De meest bizarre open wereld games 

De meest bizarre open wereld games 2015-01-23T14:27:47
Vandaag komt Saints Row IV opnieuw uit en om de komst van deze bizarre sandbox game te vieren hebben we onze meest bizarre redacteur gevraagd te stoppen met het likken aan de trapleuningen en hem bevolen een artikel te schrijven over de raarste open wereld games.

Rust

In Rust moet je niet raar opkijken als je zes naakte mannen met een steen elkaar te lijf ziet gaan. Het klinkt een beetje alsof je op een van die rare sites uit de krochten van het internet bent beland, maar in de online survival horror game van Facepunch Studios begint iedereen nu eenmaal met een rots in plaats van kleren.

Het devies is overleven en proberen samen te werken met de andere spelers. Er zijn verschillende manier om je leven te verlengen, zo kun je kiezen om 'a la carte' te gaan door de optie van kannibalisme te overwegen of een vesting te bouwen zonder dat er natuurkundige wetten op actief zijn.

Rust

Wie Rust speelt, moet dus niet raar opkijken als deze een stoet aan naakte kerels achter elkaar aan ziet rennen omdat ze honger hebben. Dit is namelijk een van de normaalste games van de makers van Garry's Mod.

 

Postal 2

De meest controversiële game op deze lijst is zonder twijfel Postal 2. Het spel van ontwikkelaar Running with Scissors is namelijk in een flink aantal landen verboden, waaronder Duitsland en Frankrijk. In het spel moet je als postbode een week lang allerlei klusje uitvoeren, als 'het halen van een pak melk' of 'naar de bank om geld te storten'. Alle klussen zijn uit te voeren zonder geweld te plegen, maar zodra je in de supermarkt of bank loopt, zie je een grote rij met wachtende mensen voor je. Wachten tot de rij weg is, is zeker een optie, maar als je door je inventory met wapens bladert, word je ook meteen duidelijk wat de andere oplossing is om de missie te voltooien.

Postal 2

Postal 2 is een bizar spel dat volzit met stereotypes, zoals dierenactivisten en moslims. Verder ben je in de game gezegend met een oneindige blaas waarmee vuur uit kunt pissen of mensen mee laat kotsen als je de straal op de mondholte richt. Een ander bizar verschijnsel in het spel is dat je katten op je shotgun kunt monteren als een demper, wel maakt het wapen meer geluid als het beestje nog leeft op het moment van monteren. Verwacht dus zeker geen hoogstaand product.

 

Mercenaries 2

Het tweede deel in de Mercenaries-serie was in eerste instantie helemaal niet zo'n bizar spel. Alleen als je een sandbox uitbrengt met zoveel bugs dat stoepranden meer op schansen lijken en dat je bij een frontale botsing gewoon door kunt rijden alsof er niets met jou gebeurd is, dan is dat niet waar iedere gamer op zit te wachten.

Naast de problemen in het verkeer, zijn er ook andere ongemakken. In Mercenaries 2 is zwaartekracht namelijk onwaarschijnlijker dan scientology en dan weet je al dat je misschien een aantal bijzondere ontwikkelingen gaat meemaken. Dat het hoofdpersonage ook nog allerlei airstrikes en zware explosieven af kan schieten maakt het plot meteen Michael Bay-waardig. Voor wie wel kan lachen om een aantal glitches, is dit een zeer humoristische game. Wie liever een serieuze game zoekt omtrent huurlingen, kan beter ergens anders gaan kijken.

 

Saints Row IV

Sommige spellen zijn per ongeluk bizar, maar dat kan niet over Saints Row IV worden gezegd. Die game zoekt het namelijk zelf op. Zo wordt de speler in een virtuele realiteit gegooid waarin echt alles mogelijk is. Zo kom je voetgangers tegen waarvan de ogen opeens uit hun oogkassen knallen of zie je dat er alleen nog maar mascottes over straat lopen. Gelukkig heb je wel een zeer rijk arsenaal aan extreme wapens waarmee je kunt proberen de openbare orde te herstellen. Het is namelijk mogelijk om iedereen af te maken via de klanken van je Dubstep gun of je vijanden een kennis te laten maken met een zwart gat. De keuze om een van je superkrachten aan te spreken is ook zeker een optie.

Het spel zit niet alleen maar vol absurditeiten. Want de echte fijnproevers kunnen de toevoeging van 'What is Love' van Haddaway wel waarden. Een van de briljantste eigenaardigheden is de mogelijkheid om de stem van het hoofdpersonage te laten klinken als Nolan North. Daardoor klinkt Saints Row IV meteen als iedere andere game en veranderen sommige dialogen omdat de ingame personages een fan van de man blijken te zijn.

Saint's Row IV

 

Fable

Als er één game is waar je als vrouw meerdere mannen kunt hebben, na geroepen wordt als Chicken Chaser en iedere seconde vier boeren kunt laten, dan is het Fable. De Microsoft-exclusive plaatst je in een fantasiewereld met magische wezens, maar neemt zichzelf daarin vooral niet te serieus. Dit feit was vooral te merken aan de uitspraken van Peter Molyneux, die de game tijdens de ontwikkeling het meest briljante spel ooit noemt en na de release als een spel vol fouten betitelt.

Fable

 

Far Cry 3: Blood Dragon

Stel je krijgt als ontwikkelaar van een serieuze game het idee om het toekomstbeeld van de jaren 80 te verwezenlijken, wat doe je dan? Dan maak je die game gewoon, zo dachten ze bij Ubisoft Montreal. Het spel zit vol met dinosaurussen die lasers schieten, een overdosis aan neon en robotische ledematen en one-liners die maar net zijn afgekeurd door Duke Nukem. Gooi hier vervolgens een dikke laag zelfspot en foute muziek tegenaan en je hebt een mix van wansmaak waar zelfs de grootste culinaire prinsen nog bewondering voor hebben. Dat je het speelbare karakter Rex Power heet, is misschien nog wel het meest epische aan dit bizarre avontuur. Al komt de tutorial waar je op A moet drukken zodat het volgende scherm verschijnt waar je weer op A moet drukken natuurlijk ook aardig dichtbij het hoogtepunt.

 

Dead Rising 2

Stel de pleuris breekt uit terwijl je met je dochtertje in een casino/pretpark/winkelcentrum bevindt, wat doe je dan? Nou je bouwt allerlei bizarre wapens en probeert zoveel mogelijk zombies te doden. Mocht je toevallig tijd over hebben, dan kun je nog proberen wat medicijnen te vinden voor je zieke kind, maar dat is bijzaak.

Dead Rising 2

De combinatie van zelfgemaakte terreur is groot in dit spel en gaat van automatische teddybeer met LMG tot een roeispaan met twee kettingzagen. De meest rare toestanden worden echter gecreëerd door de psychopaten die door het level verspreid zitten, al is de leren seksshop ook een prima plek om een gezichtsuitdrukking van onwetendheid weer te laten geven op je gezicht.

REACTIES (24) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord