De meest mongoloïde NPC-models 

De meest mongoloïde NPC-models 2014-05-27T19:30:42
Sure, games vandaag de dag ogen fotorealistisch. Toch sloegen (en sláán) ontwikkelaars de plank vaak genoeg mis als het aankomt op character model-design. Met name die arme NPC's ogen meer dan eens mongol. Onze eigen retard Graddus heeft een top vijf...

Ken je dat? Dat je 's ochtends voor de spiegel staat, en het net is alsof iemand tijdens je slaap met een nietmachine en een mix van grijze verf en olijfolie je gezicht heeft gemasseerd? Ja, we hebben allemaal van die dagen. Gelukkig zie ik er meestal uit als de knappe broer van David Beckham. Kuch.

graddus hottie

 

Voor sommige mensen echter bieden liters koffie en de grootste laag plamuur nog geen soelaas. De NPC's in deze feature, bijvoorbeeld: zonder twijfel het meest afzichtelijke stel gedrochten dat ooit op deze site heeft gestaan. Lees, kijk en huiver!

 

5. FIFA oude stijl 

In zijn review noemde JJ de spelers in FIFA 06: Road to FIFA World Cup 'pokdalige zombies'. Ik wil echter nog een stapje verder gaan. Want ja, de voetballers ogen ondood, maar volgens mij zijn ze daarnaast ook zwááááár depressief. En what up met die misvormde schouders? Die gebochelde rug? Waar is hun nek? Bah, wat een weerzinwekkende bastaards!

Weet je wat: leg oude FIFA's maar eens naast de slicke next-gen versie. Dan waardeer je pas écht hoe mooi die shit is geworden.

fifa 2006 road to the world cup

 

4. Two Worlds

Forsooth! De NPC's in Two Worlds hebben niet alleen een spraakgebrek, ze zien er ook uit alsof ze ieder moment een rolberoerte kunnen krijgen. Misschien is het omdat de ontwikkelaar Pools is en iedereen daar een pakje zware Drum bij het ontbijt rookt? Mijn God, zelfs de gemiddelde junk achter het Centraal Station lijkt gezonder!

En de vrouwen dan? Ha, laat me niet lachen. Je kan hem net zo goed in een betonmolen steken. Valt-ie er ook gewoon af...

Two Worlds

 

3. Dead Island

NPC's in Dead Island kijken je aan met een zielloze, holle blik en pupillen zo groot als schotels. Nu zal je waarschijnlijk zeggen: da's ook logisch, in een game vol zombies. Maar ik heb het hier over de lévende personages! De eerste keer dat ik zo'n freak tegenkwam, vermoedde ik nog dat het een doorgesnoven toerist moest voorstellen. Tegenwoordig doe ik gewoon alsof er niks aan de hand is...

... Al vind ik ze stiekem honderd keer enger dan de zombie's zelf.

Dead Island

 

2. Super Mario Sunshine

Als Nintendo-games toch ergens om bekend staan, is het hun charmante design. Donkey Kong, Zelda, Mario: niet voor niets spreekt die shit zowel kinderen als volwassenen aan. Maar toen verscheen Super Mario Sunshine. Voor Nintendo-begrippen sowieso een matig spel, en met de Piantas als absoluut hoogte dieptepunt. 

Want serieus: blubberige Barbapapa look-a-likes met rattenoogjes? Ineens lijken Gex, Croc en al die andere fugly platformcharacters meesterlijke creaties.

Super Mario Sunshine

 

1. Forza Motorsport 5 

Forza 5 ademt next-gen in al zijn poriën. De drivatars, de wegligging en met name: de graphics! Zelfs het publiek is fakking realistisch gerenderd. Wow!

Althans, dat dacht ik. Maar toen stopte ik mijn wagen voor de grap een keer langs de kant. En zag ik een dikke chick met een bril. En verderop nog een. En nóg een. En daar bovenop die heuvel nog twee.

Inmiddels weet ik dus wel beter. Forza 5 heeft zonder twijfel de allerlelijkste NPC's ooit!

Forza Motorsport 5

 

Bonus: Metal Gear Solid

Of willekeurig welke andere 32-/64-bit game dan ook. Noem het een soort ode aan de fuzzy, low-res era van weleer. Maar hé: gameplay boven graphics, right? Ook al ogen de NPC's alsof ze hun gezicht in een grote bak piranha's hebben gestoken...

Metal Gear Solid

REACTIES (39) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord