De mooiste liefdesverhalen in games 

De mooiste liefdesverhalen in games 2016-02-14T00:54:06
Jawel, onder de bezielende leiding van Alie doen we toch ook hier bij PU mee aan de gekte rondom Valentijnsdag. Onze redactrice wilde jullie vandaag namelijk graag 10 mooie liefdesverhalen in games voorschotelen. Maar wees niet bang: van al te zoetsappige verhalen is ze zelf ook niet gediend.

Vandaag vieren we massaal de liefde. Natuurlijk kun je je vriend of vriendin verrassen met een romantisch uitje, maar je kunt ook gewoon (samen) een van onderstaande games opstarten en je mee laten slepen door de romances van onder meer Link, Nathan Drake en Guybrush Threepwood. Zwijmel snel met bovengetekende mee en check welke 10 liefdesverhalen ik een plaatsje in deze lijst heb gegeven. 

De mooiste liefdesverhalen in games

   

Monkey Island

Er is weinig belangrijker in de liefde dan humor. Het bewijs voor deze stelling wordt geleverd door Elaine Marley en Guybrush Threepwood in de Monkey Island-serie. Helaas is Guybrush niet de enige die ontzettend verliefd is op Elaine, ook slechterik LeChuck ziet het wel zitten met de gouverneur / piratenleidster. Maar ondanks dat Elaine uitstekend op zichzelf kan passen, zijn de pogingen van Guybrush om haar te redden uiteindelijk gelukkig toch onweerstaanbaar.

   

Shadow of the Colossus

Liefde laat je soms gekke dingen doen… In Shadow of the Colossus betekent dat voor Wander zelfs het verkopen van zijn ziel en het doden van 16 reusachtige wezens. Dus waar wacht je nog op? Koop dat treinkaartje en reis spontaan stad en land af om een uurtje bij je geliefde te kunnen zijn of pak je telefoon en stuur je crush dat appje waarin je vraagt om samen wat te gaan drinken. De kans op demonische possessie en een pijnlijke dood is daarbij namelijk gelukkig vrij klein. 

Shadow of the Colossus

   

Mass Effect 

In de meeste games is het afwachten of de love interest van de protagonist je een beetje aanspreekt… Of je speelt natuurlijk gewoon een BioWare-game als Mass Effect, waarin je met een vlotte babbel je sowieso verzekerd van een liefde voor het leven. Bovengetekende denkt in ieder geval nog heel graag terug aan de nachten die ze doorbracht met Garrus... Maar ook als Liara, Jacob en Miranda je helemaal koud laten, kun je gelukkig ook gewoon meegenieten van de opbloeiende liefde tussen Joker en EDI.

   

To the Moon

In tegenstelling tot de games hierboven zullen velen van jullie To the Moon waarschijnlijk niet gespeeld hebben… Mocht je een sucker zijn voor liefdesverhalen dan is dit de perfecte dag om deze PC-game alsnog een kans te geven. Het zit zo: John, een oude man op zijn sterfbed, wil zijn geheugen aanpassen om een herinnering toe te voegen waarin hij naar de maan vliegt. Hij weet alleen niet precies waarom hij dat wil. Jij speelt de dokters die dit voor elkaar moeten krijgen en leert gaandeweg over John zijn relatie met River. Je maakt de hoogte- en dieptepunten mee en beseft je uiteindelijk waarom John zijn laatste wens een vlucht naar de maan is.

To the Moon

   

Uncharted

In de liefde zou je elkaar moeten versterken en aanvullen. Je zou elkaar zelfs tot een beter mens moeten maken. En alhoewel dat lichtelijk melodramatisch klinkt, kan zelfs Nathan Drake hierover meepraten. Journaliste Elena Fisher zorgt er namelijk voor dat de protagonist uit de Uncharted-serie gaandeweg met horten en stoten toch meer oog krijgt voor het redden van mensen dan het zoeken naar schatten.

   

Grim Fandango

Tim Schafer weet als geen ander hoe je memorabele liefdesverhalen schrijft. Dat flikte hij niet alleen in het hierboven genoemde Monkey Island, maar ook Manny en Meche zijn een onvergetelijk stel. Manny verkoopt reispakketten in het land der doden. Hij is werkzaam voor een nogal corrupte organisatie, waardoor hij Meche onterecht de vierjarige reis per voet laat maken. Manny probeert haar nog snel te vinden, maar uiteindelijk zal hij nog heel wat goede daden moeten verrichten voordat de twee samen het geluk vinden.

   

Enslaved: Odyssey to the West

Monkey (oftewel Andy Serkis) speelt in Enslaved: Odyssey to the West een slaaf, die denkt eindelijk vrijheid gevonden te hebben. In ieder geval totdat hij Trip ontmoet die hem een hoofdband omdoet die zal exploderen als hij weg probeert te lopen of zij doodgaat. Trip wil namelijk wanhopig graag haar weg naar huis vinden in een wereld die beheerst wordt door robots. En ondanks dat je ‘m al mijlenver ziet aankomen, wordt de relatie tussen Monkey en Trip toch subtiel en natuurlijk opgebouwd door ontwikkelaar Ninja Theory.

   

The Legend of Zelda

Een van de meest iconische relaties in games is die tussen Link en Zelda. De band tussen deze twee is zelfs zo sterk dat deze door de jaren, decennia, eeuwen en millennia steeds weer herhaald wordt. Lang niet altijd is de liefde trouwens (overduidelijk) romantisch van aard. Maar ongeacht of Zelda - dankzij de wonderen van reïncarnatie - een jeugdvriendinnetje, prinses of piraat is, ze is voor Link altijd de belangrijkste persoon in Hyrule.

The Legend of Zelda

   

The Last of Us

Liefde laat zich niet zomaar stoppen, zelfs blijkbaar niet wanneer de wereld overgenomen is door zombies. Het is de mensen van Naughty Dog met hun The Last of Us gelukt eveneens twee keer in deze lijst te belanden. Niet alleen is de relatie tussen Ellie en Joel natuurlijk onvergetelijk, maar hoe leuk is het daarnaast om Ellie samen met Riley te zien in de Left Behind-DLC voor deze game?

   

The Sims

In geen enkele andere game is liefde zo lekker ongecompliceerd als in The Sims. Maak je perfecte huis, creëer je perfecte leven en ga samenwonen met de perfecte man of vrouw. En mocht je na de ‘WooHoo’ toch niet overtuigd zijn dan biedt deze game ook hele elegante manieren om ervoor te zorgen dat de liefde net zo snel weer voorbij is…

The Sims

   

En daarmee zijn we aan het einde gekomen van deze lijst met liefdesverhalen in games. Jammer genoeg had ik geen ruimte meer voor games als ICO, The Walking Dead of Final Fantasy VII… Maar goed, gelukkig zijn er altijd nog de comments. Dus hup, laat me snel weten van welke game jullie hartjes overstromen van liefde.

REACTIES (42) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord