De meest legendarische vervoermiddelen in games ooit 

De meest legendarische vervoermiddelen in games ooit 2015-09-06T14:40:43
Auto’s, schepen, vliegmachines, bliksems ‘t is wat! Games zitten vol met voertuigen, vaartuigen en allerlei andere transportmiddelen om mee door je favoriete digitale wereld te razen. Sven vond het hoog tijd om er eens een paar voor je in de spotlight te zetten.

Bij het spelen van een computerspel bevind je je zeg maar in een soort virtuele werkelijkheid, met een gesimuleerde geografie, waarbij je dikwijls de opdracht krijgt om je te verplaatsen van punt A naar punt B. Je kunt er soms voor kiezen om deze afstand helemaal te voet af te leggen, maar aangezien je nog meer games wil uitspelen dit najaar, ga je liever voor een wat snellere optie.

Gamewerelden worden steeds groter, afstanden om af te leggen steeds langer! Gelukkig bieden ontwikkelaars ons allerlei middelen om onze reis ter land, ter zee of in de lucht zo awesome mogelijk te maken. Laten we even kijken naar een aantal recente en minder recente digitale vervoermiddelen, die ons (meestal) brengen waar we willen en tegelijkertijd ons gamerhartje sneller doen kloppen.
    

Scout Car (Half-Life 2)

Buggies doen het altijd goed in games en de Scout Car uit Half-Life 2 is daar een zeer gewaardeerd voorbeeld van. Ideaal als je ergens snel moet zijn, maar het terrein tussen jou en je bestemming van het minder makkelijk begaanbare type is. De Scout Car is bovendien uitgerust met een echte Tau cannon, dus eventuele obstakels op de route zijn makkelijk uit de weg te schieten.  

   

The Bone Wagon (Grim Fandango)

Een persoonlijke favoriet, rechtstreeks uit het land der doden, het voertuig waar reisagent Manny Calavera zich het liefst in laat rondrijden. De standaard bedrijfswagens van de Department of Death zijn veel te traag, dus besloot chauffeur Glottis er eentje om te bouwen tot een vlammende hotrod. Vroem vroem!

“Glottis! Are you loco? What got into you? That was a company car!”

- “Oh yeah! And it’s even better company now! Hop in! Yeeeeaha!”

    

Warthog (Halo)

Ons volgende model betreft het vierwielige icoon van de Halo-reeks, hoe Master Chief er uit zou zien als hij een Transformer was, de Warthog! Wat Halo deed voor shooters op consoles, deed de Warthog voor gamevoertuigen in het algemeen: bewijzen dat het awesome is. Dit fijne wagentje met dikke gun op het dak, ook wel bekend als de M12 Force Application Vehicle, bood een gevoel van vrijheid als nooit tevoren in games was ervaren. Je kon er bovendien nog twee buddies in meenemen ook, super handig.

     

Sparrow (Destiny)

Meteen nog maar even een geniaal voertuig uit de keuken van Bungie, deze superhandige zwevende scooter! Nu vraagt men mij wel eens: “maar Sven, zijn die Sparrows uit Destiny niet een beetje gejat van de Speeder Bikes uit Star Wars?”, en dan antwoord ik: “Ja, nou en!” Zo lang Star Wars Battlefront er nog niet is, is de Sparrow nog altijd het beste van het beste op het gebied van laag boven de grond hangende mobiliteit.

    

Jackdaw (Assassin’s Creed IV: Black Flag)

Te water! Want omdat games je ook regelmatig de zee op sturen, mag deze categorie van transport hier natuurlijk niet ontbreken. Eigenlijk kan geen enkel vaartuig aan The King of Red Lions tippen, de sympathieke, pratende boot en tevens stiekem koning van Hyrule, uit The Legend of Zelda: The Wind Waker. Nou, misschien komt Edward Kenways schuit er wel in de buurt! Want zeg nou zelf, heb je ooit zulke vette zeeroversgameplay gehad als met de Jackdaw in Black Flag?

   

Slicecycle (Dead Rising 2)

Een motor met kettingzagen aan beide kanten van het stuur. Combineer in Dead Rising 2 een kettingzaag met een motorfiets en de uitspraak “als een warm mes door de boter” krijgt meteen een heel bijzondere betekenis. Dat moet je eigenlijk gewoon even in actie zien:

   

METAL GEAR?! (Metal Gear Solid)

Jazeker! Metal Gear Rex, om precies te zijn. De koning der mecha’s staat hier niet zomaar als grote vertegenwoordiger van alle handgestuurde gevechtsmachines op twee benen in de geschiedenis van sciencefiction-games. Nee, ik noem Rex vooral omdat het zo awesome voelt om hem te besturen, in Metal Gear Solid 4. In de cockpit kruipen van deze knoepert is met recht een van de meest epische momenten uit heel de serie.

     

Blue Falcon (F-Zero)

Met gemak het snelste landvoertuig in dit rijtje, de bolide van Captain Falcon himself! 1300 kilometer per uur is voor de Blue Falcon een peulenschil, wat opzich al genoeg is om een plekje te verdienen in deze hall of fame, maar dit apparaat ziet er ook nog eens gewoon heel vet uit. En kom op, het is Captain Falcon. Het wordt trouwens nu wel een keer tijd voor een nieuwe F-zero, Nintendo! 

    

Jetpack (GTA: San Andreas)

Tegenwoordig zien we ze in allerlei games, maar geen enkele is zo memorabel als de raketrugzak uit Grand Theft Auto: San Andreas. Nadat je hem gejat hebt uit Area 69 kun je er overal mee naartoe vliegen en is het de ultieme gear om de stad mee onveilig te maken. Helaas is de jetpack nog altijd niet opgedoken in GTA V, ondanks die ene mysterieuze muurschildering bovenop Mount Chilliad, die er op wijst dat dat kreng toch echt ergens in de game te vinden moet zijn...

    

Normandy ( Mass Effect)

Waar zou de mensheid in de toekomst toch zijn zonder super-deluxe, strak vormgegeven ruimteschepen? Wat de Normandy schepen uit de Mass Effect-reeks vooral bijzonder maakt is de stealth-technologie. In het technologisch zeer geavanceerde ruimtetijdperk van de 22ste eeuw is het blijkbaar erg lastig om een stuk staal onzichtbaar te maken. Hoe dan ook, in Mass Effect reis je heel het universum rond in de Normandy SR-1 en SR-2, dus voor menig gamer zijn het zeer dierbare vaartuigen.

    

Tuk-Tuk Boom Boom (Just Cause 2)

Een tuk-tuk wagentje met een kanon erop. Meer hoef je niet te weten. Zou tof zijn om deze weer terug te zien in Just Cause 3 dit najaar, of wie weet komt Avalanche Studios met een nog meer bad ass voertuig om de Tuk-Tuk Boom Boom te overtreffen? We gaan het zien.

    

Te paard! (Red Dead Redemption)

Paarden zijn een van de oudste middelen om je sneller te verplaatsen en ook in games zijn deze edele hoefdieren alom vertegenwoordigd. Link heeft er wel eens een gehad, Geralt noemt al zijn merries Roach, de knol van Dovahkiin kan verticaal de berg op, die van Big Boss schijt op commando, Kratos heeft er een die kan vliegen en in Final Fantasy rijden ze liever op gele loopvogels. Stuk voor stuk leuke en vooral handige beesten, maar in geen enkele game zijn paarden zo goed uitgewerkt als in Rockstars Red Dead Redemption. Zo mooi gemaakt, zo realistisch geanimeerd, zo heerlijk om op te rijden door het uitgestrekte wilde westen… perfect!  

   

Bonus: Eh, tja...
    

Tot zover wat mij betreft de meest awesome vervoermiddelen die we tot nu toe in games gezien hebben. Mocht je op zoek zijn naar wat meer geweld op transportgebied, dan verwijs ik je door naar Roys feature over de dodelijkste voertuigen in games. En, zoals altijd, vertel ons jouw favoriete auto's, boten, vliegtuigen, beesten en weet ik het wat allemaal in de comments!

REACTIES (30) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord