezien. De manier waarop je on-the-fly kunt switchen van voertuig is mega vet en de wereld vervormt soms in real time om je heen, Inception stijl. The Crew 2 wordt dikke fun!

Platform: PS4, Xbox One, PC

Release: 16 maart 2018

   

Anthem

Op de E3 kregen we de eerste beelden te zien van Anthem. De game ziet er zo godsgruwelijk bruut uit, het kan niet echt zijn. We worden hier ontzettend in de maling genomen. Het is dat Anthem niet door Ubisoft gemaakt wordt, anders had ik het helemaal nooit geloofd. Als de game uiteindelijk geen downgrade blijkt te krijgen en Anthem er daadwerkelijk zo uitziet en speelt zoals in de getoonde beelden, word ik helemaal gek. Laat het waar zijn, BioWare!

Platform: PS4, Xbox One, PC

Release: Q4 2018

    

God of War

Yup, ook ik geef toe dat ik wel een beetje klaar was met Kratos en God of War. Het verhaal rond de ultimate badass was meer dan uitgemolken, maar toch heeft Santa Monica Studios er weer een draai aangegeven, waardoor het weer heel interessant wordt. Niet alleen heeft Kratos het deze keer aan de stok met de Noordse mythologie, maar hij is ook een stuk ouder geworden en heeft blijkbaar een zoon, die hij de fijne kneepjes van badass zijn leert. Ook lijkt de wereld veel meer open te zijn dan in vorige God of War games. I like it, I like it a lot.

Platform: PS4

Release: Q1 2018

    

The Last of Us 2

Naughty Dog is een van de beste developers ooit en The Last of Us was niets minder dan een meesterwerk. Er zijn maar heel weinig games die me zo bij m’n strot pakte als The Last of Us en het is wat mij betreft zelfs een van de beste games ooit gemaakt. Ik zal dan ook niet ontkennen een klein scheetje van opwinding te hebben gelaten toen Naughty Dog de eerste trailer liet zien tijdens de PlayStation Experience presentatie in 2016. Dat is nu bijna een jaar geleden en je kunt er gif op innemen dat we nieuwe footage gaan zien tijdens de aankomende PlayStation Experience in december. Breng het!

Platform: PS4

Release: Q4 2018???

    

Dragon Quest Builders 2

Dat hele Minecraft gebeuren is niets voor mij. Ik hou er namelijk niet van om zelf dingen te bedenken en te bouwen, zeker niet als ik daar geen beloning voor krijg. Ik ben er echter door Dragon Quest: Builders achter gekomen dat ik het wel heel erg leuk vind om iets te bouwen als de game bepaald wat ik moet gaan bouwen! Toegegeven, het komt ook omdat de wereld van Dragon Quest gewoon heel erg cool is en het RPG element me aanspreekt. Ik had het nooit verwacht, maar heb ontzettend genoten van Dragon Quest: Builders en ben blij dat de game een vervolg krijgt.

Platform: PS4, Switch

Release: Q2 2018

   

Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age

Final Fantasy en Dragon Quest zijn mijn meest favoriete JRPG series. Na jaren wachten komt er eindelijk een nieuwe Dragon Quest game naar de PlayStation 4 en ik ben in mijn nopjes. Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age is al uit in Japan en scoort hoge cijfers en dat lijkt niet meer dan terecht na de uren gameplay die ik heb zitten kijken van de Japanse versie. Nogmaals, de wereld van Dragon Quest is super cool en het komt in Dragon Quest XI belachelijk mooi in beeld. Nog zo’n 100 uur game, fijn.

Platform: PS4, Switch

Release: NNB 2018

   

Kingdom Hearts 3

De combo van Square Enix en Disney is magisch. Ik heb Kingdom Hearts 1 en 2 meerdere keren uitgespeeld en kan niet wachten op het derde deel. Square begon al in 2006 aan de game. Op de E3 van 2013 werd de game officieel gepresenteerd. Kom op Square Enix, het wordt hoog tijd dat de nieuwe Kingdom Hearts uitkomt, shit is madness!

Platform: PS4, Xbox One

Release: 2018???

   

Final Fantasy VII Remake

Final Fantasy VII Remake is een typisch voorbeeld van, als je maar lang genoeg ergens over zeurt, krijg je vanzelf je zin. Het is ook een typisch voorbeeld van Square Enix die een peper in z’n reet nodig heeft en verdorie moet doorwerken. Hoe dan ook, Final Fantasy VII is naar mijn bescheiden mening de beste game ooit gemaakt en ik werd dan ook serieus emotioneel toen ik in Los Angeles tijdens de Sony E3 persconferentie van 2015 de aankondiging zag van de remake. Ik ben heel bang dat de remake eigenlijk alleen maar tegen kan vallen, maar ik heb hoop. Fock dit niet op Square, ik smeek het je.

Platform: PS4

Release: 2018???

   

Red Dead Redemption 2

Ja, natuurlijk staat Red Dead Redemption 2 in deze lijst! Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik niet omver werd geblazen van de trailer, maar kom op, het is een nieuwe game van Rockstar, het wordt sowieso een meesterwerk. Hopelijk krijgen we snel wat nieuwe footage te zien en misschien zelfs wel wat gameplay, want ik ben rete benieuwd.

Platform: PS4, Xbox One

Release: Q2 2018

    

State of Decay 2

Ik werd aangenaam verrast door State of Decay 2 tijdens een behind closed doors sessie op de Gamescom van dit jaar. Fan van zombie games mag je me niet noemen, zeker niet als je ze simpelweg verrot moet knallen, maar in State of Decay gaat het veel meer om het overleven in een wereld die naar de klote is en bezaaid met zombies. Je moet een community zien op te bouwen in het midden van de chaos en je moet daarvoor risico nemen. Super vet ook dat je een vriend kunt oproepen om te helpen en de game in co-op te spelen.

Platform: Xbox One, PC

Release: Q2 2018

    

A Way Out

Ik hou van co-op games en A Way Out is helemaal opgebouwd om in co-op te spelen. Het is zelfs verplicht, je kunt de game niet in je eentje spelen. Samen met een vriend/vriendin moet je zien te ontsnappen uit een gevangenis, waarbij iedere character een eigen rol heeft en je daadwerkelijk andere gedeeltes van de game speelt dan de andere speler. Je moet samenwerken als een malle en het wordt ongetwijfeld rete spannend.

Platform: PS4, Xbox One, PC

Release: Q2 2018


Days Gone

Days Gone, nog zo’n game waarin het de bedoeling is om te overleven tussen de zombies, in plaats van ze hersenloos af te knallen. De presentaties en getoonde gameplay tijdens verschillende events zagen er heel tof uit en ik ben hyped, maar Tjeerd had een exclusief kijkje op de game op de E3 van dit jaar en was helaas niet zo onder de indruk. Hopelijk wordt Days Gone toch nog een vette game, want de potentie is er zeker.

Platform: PS4

Release: NNB 2018


Spider-Man

Ik heb helemaal niets met comics, Marvel, DC, of al die andere shit die Wouter helemaal fantastisch vindt, het is gewoon niet mijn ding. Toch stond ik minstens zo enthousiast als Wouter op de stoel te springen tijdens de gameplay footage van Spider-Man op de afgelopen E3. Sjeezus, wat ziet die game er super tof uit! Insomniac Games heeft gekozen voor een filmische stijl en ben daar groot fan van. Dit is de eerste Spider-Man game waar ik naar uitkijk. Voelt vreemd, maar stiekem best lekker.

Platform: PS4

Release: Q2 2018


Death Stranding

Hideo Kojima werkt aan een gloednieuwe game. We weten er eigenlijk nog geen kloot van, behalve dan dat het duister en raar wordt. Komt Death Stranding wel uit in 2018? Nee, waarschijnlijk niet, maar een man mag hopen, toch?

Platform: PS4

Release: 2018???

    

Beyond Good & Evil 2

Beyond Good & Evil 2 is nog zo’n game waarvan ik heel hard hoop dat hij in 2018 uitkomt, maar eigenlijk wel weet dat het niet gaat gebeuren. We wachten al jaren, mag daar eindelijk een eind aan komen? Fingers crossed.

Platform: PS4, Xbox One, PC???

Release: 2018???

    

Detroit: Become Human

Of je de games van ontwikkelaar Quantic Dream niet beter interactieve films kunt noemen, in plaats van echte games laat ik even in het midden, maar ik ben er groot fan van. Ik snap heel goed dat deze filmische ‘games’ niet voor iedereen zijn, maar ik heb genoten van Heavy Rain en Beyond: Two Souls en heb zin om opgeslokt te worden door Detroit: Become Human. Het verhaal van de androids wordt een emotionele rollercoaster en ik kan niet wachten om zelf over hun lot te beslissen. Dit wordt de beste Quantic Dream ervaring tot nu toe.

Platform: PS4

Release: NNB 2018

REACTIES (72) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord