De redacteuren aan het woord: PeterKoelewijn 

De redacteuren aan het woord: PeterKoelewijn 2018-12-24T14:49:11
Je leest elke dag artikelen, features en serials van ze op de website en in het PU magazine. Of je ziet ze wel eens gekkigheid uithalen in op de redactie. De redacteuren zorgen dat er iedere dag spiksplinternieuwe content voor jullie gemaakt wordt. Altijd al meer willen weten over jouw favoriete PU-redacteur? Graddus interviewt PeterKoelewijn!

- PeterKoelewijn! wat zit je haar goed!

Thanks! Ik draag sinds kort een baard ter compensatie voor mijn groeiende voorhoofd. Hmm, misschien moet ik eens mijn PU.nl avatar aanpassen…

 

- Hoe lang werk je al voor Power Unlimited?

Net zo lang als jij! We werden allebei op dezelfde dag aangenomen. Ergens in 2011 als ik het me goed herinner.

 

- Andere ervaring in de gamesbizz?

Ik heb hier en daar weleens kort voor een gameblog geschreven en ook wat voor InsideGamer gedaan. Maar voor de rest is het Power Unlimited all the way!

PeterKoelewijn 

- Wat vind je zo leuk aan PU?

De humor en sfeer. Er zijn in de loop der jaren alleen maar meer goede gamemedia bijgekomen maar geen enkele doet het zoals PU. Dat gevoel dat je in een soort clubhuis met vrienden over de beste en slechtste games praat, dat proberen we er altijd in te houden. Bovendien kan ik in mijn teksten creatief ook helemaal mijn ei kwijt. Er is wel eindredactie, maar de visie van de freelancers wordt 99 van de 100 keer gevolgd.

 

- Welk stopwoord gebruik je teveel in teksten?

Ik hou van tegenstellingen in een zin plaatsen, dus het eerste dat ik in een correctieronde doe is “maar” uit iedere bijzin slopen.

 

- Nog hobby's naast het gamen?

Films en series kijken en boeken lezen. Af en toe ga ik ook naar buiten hoor. ;-)

 

- Wat was fijner: je eerste game of je eerste keer sex?

Mijn eerste game was Tetris voor de Game Boy. Die perfectie haalde mijn eerste keer seks helaas niet.

PeterKoelewijn 

- Wat is je favo game ooit?

Mega Man X voor de SNES. Die game blies mij als kleine jochie helemaal weg en ik heb er echt mijn gamereflexen mee gekregen. Prachtige graphics, vette muziek, gruwelijk moeilijke platformlevels en eindbazen. Ik heb nog steeds een zwak voor dat soort platformgames.

 

- Hoe ziet je gameroom eruit?

Mijn gameroom is gewoon mijn woonkamer, maar ik heb door mijn appartement heen genoeg nerdy dingetjes staan voor een PU-waardige geek cred!

 

- Wat eet/drink je tijdens het gamen?

Hoezo eten mensen tijdens het gamen? Daar wordt je controller vies van! Nee ik sla snacks over en drink meestal cola of thee. Als ik een game speel waarvoor reflexen minder belangrijk zijn, kan het een biertje of mixje worden. Oh ennuh, als ik bij vrienden ben pak ik wel gewoon een hand chips want dan is het niet mijn controller. ;-)

 

- Stel ik geef je 1000 euro, wat zou je daar voor gamegerelateerde stuff voor kopen?

Ik heb dit jaar al geïnvesteerd in een dikke tv en laptop dus ik denk dat ik het geld ga verbrassen aan een awesome geluidsinstallatie.

PeterKoelewijn 

- Ben je meer een singleplayer of mp-gamer?

Singleplayer. Ik kom uit een groot gezin waar we Mario Kart, Mario Party en Smash Bros. grijs hebben gespeeld, maar singleplayer games hebben me altijd het meest geboeid. Ik hou ook van een game met een goed verhaal erin.

 

- Wat is met gamen je guilty pleasure?

Uhm, zijn JRPG’s een guilty pleasure? Het is een van mijn favoriete genres maar ik geef eerlijk toe dat de character designs en voice acting soms beschamend slecht zijn.

 

- Heb je ooit wel eens een nutteloze microtransactie gedaan?

Ik heb een keer 10 euro aan loot boxes gekocht in Overwatch. Alleen maar troep gekregen! Daarna nooit meer de drang gehad om het over te doen. Dit was ook vlak voordat ontwikkelaars te hebzuchtig werden en lootboxes de gameplay lieten beïnvloeden.

 

- Wie is je favoriete collega en waarom?

Dat is Wouter. Ik kan gewoon heel goed opschieten met hem en qua humor en interesses zitten we ook op dezelfde golflengte.

PeterKoelewijn 

- En wie bij de PU kun je af en toe wel schieten?

Niemand! Er zijn weleens moeilijke discussies via Whatsapp en tijdens vergaderingen. Dat moet ook want niet alles loopt perfect of is makkelijk om te doen. Liever heb ik dan dat mensen geen blad voor de mond nemen. Dus wat ik eigenlijk zeggen wil: ik ben verbaasd dat niemand mij hier nog genoemd heeft! XD

 

- Heb je nog tips voor mensen die ook de gamejournalistiek in willen?

Journalist is niet een beschermde titel dus je kan zonder diploma vandaag nog over games gaan schrijven. Wil je echter bij gevestigde media beginnen, dan is een relevante journalistiek- of communicatieopleiding wel heel handig. Je krijgt les in de journalistieke basics, leert goed schrijven en je kunt je later specialiseren in video-, radio- of internetjournalistiek. Maar er zijn ook succesvolle gamejournalisten die het zonder dat papiertje gedaan hebben. Dus als je denkt dat je het kan, go for it!

 

Tot slot: drie vragen waarbij je alleen één van de twee antwoorden kiest.

- Normal of inverted? - Normal

- Honden of katten? - Katten

- Fysiek of digitaal? - Fysiek

- Ketchup of curry? - Ketchup

- Alleen nog maar games van EA spelen of elke dag Wouter's baard kammen? - Zucht waar is de kam?

 

REACTIES (31) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord