De leukste personages in Mario-games 

De leukste personages in Mario-games 2017-08-18T13:41:34
De eerste game die Alie op haar NES speelde, was Super Mario Bros. Sindsdien is ze verzot op alle personages in de Mario-games. Ze kiest in deze feature 10 van de leukste vrienden en vijanden van Mario uit. Maar goed, stiekem weten we natuurlijk allemaal dat Luigi de allerleukste is.

In deze feature met de 10 leukste personages in Mario-games zul je geen Mario, Luigi of Peach aantreffen. Hoe leuk zij ook zijn, ze halen het niet bij de charme van een Birdo, Professor E. Gadd of Count Bleck. De Mario-serie heeft echter zoveel leuke personages voortgebracht dat kiezen alsnog moeilijk is...

Maar goed, iemand moet het doen, hè? Zodoende hieronder de 10 leukste personages uit Mario-games ooit.

De leukste personages in Mario-games

PS Vooruit, voor Luigi maak ik een uitzondering.    
    

Birdo

Daar waar anderen Super Mario Bros. 2 veelal als minderwaardig beschouwen, heb ik een behoorlijk zwak voor de game. Dat komt onder meer door de verschijning van Birdo, die in Japan door het leven gaat als Catherine... Ze is een roze dinosaurus, die eieren spuugt, en zich weet te transformeren van badguy naar goodguy. Ook klimt ze voor gelegenheden in een robotpak en is ze niet te beroerd om Mario te joinen als hij weer eens een nieuwe sport oppakt. Misschien doet ze dat echter ook wel voor Yoshi, aangezien ik sinds Mario Kart Double Dash een steamy romance tussen die twee vermoed.
     

Professor E. Gadd

Professor E. Gadd - waarbij de E. voor Elvin staat - is een wetenschapper in de Luigi’s Mansion-games. Hij helpt Luigi op weg met een spokenzuigende stofzuiger. Naast deze Polturgust-modellen is hij echter ook verantwoordelijk voor de Flash Liquidizer Ultra Dousing Device (F.L.U.D.D. uit Super Mario Sunshine) en de Time Machine (in Mario & Luigi: Partners in Time). Het succes van Mario en Luigi is dus eigenlijk te danken aan Professor E. Gadd. Daarmee is het niet verwonderlijk dat zijn Japanse naam Oya Mā Hakase een woordspeling is op Oyamā, hetgeen zoveel betekent als ‘goeie hemel’.

De leukste personages in Mario-games
     

Shy Guy

Een van mijn favoriete vijanden in de Mario-franchise is de Shy Guy. Ik ben toch altijd benieuwd wat er achter die maskertjes schuilgaat… Zijn ze echt gewoon verlegen of zijn het toch stiekem rebelse incognito Toads? En misschien zijn de maskers wel geen maskers, maar is het simpelweg hun gezicht... Luigi kreeg in zowel Mario Power Tennis als Luigi’s Mansion een tipje van de sluier: een zwart gezicht met grote gele ogen. Aan hun alliantie valt in ieder geval niets af te lezen, zo hebben ze ook samengewerkt met Donkey Kong en zelfs met Yoshi. Lekker opportunistisch en mysterieus dus, zodat de Shy Guys hun plekje in deze feature meer dan verdienen.
     

Toadsworth

Hoe leuk dat hysterische gebrabbel van die kleine, drukke Toads ook is, soms zou je willen dat ze iets meer een voorbeeld zouden nemen aan de ietwat kalmere Toadsworth. Deze hofmeester van Princess Peach is onder meer te zien in Paper Mario: The Thousand-Year Door, waar hij zijn prinses begeleidt naar Rogueport. In zijn vrije tijd houdt Toadsworth er een aantal onverwachte hobby’s op na, zo blijkt hij in Super Princess Peach gitarist in de band Peach Hit Five. Ook treedt hij graag op als scheidsrechter, waarbij hij niet te bang is om je een fikse reprimande te geven als hij je op een fout betrapt.

De leukste personages in Mario-games
     

Luigi

Luigi is zonder twijfel het allerleukste Mario-personage allertijden. Het is niet voor niets dat er regelmatig oorlogen uitbraken als een ander het waagde om hem te kiezen tijdens een potje Mario Kart 64. Gelukkig kozen al die domme meisjes toch liever voor schattige personages als Toad... Onbegrijpelijk hoe deze betere broer toch altijd het onderspit delft. Gelukkig is er de laatste tijd meer erkenning voor Luigi, zoals bijvoorbeeld New Super Luigi U en Luigi’s Mansion bewijzen. Mocht jij toch nog steeds bij team Mario horen, dan heb ik nog slechts een ultiem wapen om in te zetten: de death stare.
     

Count Bleck

Count Bleck is antagonist in Super Paper Mario. En net zoals elke zichzelf respecterende slechterik is het zijn bedoeling om de wereld te vernietigen. Wanneer je leert over de geschiedenis van Count Bleck kun je het hem echter niet kwalijk nemen. Zo tragisch is het gebroken hart van Count Bleck, of liever gezegd Blumiere... Veroorzaakt door zijn vader, die zijn grote liefde Lady Timpani vervloekt. Ze moet de rest van haar leven tussen de dimensies dwalen, wachtend tot haar Blumiere haar vindt. Zie, je kunt het hem daardoor best vergeven dat hij zijn vader en gehele stam vermoord heeft.

De leukste personages in Mario-games
     

Fawful

Daar waar Count Bleck nog een reden heeft om zo gemeen te doen, is Fawful simpelweg gek. Maar in ieder geval wel leuk gek, zo maakt de excentrieke antoganist in de Mario & Luigi-serie de meest wazige voedselmetaforen: “The mustard of your doom”. En is zijn Engrish een verwijzing naar de belabberde vertalingen in oude games. Verder is zijn wiskundeknobbel bewonderenswaardig en weet hij wanneer hij zich gewonnen moet geven, zo duikt hij in Mario & Luigi: Partners in Time plots op als brave winkeleigenaar... Om in Mario & Luigi: Bowser's Inside Story (met gevaar voor eigen leven) keihard terug te slaan. Toch niet zo gek dus, die Fawful.
    

Lady Bow

Lady Bow is de tofste Boo in de Mario-games, en misschien zelfs wel de tofste prinses. Ze gedraagt zich wellicht een tikje uit de hoogte, maar heeft een hart van goud en is meer dan bereid om vijanden suf te slaan voor Mario, zowel met haar blote handen als waaier. Een vermelding over Lady Bow is echter niet compleet zonder ook haar butler Bootler te noemen. De twee zijn blijkbaar ook nogal geliefd bij de mensen bij Nintendo zelf, aangezien ze na hun optreden in Paper Mario meerdere cameo’s kregen in de vervolgen Paper Mario: The Thousand-Year Door en Super Paper Mario.

De leukste personages in Mario-games
     

Poochy

Je ziet Poochy in meerdere games met Yoshi terugkomen. Hij dient dan als een soort veilig platform, aangezien hij over gevaarlijk terrein als spikes en lava heen kan lopen. Net als een echte hond is Poochy altijd blij. En ondanks mijn voorliefde voor katten ben ook ik niet ongevoelig voor de charmes van honden, zeker voor dit exemplaar met zijn gevlekte vacht en wollige, ronde staart. Het doet me daarom deugd dat ik dit personage dankzij baby Mario en zijn opwachting in de Yoshi’s Island-games op mag nemen in deze top 10. Heeft die huilebalk in ieder geval ook nog een functie gehad...
     

(Baby) Luma

Hoe anders is dat met (Baby) Luma, die Mario bijstaat in Super Mario Galaxy en Super Mario Galaxy 2. Deze lieve schat verloor al jong zijn moeder, waarna hij geadopteerd werd door Rosaline. Ondanks zijn moeilijke start is de “young master” dapper genoeg om zich bij Mario te voegen om Bowser te verslaan. Wat zeg ik: zonder deze bijzondere Luma was Mario niet eens die eerste planeet afgekomen! Check de souplesse van het sterretje maar eens als hij samen met zijn Rosaline optreedt in Super Smash Bros. for Nintendo 3DS / Wii U. Het duo wordt niets voor niets gezien als een van de beste opties in de game.

De leukste personages in Mario-games
    

Dat waren 10 van de leukste Mario-personages ooit. We hebben hier echter natuurlijk wel te maken met de bescheiden mening van een enkel persoon. Meer input is daarom altijd welkom. Drop jouw favorieten hieronder in de comments!

REACTIES (17) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord