De raarste abilities in games 

De raarste abilities in games 2018-01-18T12:50:42
Een frostbolt, een stealth kill of een headshot... Gaap, de meeste attacks en spells in games zijn behoorlijk standaard. Er zijn echter ook games die personages wat interessantere skills meegeven. Alie ging op zoek naar 10 van deze abilities. Raar of grappig? Dat is misschien afhankelijk van je mentale leeftijd.

In deze feature zet ik 10 WTF-abilities, attacks en spells voor je op een rijtje. Soms doen gamepersonages namelijk dingen die je bedenkelijk op je hoofd doen krabben, je cola naar je beeldscherm doen uitspugen of je doen schaterlachen. Ik heb het over die abilities die je compleet in verbijstering achterlaten, zoals de Golden Fury in Okami, de Wicked Weaves van Bayonetta of de stofzuigerfunctie van Kirby.

Ōkami – Golden Fury en Brown Rage
     

Ōkami – Golden Fury en Brown Rage

In Ōkami moet je als witte wolf/zonnegodin Amaterasu de wereld redden van achtkoppige draak Orochi. Deze demoon heeft tezamen met zijn (hun?) bondgenoten de natuur compleet verwoest. Je grootste wapen is je kwast, beter bekend als de celestial brush. Om je skills te vergroten bezoek je Onigiri-Sensei in zijn Dōjō. Aldaar leer je nieuwe technieken, waarmee je bijvoorbeeld een hit toevoegt aan een combo of tweemaal achterelkaar kunt springen. Golden Fury en Brown Rage zijn echter van een geheel andere orde... Met je plas en poep beledig je vijanden, hetgeen je Demon Fangs oplevert, waarmee je weer items kunt scoren.
    

The Elder Scrolls V: Skyrim - Dragon Shouts

Dragon Shouts, of Thu'um in de taal van de draken, vormen een oeroude vorm van magie in The Elder Scrolls V: Skyrim. Met deze “words of power” roep je krachtige, magische effecten op. Elke Dragon Shout bestaat uit drie woorden. Uiteraard zijn Dragon Shouts een (gebakken, ha!) eitje voor draken, maar jij met je sterfelijke lichaam moet ze allemaal nog opsporen en leren door de zielen van draken te absorberen. Als dit je eenmaal lukt, verandert je stem echter wel in een dodelijk apparaat. Je kunt vijanden gewoon wegschreeuwen, lange afstanden afleggen met je stembanden of mooi weer oproepen.

The Elder Scrolls V: Skyrim - Dragon Shouts
    

The Darkness – Dodelijke tentakels

The Darkness is een maffia-game, maar dan met raardere aanvallen dan je Smith and Wesson of Colt ooit kunnen produceren. Je speelt in deze shooter als Jackie Estacado, een huurmoordenaar die duistere krachten komt te bezitten. Dat “duister” mag je trouwens bijzonder letterlijk nemen. Hoe donkerder het is, hoe groter de donkere energie, en hoe krachtiger je krachten. Je kunt bijvoorbeeld de imp-achtige Darklings oproepen, met je tentakels je vijanden spiesen en ranken langs vloeren, muren en plafonds laten kruipen. Om de Darkness nog wat extra mojo te geven consumeer je aansluitend ook nog even de harten van je vijanden.
     

Bayonetta - Wicked Weaves

Bayonetta is zo snel, sterk, slim en sierlijk dat het wel bovennatuurlijk lijkt. En dat klopt ook: ze is namelijk een heks met onnavolgbare combat skills. Bayonetta doet niet moeilijk over het gooien met satellieten, het uitdelen van kopstoten aan wolkenkrabbers. Het is echter de combinatie van haar fysieke vaardigheden met haar magie die haar onverslaanbaar maken. Hoeveel hair flips ik ook doe, ik roep er namelijk geen demonen mee op. Naast deze Wicked Weaves kan de heks nog veel meer leuks, met of zonder heur haar, zoals het transformeren in dieren en dodelijke kushandjes uitdelen.

Bayonetta - Wicked Weaves
    

Mortal Kombat X - Bubble Gum Finisher

“Finish Him!” Deze woorden staan sinds het begin van de jaren ’90 synoniem voor Mortal Kombat. Een KO is namelijk niet genoeg voor deze gameserie. Nee, Mortal Kombat biedt je de mogelijkheid om je vijand echt te doden, op de meest brute, nasty manieren denkbaar. Of we het nu hebben over de Foot Stomp van Ermac in Mortal Kombat IX, de Torso Cut van Baraka in Mortal Kombat: Deception of de Electricity Explosion van Raiden in Mortal Kombat: Deadly Alliance, ik had ze allemaal op kunnen nemen in deze lijst met de raarste abilities in games. Mijn keuze valt echter op Bubblegum van Cassie Cage in Mortal Kombat X.
    

Civilization - Nucleaire Ghandi

Je kunt deze aanval niet zelf uitvoeren, maar toch is het echt een van de raarste abilities in games. We kennen Ghandi allemaal als vredig en beheerst. En zo was hij ook geprogrammeerd in Civilization: hij had de laagste agressie-rating van alle wereldleiders. Wat je ook deed, de kans dat Ghandi de oorlog uit zou roepen, was miniem. Althans, tot aan het moment dat je de agressiemeter te ver deed zakken, naar een negatieve rating... En daarmee een atoombommengooiende Ghandi deed ontstaan. Gelukkig kon ontwikkelaar Firaxis Games zelf ook wel lachen om deze glitch, zodat de Indiaase leider ook in andere Civ-delen snel korte teentjes hield.

Civilization - Nucleaire Ghandi
    

Mister Mosquito – Bloedzuigen

Op zich is de ability om bloed te zuigen helemaal niet eens zo gek… In ieder geval niet als we het hier zouden hebben over een vampierengame. In Mister Mosquito heb je echter een voorliefde voor het rode goedje omdat je de game speelt als een mug. Je terroriseert een Japans gezin en wacht tot het perfecte moment zich aandient. Dan sla je snel toe om wat bloed af te tappen. Dat perfecte moment moet je in sommige gevallen zelf creëren, bijvoorbeeld door de lichten uit te doen. En als je daarbij dan onverhoopt opgemerkt wordt, ga je gewoon het gevecht aan met die rare Japanners...
    

South Park: The Stick of Truth – De summons

Alle abilities, attacks en spells in South Park: The Stick of Truth zijn op zijn zachtst gezegd nogal excentriek. Deze vallen echter in het niet bij de vier summons in de game. Deze krachtige aanvallen kun je daarom maar eens per dag gebruiken. Neem bijvoorbeeld Mr. Slave met zijn Wreck’d Em, waarmee hij vijanden in zijn achterwerk stopt… Of de Crossfire van Jezus, waarmee de zoon van God uit de hemelen afdaalt met zijn assault rifle. O, en vergeet Mr. Hankey niet. Met zijn Shitstorm roept hij shitty weer op, zodat al je vijanden ten onder gaan in een bruine cycloon. Bijzonder game, dat South Park: The Stick of Truth.

South Park: The Stick of Truth – De summons
   

Kirby – Inhaleer je vijanden

Kirby ziet er zo onschuldig uit. Zijn roze, bolle toet zet hij echter in voor een van de raarste abilities in games ooit. Als je er even bij stilstaat, is het namelijk toch best wel bizar om je vijanden als een stofzuiger op te zuigen, op te eten en daarmee hun krachten over te nemen. Of nog erger: om hen vervolgens keihard weer uit te spugen en in te zetten als dodelijk projectiel. Een gevalletje “to add insult to injury”, zouden onze buren zeggen. En nee, het is geen excuus dat zijn aartsvijand King Dedede over vrijwel dezelfde skills beschikt. Ik weet zeker dat deze gekkigheid bij Kirby is begonnen.
    

Oddworld: Abe's Oddysee – Windjes, poepjes, scheetjes

Ik weet niet of het mijn puberale geest is, maar in mijn zoektocht naar geschikte rare abilities voor deze lijst belandde ik toch veelal in de categorie onderbroekenlol. Ik sluit deze feature daarom graag af met Oddworld: Abe’s Oddyssee. Ik bedoel, ik support Abe zijn missie om zijn soortgenoten van de gehaktmolen te redden compleet, maar ik weet niet of scheten het meest geschikte wapen zijn. Ach, zolang er wat SoulStorm Brew in de buurt is, werkt het blijkbaar prima. Daarmee kun je namelijk explosieve, maar toch controleerbare, scheetjes kweken.

Oddworld: Abe's Oddysee – Windjes, poepjes, scheetjes
    

Kennen jullie nog rare abilities, attacks of spells? Al dan niet in het teken van gasvorming? Ik ben hoe dan ook benieuwd, dus laat vooral even een comment achter!

REACTIES (14) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord