De meest awesome dino's 

De meest awesome dino's 2015-06-11T13:25:25
Grote brulbeesten met klauwen, scherpe tanden, schubben, staarten en rare flappen. Oftewel, dino's. Dino's waren ooit de meest indrukwekkende levensvormen rondstampend op deze aarde. Gelukkig zijn ze nog steeds awesome, maar dan in games natuurlijk!

Game: Off-Road Velociraptor Safari
Naam: Velociraptor
Soort Dino: Velociraptor

Road

De titel hierboven is geen extreem uit de hand gelopen typo. Nope, het is een echte titel en dus een echte game. In de game speel je een Velociraptor die geen neuk geeft dat hij een Velociraptor is. Hij heeft namelijk een helm, een oogglas en bestuurd een jeep. Doel is om zoveel mogelijk 'normale' raptors aan gort te rijden of aan gort te beuken met een grote spijkerbal aan een ketting die je uit je jeep kunt slingeren. Deze bal is door niks anders geïnspireerd dan Carmageddon. Awesome alom. Voor wie twijfelt, zal ik het nog een keer herhalen: een Velociraptor met een helm en oogglas die een jeep bestuurd.

   

Game: Bulletstorm
Naam: robo-dino
Soort Dino: Tyrannosaurus-achtig

Bullet

Deze dino is misschien geen officiële dino omdat het eigenlijk een robot is. Boeie, een kniesoor die daar moeilijk over doet. Wel belangrijk is het volgende. De robot dino ziet er uit als een kruising tussen en T-Rex en Godzilla met stukken exoskelet die onder de buitenkant vandaan komen. Verder is hij groot naar behoren en schieten er alles vernietigende lasers uit zijn ogen. Dit alles tezamen is A.K.A bruut awesome.

    

Game: Transformers: Fall of Cybertron
Naam: Grimlock
Soort Dino: Tyrannosaurus

Grimmy

Over mechanische dino's gesproken, dan mag Grimlock eigenlijk niet ontbreken. De enige transformer die in een freakin T-Rex kan veranderen. Bovendien lomp, extreem sterk en eenmaal in T-Rex vorm zo goed als onverwoestbaar. Grimlock kan dan ook niet zomaar in zijn dino vorm veranderen, hij moet eerst pisnijdig zijn en genoeg rage hebben opgebouwd.

    

Game: Turok (2008)
Naam: Giganotosaurus
Soort Dino: Giganotosaurus

Giga

De naam van deze dino zegt het al, dit beest is echt superklein... Nope, het is natuurlijk de reus onder de dino's en het gevaarte overstijgt zelfs de legendarische T-Rex. Als de laatste van zijn soort dwaalt hij rond in het toepasselijke Death Valley. Turok kan kogels afschieten op dit beest wat hij wil, doden kan hij het niet. Daar is hij te hardcore en te awesome voor.

   

Game: Turok (2008)
Naam: Mama Scarface
Soort Dino: T-Rex

Mama

Mama Scarface is nog heftiger dan de Giganotosaurus. Noem dit monsterlijke gevaarte gerust het coolste onderdeel van de complete (en ietwat matige) game. Hoewel een Giganotosaurus in principe groter is dan een Tyrannosaurus ligt dit bij Mama Scarface anders. Deze opgefokte vrouwelijke dino is een agressieve bitch van extra massive formaat. Door mutatie en andere omstandigheden is ze ziek groot, bovendien heeft ze een bloedend litteken aan haar rechteroog, voor een extra portie agressieve uitstraling. Turok heeft twee encounters en zijn complete assortiment aan wapens nodig om Mama Scarface om te leggen, daarbij moet hij haar onder andere twee keer met zijn mes in het oog steken om er vervolgens uiteindelijk een handgranaat in te planten.

    

Game: Dino Crisis 3
Naam: Australis
Soort Dino: Tyrannosaurus

Crisis

Dino Crisis 3 is met gemak het slechtste deel uit de reeks. De eerste twee delen waren eigenlijk gewoon Resident Evil met dino's, maar dan wel cool uitgevoerd. Dino Crisis 3 heeft een dramatische camera waardoor de complete game onspeelbaar wordt. Maar... dat wil niet zeggen dat er geen coole dino's inzitten. Neme Australis, een badass gemuteerde Tyrannosaurus. Nouja badass, het schijnt dat je hem prima kunt verslaan met wat laserwapens bijvoorbeeld. Hij ziet er in ieder geval ernstig gevaarlijk uit. Zijn fucked-up huid en vooral dubbele rij met scherpe tanden maken net genoeg indruk om te verschijnen in deze feature.

  

Game: Een hele lading Nintendo games
Naam: Yoshi
Soort Dino: Blije dino met een grote neus

Yoshi

Tja, Yoshi, je kunt er niet echt omheen. Er vanuit gaande dat het een dino ('a fictional anthropomorphic dinosaur', aldus Wikipedia) is. Maar ook wel terecht dat Yoshi hier aanwezig is. Hoe blij hij er ook uitziet, dit schepsel onderschatten, is onverstandig. Hij heeft een belachelijk lange tong, slurpt je op als je even niet oplet, kan springen als de beste en poept eieren uit waar vervolgens weer mee gegooid kan worden. Ik kan er nog van alles over zeggen, maar we kennen allemaal Yoshi wel, hij is een baas. Punt.

    

Game: Conker's Bad Fur Day
Naam: Fangy
Soort Dino: Raptor

Fangy

Fangy is een grote, agressieve, groene raptor, maar wel een coole want hij is namelijk homies met Conker. Ok, Fangy moest wel eerst gehypnotiseerd worden door de asociale eekhoorn, maar daarna is hij een eigenlijk een soort aanhankelijk huisdier, dat iedereen op commando kan verslinden. Best awesome. Conker is echter een lullo en lokt hem weg met een bot waarna hij uiteindelijk weer in z'n hok vast komt te zitten. Zonde, maar waarschijnlijk maar beter ook om een vlees verscheurende raptor als Fangy niet permanent te koppelen aan een zuipgrage eekhoorn.

   

Game: Primal Rage
Naam: Diablo
Soort Dino: Tyrannosaurus

D

Diablo is evil, pure evil. Deze rode, vuurspuwende T-Rex heeft maar één doel. De aarde veranderen in een hel van lava en vuur waar ieder mens in zal branden. Net zo lang tot iedereen dood is. Yup, dat is dus evil, en best awesome.

    

Game: Dinosaurs for hire
Naam: Archie
Soort Dino: Tyrannosaurus

Hure

De game Dinosaurs for hire is gebaseerd op een comic en kwam zo'n 22 jaar geleden uit op de Mega Drive. Eigenlijk is het vooral een soort kopie van Contra maar dan met Dino's. Zeker een meerwaarde en dan vooral omdat je met Archie mag spelen. Archie is de leider van de Dinosaurs for hire. Als er stront aan de knikker is, huur je deze dudes in en neem je dus contact op met Archie. Archie is awesome want hij kleed zich graag zoals de Terminator en knalt het liefst ninja's aan gort met een dikke gun.

    

Meer dino's in aantocht

Deze feature is niet helemaal compleet toeval. Hij is getriggerd door de nieuwe dino avonturen die er aan zitten te komen. En wel in de vorm van Jurassic World. Of deze film een groot feest wordt, ik heb persoonlijk mijn twijfels. Hoe dik of gaar ie wordt, daar hou je natuurlijk Filmfan voor in de gaten vandaag, want Wouter heeft 'm al gezien en is as we speak de review aan het tikken. Trouwens, als je meer wil lezen over veel te grote hagedissen, maar dan in filmland, dan ben je met Filmfan wederom op de perfecte plek.

LegoJ

Een stuk vermakelijker dan Jurassic World lijkt me nu al Lego Jurassic World. Daarover zeer, zeer snel meer want die game komt morgen uit. Ter afsluiting nog even de minst awesome dino in gameland. De intro zegt eigenlijk alles wel.

Bekijk hier de grootste hagedissen van de filmwereld!

REACTIES (43) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord