De meest gestoorde momenten in de Rambo-films 

De meest gestoorde momenten in de Rambo-films 2019-09-19T10:30:39
We nemen vandaag afscheid van een filmicoon. Als we de filmtitel van Rambo: Last Blood mogen geloven hangt Sylvester Stallones John Rambo de kogelkettingen aan de kapstok. Van machoman-enthousiasteling Marvin mag Rambo echter nog wel even doorgaan, een mening die hij onderbouwt met de meest gestoorde Rambo-momenten.

Rambo: First Blood (maar echt)

Rambo was gek genoeg niet altijd een geoliede moordmachine, in ieder geval niet in de films. Sterker nog, in Rambo: First Blood zien we John slechts één leven beëindigen, en dat door een steen op een helikopter te gooien. Geen arsenaal aan wapens. Geen goed gemikte pijl tussen de ogen. Een steen ter grootte van een tennisbal op een voorruit. Je moet het maar kunnen, net nadat je tientallen meters naar beneden bent geflikkerd. Fun fact: Stallone brak drie ribben door deze scene!

  

Altijd die helikopters (Rambo 3)

Daar zijn ze weer, die kuthelikopters. Gelukkig weet Rambo er wel raad mee, hij besluit namelijk iets te doen wat hij anders nooit doet: kogels vuren tot ‘ie boem zegt.

Rambo helikopter 1

Dat is één. Maar daar nemen we natuurlijk geen genoegen mee. Wie tijdens de film al watertandend uitkijkt naar de onvermijdelijke scène waarin Rambo helikopter #2 de vergetelheid in blaast wordt beloond. Rambo vs helikopter blijkt namelijk tank vs helikopter, overgoten met mannelijke kreten en een chicken game als geen ander om het af te maken. Wat een climax – hetzelfde valt te zeggen over de scène:

Rambo helikopter 2

Nog niet genoeg, zeg je? Vooruit, want met pijlen en raketten kan Rambo het ook.  

Rambo Helikopter 3

Rambo helikopter 4  

Rambo vs. politie (Rambo: First Blood)

Verrek, een scène waarin niemand sterft! Dat maakt het niet minder indrukwekkend, want het moment waarop Rambo de pan uit flipt nadat hij Vietnam-flashbacks krijgt is er een die je tot nadenken zet. Anders is er altijd nog het vele kontschoppen en de meest nutteloze parcours-move ooit waarmee Rambo voorkomt dat ‘ie drie meter om een auto heen moet lopen. Wat een man.

                

Modderman Rambo (Rambo: First Blood – Part 2)

Modderman Rambo is liefde. Modderman Rambo is leven. En de dood voor veel bad guys. Nou ja, één:

               

Geef Rambo geen shotgun (Rambo: First Blood – Part 2)

Rambo: First Blood – Part 2 heeft heel wat prijzen in de wacht gesleept. Worst picture, Worst Actor (Sylvester Stallone), Worst Screenplay en Worst Original Song – allemaal bij de Razzies. Om het nog erger te maken voor Stallone was het niet Rambo 2 die de meeste prijzen ‘won’, maar juist Rocky IV. Inderdaad, de andere film die dat jaar is geschreven en geregisseerd door de actieheld, waar hij ook de hoofdrol in speelt. Voor acteerwerk of het plot hoef je Rambo 2 inderdaad niet te kijken, maar er zijn wel degelijk een paar hoogtepuntjes. Deze bootscene bijvoorbeeld:

                

Viva Piñata (Rambo 3)

Dat er nog altijd mensen zijn die het één op één durven op te nemen tegen Rambo is een klein wonder. Voor je het weet hang je namelijk met een gebroken nek in een grot. Of explodeer je door je eigen granaat. Of, uhh, beide:

Rambo Pinata
                 

Ouderwetse keelripper (Rambo 4)

Ja, Rambo 4 brengt dingen op beeld waar we alleen maar meer van willen in Rambo: Last Blood. Zo is John pisnijdig wanneer hij een vastgebonden vrouw ziet die op het punt staat verkracht te worden. En wat doe je dan als je tig jaar aan trauma’s, verdriet en een permanente deuk op je kop van al die bandanas met je mee draagt? Precies, optillen en met zo min mogelijk souplesse z’n keel eruit rukken. 

Rambo rip keel
                     

De Rambo-barbecue (Rambo 3)

Rambo heeft schijt aan het nummer ‘Met de vlam in de pijp’ en laat zien dat een metalen pijp daar compleet overbodig voor is. Hoe? Door met zijn vingers in zijn lichaam te graven, een stuk metaal aan de andere kant eruit te drukken en de grot naar een McDonald’s te laten ruiken door buskruit in het gapende gat te verbranden. Duh! 


                   

Het gorefestijn in Rambo 4

Wat is Rambo 4 toch een heerlijke film. En dan vooral de scène waarin Sylvester Stallone toont waarom deze film gemaakt moest worden. De actie kan een stuk geloofwaardiger in beeld worden gebracht dan in de jaren ’80, maar dat wil niet zeggen dat dat ook echt gebeurt. Nee, extreem veel bloed, explosies, vuur, geschreeuw en Sylver Stallone met ongekende bloedlust. Damn, die machete-kill!

                  

Pijl en boem (Rambo: First Blood – Part 2)

Aan één pijl heeft Rambo genoeg. Dat de slechterik in deze scene een volgeladen mitrailleur en pistool op zak heeft doet er niet toe, met dank aan het Stormtrooper-waardige mikken waar Rambo’s vijanden om bekend staan. Het resultaat is inmiddels een redelijk bekende meme, en tevens een scene die direct laat zien waar de Rambo-films voor staan.

Rambo pijl en boem

Dat waren ze! Kun jij je nog geschifte momenten uit de Rambo-films herinneren? Laat het weten in de comments - enne, veel plezier bij Rambo: Last Blood!

Weird al Rambovic

REACTIES (15) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord