De sneaky, stealthy sluipspecial

De sneaky, stealthy sluipspecial! 2015-08-28T15:02:04
Sssssst... Hoor je dat? Nee? Ha, da's maar goed ook: Solid Snake, Sam Fisher en Agent 47 zijn niet voor niets de koningen van de stealth! Maar staan ze nog wel een beetje op onze radar, of zijn ze echt volledig uit het zicht verdwenen? Graddus gaat op onderzoek...

Solid Snake

Bekend van
Stealthliefhebber of niet, Solid Snake behoeft geen introductie. Als het absolute uithangbord van de Metal Gear-serie, is de sigaar-rokende, whiskey-zuipende antiheld immers een game-icoon... Jep, zelfs nu Jack Bauer ineens z'n stem inspreekt.

Wat doet hij momenteel?
Oké, oké: stiekem speelt Solid Snake niet de hoofdrol in Metal Gear Solid V: The Phantom Pain. Die eer is weggelegd voor 'pappie' Big Boss. Maar fok het, al dat slangengebroed lijkt toch op elkaar, en daarnaast delen ze stuk voor stuk hetzelfde DNA. Dus, wat Solid Snake momenteel aan het doen is? HIJ ZIT IN POTENTIEEL DE BESTE GAME VAN 2015, BAKLAP!!!

  • Zichtbaarheid op onze gamesradar: 110%

solid snake

 

Adam Jensen

Bekend van
Oldskool Deus Ex-fanaten zweren nog altijd bij J.C. Denton. Echter, aangezien we al tien jaar niks van de man hebben vernomen, kies ik hier toch voor 'opvolger' Adam Jensen... Of was het nou z'n voorganger? Hmmm: blijft verwarrend, die a-chronologische sequels.

Wat doet hij momenteel?
Gelukkig is het Deus Ex-universum anno 2015 stukken overzichtelijker. Mankind Divided wordt namelijk een direct vervolg op Human Revolution, en Adam Jensen speelt wederom de hoofdrol. Toch, hoewel de aankondigingstrailer behoorlijk kont schopte, is het sindsdien angstvallig stil. Natuurlijk past dat prima bij het genre maar wat meer rumoer verdient die game wel.

  • Zichtbaarheid op de gamesradar: 55%

adam jensen

 

Corvo Attano

Bekend van
In 2012 verscheen-ie plots uit de schaduw. Corvo Attano, de bovennatuurlijk begaafde lijfwacht van keizerin Kaldwin die na haar moord behoorlijk *kuch* oneervol werd behandeld. Wat dan wél weer één van de beste stealthgames van de afgelopen jaren opleverde...

Wat doet hij momenteel?
Na een welverdiende vakantie op Gristol Island, waarbij z'n masker eindelijk afging om van het waterige zonnetje te genieten, is Corvo klaar voor nieuwe avonturen in Dishonored 2. En ditmaal niet alleen, maar samen met Emily Kaldwin - de dochter van zijn voormalige meesteres. Oeh. Wordt hun relatie er één als BioShock's Booker en Elizabeth? Of toch meer Hugh Heffner met één van z'n bunnies...?

  • Zichtbaarheid op de gamesradar: 75%

corvo attano

 

Sam Fisher

Bekend van
Nog maar een paar jaar geleden was Sam Fisher een internationale superspion die James en Bond en Solid Snake naar de kroon stak. Maar anno 2015? Een oude, verbitterde zak die tijdens de Coopertest nog ingehaald wordt door Ed.

Wat doet hij momenteel?
Geen idee. En da's toch vreemd, want na het matige Conviction leek Sam met Blacklist weer terug in topvorm. Helaas heeft die game niet goed verkocht, ofzo: hoe verklaar je anders die radiostilte? Tuurlijk, er staat later dit jaar een Splinter Cell-film op de rol. Maar gamefilms zijn kut. Oh Sám... waar zijn de tijden dat je met je optische camera stiekem bij me naar binnen gluurde? 

  • Zichtbaarheid op de gamesradar: 10%

Sam Fisher

 

Agent 47

Bekend van
Feitje: wist je dat Agent 47 zijn carrière begon als stunt-double van een zekere Jan Meijroos? Vijftien jaar en zeven games later, staat de kale killer evenwel definitief op eigen benen. Al gebruiken Jan en hij nog steeds dezelfde shampoo.

Wat doet hij momenteel?
Het maakt me niet uit wat Wouter beweert: Dishonored was de beste stealthgame van 2012, niet Hitman: Absolution. Te kleine levels, te weinig keuzevrijheid in de manier waarop je je targets kon omleggen - Absolution was een toffe game, maar miste de Hitman-magie. Goddank belooft de reboot binnenkort terug te gaan naar z'n roots. Alleen, in eerste instantie download-only? Bleh, klinkt cheap...

  • Zichtbaarheid op de gamesradar: 65%

agent 47

 

Garrett

Bekend van
Garrett sluipt alweer een flink tijdje rond, in gameland. Gek eigenlijk dat onze meesterdief nooit een écht icoon à la Snake, Sam Fisher of Agent 47 is geworden. Ik denk dat het aan z'n generieke vuilnismannenporem ligt. 

Wat doet hij momenteel?
Niks. Ondanks het hoge cijfer van stealthfanaat Jan, deed Thief de kassa allesbehalve rinkelen. Niet voor niets is de game inmiddels nieuw voor een tientje te koop. Flauwe grapjes over dieven in de nacht laat ik hier nu even achterwege, al kunnen we er niet omheen dat Garrett's ster lichtelijk gedoofd is. En da's zonde. Als er per slot van rekening één serie het predikaat stealthy verdient...

  • Zichtbaarheid op de gamesradar: 30%

garrett

REACTIES (36) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord