De redacteuren aan het woord: LauraJenny 

De redacteuren aan het woord: LauraJenny 2019-04-03T14:03:10
Je leest elke dag artikelen, features en serials van ze op de website en in het PU-magazine. Of je ziet ze wel eens gekkigheid uithalen in op de redactie. De redacteuren zorgen dat er iedere dag spiksplinternieuwe content voor jullie gemaakt wordt. Altijd al meer willen weten over jouw favoriete PU-redacteur? Graddus interviewt LauraJenny!

- LauraJenny! Wat zit je haar goed!

Dank, ik probeer zo min mogelijk naar de kapper te gaan. Ik trek die prietpraat over niks nooit zo goed.

 

- Hoe lang werk je al voor Power Unlimited?

2,5 prachtige jaren!

 

- Andere ervaring in de gamesbizz?

Ja, ik ben ooit begonnen bij [N]Gamer, een Nintendo-magazine dat helaas niet meer bestaat. Eerst liep ik stage en daarna ben ik als freelancer blijven hangen. Erg gezellig om een zolder te delen met de PU-redactie. Daarnaast schrijf ik al vijf jaar voor een andere Reshift-titel, namelijk InsideGamer. 

 

- Wat vind je zo leuk aan PU?

Ik vind het leuk dat ik inmiddels al honderd panda’s op de site heb gezet en niemand nog heeft gezegd dat ik daar echt eens mee moet stoppen.

- Welk stopwoord gebruik je teveel in teksten?

Ja, dat is dus pandaag, van fijne dag pandaag!

 

- Nog hobby's naast het gamen?

Ik ben zo iemand die dan “reizen” zegt. Dat klinkt heel saai, maar ik ben écht gek op vliegen en andere steden/landen/volken ontdekken. Mijn andere hobby is tech, ik schrijf ook veel over technologie. En ik eet graag kilo’s chocolade, dat kan ik inmiddels ook wel een hobby noemen.

 

- Wat was fijner: je eerste game of je eerste keer sex?

Mijn eerste keer gamen natuurlijk. Ik speelde op de eerste laptop van mijn vader Alley Cat en ik vond het awesome. Mijn hart ging er helemaal sneller van kloppen toen Mario in mijn leven kwam.

 

- Wat is je favo genre?

Dat moet wel de platformgame zijn. Het is heel simpel, er zit vaak weinig verhaal in, maar het komt wel allemaal op jezelf aan en dat vind ik tof. Je kunt het alleen doen, maar ook met vrienden, waarbij de gameplay dan toch hetzelfde blijft. Ik speel natuurlijk ook graag andere dingen, maar met platformers heb ik eigenlijk steevast plezier.

- Hoe ziet je gameroom eruit?

Nou, mijn gameroom is een beetje non-existent op het moment. Ik heb heel lang een huishouden gehad dat volstond met figurines, vitrinekasten vol LEGO enzovoort, maar dat probeer ik een beetje minder extreem te maken. Niet dat ik er niet meer van houd, maar het is gewoon een veel te dure hobby om bij te houden en ik ben nogal een sloddervos: het maakt je huis er niet minder rommelig op. Bovendien is mijn gameroom uit elkaar getrokken: beneden staat mijn PlayStation 4 naast mijn Switch en dan is boven de Xbox One (en Nintendo 3DS in mijn nachtkastje), zodat ik in bed kan Netflixen en gamen. Dat hoort gewoon bij de zondag, toch?

 

- Wat eet/drink je tijdens het gamen?

Weinig, als ik in een game zit dan eet ik eigenlijk niet echt. Ik begrijp ook niet hoe mensen dat doen, je kunt eigenlijk bijna nooit met een hand gamen, dus dat is al irritant. En dan heb je vieze handen en dan ga je die controller weer aanraken. Ik heb geen schoonmaakmanie, maar dat gaat me toch te ver.

 

- Stel ik geef je 1000 euro, wat zou je daar voor gamegerelateerde stuff voor kopen?

Ik denk dat ik dan sowieso PlayStation VR zou kopen, want ik vind de games er vaak wel tof uitzien, ook al bieden ze vaak maar kortstondig plezier. En ja, tegen de tijd dat ik daar wat games voor heb gekocht, zit ik natuurlijk al dik over de 500 euro. Voor de overige centen zou ik het LEGO Ewok Village weer kopen, die ik heb moeten verkopen toen ik een tijdje krap bij kas zat. Dat heeft een gat geslagen in mijn hart dat met die 1000 euro prima kan worden gedicht.

- Wat vindt je vriendin/huisdier ervan dat je gamed?

Mijn huisdieren vinden het heel fijn dat ik game, want we hebben met zijn drieën (ik heb twee katten) precies uitgevonden hoe de een op schoot kan liggen en de ander zo dicht mogelijk naast me, zodat ik altijd het gevoel heb dat ik eigenlijk niet alleen game. Soms moet ik alleen oppassen met kopjes, die willen nog weleens zorgen dat mijn vingers onbedoeld op de verkeerde knoppen drukken.

 

- Wat is met gamen je guilty pleasure?

Toys to Life-games. Hoewel ze niet meer worden gemaakt, heb ik me heel veel jaren echt heel goed vermaakt met die spellen. Komt denk ik omdat ik stiekem toch wat meer een verzamelgamer ben. En omdat de figuren er allemaal geweldig uitzien. Wat nu een guilty pleasure is, dat is denk ik Pokémon: typisch zo’n game die veel te veel tijd opeist, terwijl ik eigenlijk andere titels zou moeten spelen. Oh en ik noem er toch nog een: Cuphead. Het is zo moeilijk, maar toch wil ik maar doorgaan.

 

- Heb je ooit wel eens een nutteloze microtransactie gedaan?

Ik heb een tijdje heel fanatiek Disney Tsum Tsum op mijn telefoon gedaan en daar wel tweehonderd euro ingestoken ofzo. Nu speel ik het nooit meer. Gelukkig.

- Wie is je favoriete collega en waarom?

Dat kan denk ik alleen maar Wouter zijn. Geen idee waarom! ;)

 

- En wie bij de PU kun je af en toe wel schieten?

Graddus, omdat hij allemaal moeilijke vragen op me afvuurt. <3

 

- Heb je nog tips voor mensen die ook de gamejournalistiek in willen?

Probeer veel te werken aan je schrijven, als je tenminste iets met tekst wil doen. Ik word er door de bovengenoemde favo collega nog wel eens lieflijk op gewezen dat ik misschien wel meer van schrijven houd dan van gamen. Ik game heel graag, maar vaak denk ik na een paar uur wel: ik moet nog veel doen, laat ik even stoppen. Het leven, enzo. Dus ja, meteen nog een tip: pas op dat je niet teveel gaat werken en te weinig tijd overhoudt voor ontspanning.


- Honden of katten? - Katten.

- Fysiek of digitaal? - Digitaal.

- Alleen nog maar games van EA spelen of elke dag Wouter's baard kammen? - Ik kam Wouters baard wel, met een schaar.

REACTIES (40) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord