De redacteuren aan het woord: Dennis Mons de Wonderspons 

De redacteuren aan het woord: Dennis Mons de Wonderspons 2019-02-08T14:08:51
Je leest elke dag artikelen, features en serials van ze op de website en in het PU magazine. Of je ziet ze wel eens gekkigheid uithalen in op de redactie. De redacteuren zorgen dat er iedere dag spiksplinternieuwe content voor jullie gemaakt wordt. Altijd al meer willen weten over jouw favoriete PU-redacteur? Graddus interviewt Wonderspons Dennis Mons!

- Wonderspons! Wat zit je haar goed!

Thanks man, voorlopig nog wel, want die plek achter op mijn kop wordt steeds dunner. Binnenkort moet ik ‘full Wouter’ gaan, ben ik bang.

 

- Hoe lang werk je al voor Power Unlimited?

Eigenlijk best kort. Ben in mei 2017 begonnen.

 

- Andere ervaring in de gamesbizz?

Nogal wat ja. Werk sinds mijn 21ste in de gamesbizz en heb geschreven voor onder andere weBBer (not for girls and parents), Flabber en Sp!ts over games. Heb ook een tijdje een filmrubriek gehad bij Gamekings (en dook wel eens op in andere items) en heb ook een blauwe maandag PR gedaan voor Codemasters, enkele projecten voor Xbox en Nintendo, en een wat langere tijd voor EA (niet lachen, thanks)

Dennis Mons 1 

- Wat vind je zo leuk aan PU?

Het chaotische en recalcitrante van zowel de site als het blad. Schrijvers en presentators met een grote bek en een evenzo groot hart. En PU is gewoon een iconisch merk. Tijdje geleden mocht ik voor een video bij grote PU-fans op bezoek; een familie van drie generaties (opa, vader en zoon en dochter). Die waren idolaat en zelfs een tikkie zenuwachtig omdat Florian en ik er waren. Doet wat met je, hoor.

 

- Welk stopwoord gebruik je teveel in teksten?

Awesome. Krijg het er niet uit. Maar mijn grootste tic is om ‘archaïsch (ouderwets) Nederlands’ te gebruiken. Stoort Wouter enorm dus ik gooi daar met alle liefde nog even een flinke schep bovenop, zodat ik volkomen keurig ABN Nederlands bezig, of hij het blieft of niet!

 

- Nog hobby's naast het gamen?

Films is mijn tweede grote passie, en heb dat ook een tijd lang qua werk mogen doen. Grote regisseurs en acteurs mogen interviewen, all over the world. Pool staat nét aan op de derde plek: ik ben dol op 8-ball en 9-ball. Vroeger trainde ik nog best vaak, maar tegenwoordig speel ik voor shits & giggles. Mochten mensen we willen uitdagen: breng het!

Dennis Mons 2 

- Wat was fijner: je eerste game of je eerste keer sex?

Mijn eerste game. Hoewel ik al gamede op de MSX, de C64 en de Atari 2600, waren de eerste games die ik zelf kocht van mijn zuurverdiende centen Tetris en Super Mario Land op de GameBoy. Heb er echt zo absurd veel batterijen doorheen gejast. En ik ben nog steeds enorm verliefd op beide franchises. Mijn eerste keer seks was ook mooi hoor (meisje was ouder dan ik, dus hielp wel), maar ik was enorm nerveus. Ging niet vlekkeloos…

 

- Wat speel je momenteel?

Nog steeds met veel plezier New Super Mario Bros. U Deluxe aan het spelen en héél veel potjes Puyo Puyo Tetris op mijn Switch in de trein. Maar ga ook weer opnieuw beginnen aan Red Dead Red Redemption 2 omdat ik er voor mijn review best té snel doorheen gegaan ben, én ik wil de online modus beter leren kennen. En als ik daarmee klaar ben heb ik Spider-Man, God of War, Assassin’s Creed Odyssey én Shadow of the Tomb Raider nog liggen. Ben wel even bezig dus de aankomende maanden.

 

- Wat is je favo genre?

Goede platformers (maar ook Metroidvania-achtige games zoals Ori), maar vooral single player third person actie-games zoals Uncharted, Red Dead, Prince of Persia, SplinterCell, Last of Us, Ico. Mezelf opsluiten en helemaal ondergedompeld worden in een andere wereld is wel mijn ding.

Dennis Mons 3 

- Wat is je favo game ooit?

Moeilijk te zeggen maar (hoe voor de hand liggende dan ook) denk ik toch dat het Ocarina of Time is. Aan de andere kant: Super Mario Bros. 3, de eerste Splinter Cell, GoldenEye en Ori scoren ook hoog. Vooral van die laatste had ik niet verwacht dat die zo’n enorm impact op me zou hebben.

 

- Hoe ziet je gameroom eruit?

Die heb ik dus niet. Ik woon alleen en kan gewoon in mijn huiskamer gamen. En veel oude consoles en games heb ik al weggedaan vanwege ruimtegebrek (en rust in mijn hoofd). Heb dus veel games digitaal en dat vind ik prima. Heb nog wel hier en daar wat game- en filmgerelateerde meuk staan, maar lang niet zo veel meer als vroeger.

 

- Wat eet/drink je tijdens het gamen?

Bier en pizza. Ik ga daar geen doekjes om winden; het is awesome gamebenzine. En heel af en toe wil ik me nog wel eens wagen aan een goede single malt en spareribs. En dan maakt het me in het weekend ook écht geen ene fuck uit als het nog maar 11 uur ’s ochtend is. Rock ’n roll.

Dennis Mons 4 

- Stel ik geef je 1000 euro, wat zou je daar voor gamegerelateerde stuff voor kopen?

Beetje jammer dat het te weinig is voor een goede 4K-tv. Die kan ik door omstandigheden de aankomende jaren niet betalen, maar heb bij de launch van de Xbox One X een week een Samsung UHD in huis gehad. Heb tranen met tuiten gejankt toen ze die weer op kwamen halen. Maar goed; 1000eu? Dan de lelijkste, maar meest comfortabele gamestoel OOIT, zoals dit gedrocht.

 

- Welke gameprestatie ben je het meest trots op?

Heeft niéts met het spelen van games te maken, maar wel met games: mijn interview met de (belachelijk lieve) Shigeru Miyamoto. Wat een held! Saillant (en frickin’ gênant) detail: ik vond het hilarisch om een mini-Hitler te maken op mijn 3DS in die tijd, en via Street Pass aangezien op de handhelds van anderen te droppen. Dat gebeurde dus ook bij hem, omdat ik SP niet had uitgezet. Urmpf. Goddank kwam hij er toen niet meteen achter.

 

- Ben je meer een singleplayer of mp-gamer?

Volledig singleplayer. Sowieso vind ik online spelen niet leuk omdat ik gewoon echt niet goed genoeg ben (speel teveel door elkaar om in één game goed mee te kunnen komen), maar als ik game ben ik niet zo’n mensen-mens. Dan wil ik met rust gelaten worden zodat ik me compleet kan verzuipen in andere werelden. Vind bij tijd en wijle een potje Mario Party of Dead or Alive met vrienden natuurlijk ook wel gezellig.

Dennis Mons 5 

- Wat vind je vriendin/huisdier ervan dat je gamed?

Mijn vriendin weet niet beter en ze gamet zelf ook. Heb haar zelfs overtuigd om een Switch aan te schaffen. Ze vindt het ook soms leuk om gewoon een beetje mee te kijken als ik speel, terwijl ze tegen me aan hangt. Dat is trouwens ook iets wat mijn poes graag doet, dus soms ben ik aan het gamen terwijl ik half bedolven ben. Ah well, lekker knus!

 

- Wat is met gamen je guilty pleasure?

Veel mensen zouden zeggen dat mijn guilty pleasure is dat ik een Xbox fanboy ben. Speel ook veel op PS4, Xwitch en PC, maar vanaf Microsofts eerste console heb ik gewoon een zwak voor dat ding.

 

- Heb je ooit wel eens expres een NPC doodgemaakt?

Zo vaak: ik ben best wel een sadist in games. Compenseert weer met dat poeslieve in real live gelazer.

 

- Heb je ooit wel eens een nude-cheat gebruikt?

Nah: Als ik zo nodig nudes wil zien, is Google mijn vriend.

 

- Heb je ooit wel eens een nutteloze microtransactie gedaan?

Nah: ik hecht nul waarde aan speciale pakjes of wapens of wat dan ook.

 Dennis Mons 6 

- Wie is je favoriete collega en waarom?

Dat ben jij toch, Graddus, ouwe pik, ouwe pijp?! Maar serieus: heb niet echt een favoriete collega. En dat is gezond.

 

- En wie bij de PU kun je af en toe wel schieten?

Wouter natuurlijk vanwege het HARD zingen van zijn irritante piemelliedjes terwijl ik soms serieus geconcentreerd belangrijk werk moet doen. Geen beginnen aan dan. Oh en vanwege zijn evenzo irritante, cheap-ass Sims-koptelefoon, waardoor de hele fucking redactie mee moet luisteren naar de bagger die hij op heeft staan. Verder is het wel een lieverd.

 

- Heb je nog tips voor mensen die ook de gamejournalistiek in willen?

Schrijf en lees veel, zo leer je het meest. Het is tegenwoordig wél moeilijker om ‘er’ te komen dan in mijn beginjaren. Ik stroomde vanuit mijn opleiding journalistiek al snel door omdat ik de juiste opleiding en het talent had, én er dus niet zoveel journalistiek opgeleide mensen waren met gamekennis. En verwacht geen grote sprongen maar kleine stappen, dan kom je er vanzelf wel.

Tot slot: drie vragen waarbij je alleen één van de twee antwoorden kiest!

- Normal of inverted? - Normal
- Honden of katten? - Katten
- Fysiek of digitaal? - Digitaal
- Ketchup of curry? - Ketchup
- Alleen nog maar games van EA spelen of elke dag Wouter's baard kammen? - EA-games!!!

 

REACTIES (15) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord