De vetste custom amiibo 

De vetste custom amiibo 2015-03-28T16:32:16
De Amiibo die rechtstreeks uit de fabriek komen, daar is helemaal niks mis mee. Mooi afgewerkte collectibles die nog interactief zijn met je Nintendo spelcomputers ook. Wie echter nog een stap vetter wil aanschouwen, moet eens kijken naar de custom gefabriceerde creaties van Nintendo fans! Kunst is het, kunst!

Voordat we verschillende creaties onder de loep gaan nemen, wil ik wel even mededelen dat de Amiibo die deze feature hebben bereikt, een strenge selectie hebben doorstaan. Niet om cool te doen (ok, misschien een beetje) maar ik heb vroeger ook de nodige miniaturen verbouwd en geschilderd (Games Workshop en co). Ik weet dus hoe een kwalitatief hoogstaand verbouwd en geschilderd figuur er uit dient te zien. Alle custom figuren hieronder zijn dus ofwel perfect afgewerkt of heel goed bedacht, of beide. Fijn, is dat duidelijk. Gaan we nu over naar apen met snorren.

Bluster Kong

Bluster is een rijke flapdrol die vooral arrogant, onbeleefd en egoïstisch doet. Verder ziet hij er extact uit als Donkey Kong, alleen dan met een snor. Dat is vet want we weten allemaal dat het cool is om een snor op iemand te plakken. Helemaal als het een al zwaar behaarde aap is. Een 'aap met een snor' klinkt lekker en ziet er goed uit. Kudos dus voor de custom Amiibo van hieronder. Hoewel de verbouwingsambacht an sich niet perse heel indrukwekkend is, heb ik nog geen andere Amiibo's met dergelijke effectieve snorren gezien. Dus.

Bluster

Lucas

Check de Lucas hieronder, je kent het personage wellicht van Earthbound. Niet perse de best gemaakte of explosieve Amiibo creatie, maar wel een menneke wat rechtstreeks uit een animatiefilmpje lijkt weggelopen. Dat is best cool. 

Lucas

Dankey Kang

Er bestaat zoiets als de quizshow 'Jeopardy!'. In deze quizshow werd ooit een omschrijving gegeven  van Sonic, waarna een deelneemster werd gevraagd: om wie gaat het? In plaats van 'Sonic' te roepen, kwam er het volgende uit haar mond: 'Dankey Kang'. Keihard fout en tegelijkertijd was daar een nieuwe meme geboren. Men ging Dankey Kang visualiseren. Blauw, omgeven door ringen, snel en aapachtig, dat is Dankey Kang. Je ziet hem hieronder. Originele en behoorlijk hilarische keuze om je zelfgemaakte Amiibo op te baseren, een welverdiende plek.

Dkang

Ice Kirby

Simpel doch effectief. Dat is hoe de Ice Kirby hieronder in elkaar steekt. Niet teveel tierelantijn maar alles wat custom is, is uitstekend gemaakt. De shiny ijspegels, de nieuwe kleur alswel de blinkende blauwe steen. Zeer plezant om naar te kijken, oftewel topwerk. 

Ice Kirby

Yarn Yoshi

Je hebt schattige games zoals bijvoorbeeld Spyro, en je hebt next-level schattige games, maar daar lijkt Nintendo het alleenrecht op te hebben. Zoals ene Yoshi's Woolly World bijvoorbeeld. Noem een niet-Nintendo titel die schattiger is! Dat dacht ik, een grote blije wereld waar alles kleurijk en zacht is, daar kan je niet tegenop. Buiten net geboren poesbeesten is er in de echte wereld al helemaal niks wat kan tippen aan de schattighei.... Wow! Een Yoshi bestaande uit echte wol, dikke props voor de maker achter deze wollige Amiibo.

Yarn

Solid Kirby

Nu komen we aan bij een van de stoerste custom made Amiibo tot dusver gesignaleerd. Alles aan deze creatie is goed. Er is netjes geschilderd, dat geweer (handig gejat van een willekeurig actie figuur) en die peuk zien er echt strak uit en ogen trouwens verdomd grappig op een Kirby. Sowieso is het een fantastische ingeving geweest Kirby en Solid Snake te combineren. Idee en uitvoering een A+.

SK01

SK02

Paper Mario

Een voor de hand liggende Amiibo om te maken, eentje die ook makkelijk te realiseren is, is Paper Mario. Hoe moeilijk kan het zijn om een platte Mario af te leveren? Ach, zoiets blijft makkelijker gezegd dan gedaan. Een Paper Mario moet retestrak worden afgeleverd, anders komt zo'n creatie niet over. Gelukkig heeft degene die schuilgaat achter de naam NBROS perfect begrepen hoe je een dergelijk klusje klaart.

PM

Zombi Pikachu

Zombie versies van bekende personages zijn eigenlijk bijna altijd tof. Het is gewoon grappig om welbekende figuren in ondode, hersenhongerige vorm terug te zien. Zoals een Pikachu bijvoorbeeld. Om toch eerst even te nitpicken, de normaliter 'Pika, Pika!' roepende Pokemon in zombiemodus hieronder is niet de best geschilderde Amiibo ooit. Doch ok genoeg en het ontwerp is wel heel goed bedacht. Het feit dat onze Pika net een hap hersenen heeft genomen is vet, dat je zijn ruggengraat kan zien, is helemaal awesome. Alles bij elkaar gewoon toch wel een van de toffere creaties uit de lijst hier!

PikaZombi

Pikazombi2

Captain America Pika

Wat scoort er nog meer hoog op de meter der awesomeness? Superhelden natuurlijk! Helden met speciale krachten die er voor zorgen dat er nog harder aars kan worden geschopt. Pikachu als superheld verkleden is dus eveneens een instant win. Zeker als een Amiibo zo strak in de verf zit als hieronder. 

America

Pikachu extra cool 

Nog een verbouwde Pikachu dan om het af te leren. Heeft iemand een idee als wie de stroomstotende Pokémon hieronder verkleed is? Achja, hij heeft in ieder geval een duistere jas met gouden punten aan, er liggen overal ninja wapens en als bonus heeft Pikachu een groene stengel in de mondhoek. Om zo extra cool over te komen uiteraard. Met andere woorden, deze creatie mag er zijn.

Coolio

Bowser heeft het gehad

Bowser is toch veel groter en sterker dan Mario. Hij heeft meer massa, kijkt standaard boos en zit vol stekels. Waarom altijd zo moeilijk doen? Wanneer trekt Bowser nu eens een keer gewoon de kop van Mario's romp? Oh, wacht... Ernstig brute creatie die meer aan Mortal Kombat doet denken dan het meestal gezellige Mario land.

Raaaa

Raaaaaa2

Oh shit, er is meer gruwelijkheid. Arme Mario!

Ouch

Pinguin Mario

Mario in een Pinguin outfit, niet de meest spectaculaire verschijning daar. Kan zijn, de Amiibo is niks minder dan spectaculair. Iets wat voornamelijk komt door de schilderkunsten. Dit is hoe je een miniatuur schildert, gedetailleerd en met schaduw en lichteffecten. Petje af voor Jared Flores, de verantwoordelijke kunstenaar.

Pinguin

Over goed schilderen gesproken, hier nog eentje van een soortgelijk niveau. 

Link Dark

Gezien de populariteit van de Amiibo en de ladingen creatieve fans, zou het zomaar kunnen dat er ergens op het internet nog een brute custom Amiibo ronddwaalt. Zoals je weet, kunnen dergelijke zaken gedeeld worden in de comments. Laat ook gerust weten welke verbouwde Amiibo tot jullie favoriet behoort. Tenslotte, voor ieder die geïnteresseerd is in het aanschaffen van Amiibo, vergeet de eerdere feature van PeterKoelewijn niet!

REACTIES (28) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord