De leukste outfits van Mario - Mariology 

De leukste outfits van Mario - Mariology 2018-06-25T12:49:45
De Mariology Serial staat in het teken van Mario. Alie wijdt drie delen aan het Nintendo-icoon. Dit derde deel zit bomvol beeldmateriaal van de tofste Mario-outfits. Van Fire Mario tot Metal Mario en Cat Mario. De loodgieter is dol op een verkleedpartijtje. Zeker als hij er het luchtruim mee kan verkennen...

Zoals de naam al doet vermoeden, draait deze Mariology serial helemaal om Mario. Voor dit derde deel verzamelde ik de tofste outfits van het Nintendo-icoon. Stuk voor stuk iconische kledingstukken, die geheel on trend ook nog eens super functioneel blijken te zijn.

Mario outfits
    

Fire Mario

Fire Mario is misschien wel de meest iconische Mario-outfit in de franchise. Zeker aangezien het Nintendo-icoon deze kleren al op de box van Super Mario Bros. droeg. De iconische combinatie van rood wit duikt nog steeds in heel veel recente games op.

Fire Mario

Fire Mario
     

Raccoon Mario

In Super Mario Bros. 3 kreeg Mario er een hele zwik outfits bij. Waaronder Raccoon Mario, dat eigenlijk slechts bestaat uit een setje oren en een staart. Desalniettemin stuwde deze kledingset de loodgieter tot grote hoogte, letterlijk zelfs.

Raccoon Mario
     

Frog Mario

Een andere outfit uit Super Mario Bros. 3 is Frog Mario. Hiermee kon Mario zich prima onderwater voortbewegen, maar helaas was de handling op het droge iets minder... Het blijft echter jammer dat we dit kikkerpakje nooit weer in zijn traditionele vorm hebben gezien.

Frog Mario

Super Mario Bros. 3
     

Cape Mario

In Super Mario World nam Mario afscheid van zijn nieuwe garderobe. In plaats daarvan meette hij zich een kledingstuk aan dat een superheld waardig is: een gele cape. Om zijn nieuwe status te vervolmaken, kreeg ie er meteen ook een dino als vervoersmiddel bij.

Cape Mario

     

Wing Mario

Mario en vliegen blijft een terugkerend thema. Ook in Super Mario 64 kon je het luchtruim verkennen. In deze game deed onze held dat alleen wel op een hele minimalistische manier. Zijn cape en wasbeeroren werden vervangen met kleine vleugeltjes.

Wing Mario
    

Metal Mario

Mario is zeker fashionable, maar zijn kleding moet wel functioneel zijn. Kijk maar naar deze metallic outfit, die hem onverslaanbaar – maar log – maakte. Metal Mario duikt overigens nog steeds in games op, zoals in de Smash Bros.-games en de vele sportgames.

Metal Mario
     

Bee Mario

In Super Mario Galaxy kreeg Nintendo de smaak van de verkleedkist te pakken. Ze stopten Mario onder meer in een bijenpakje. Ook hiermee kon Mario weer (beperkt) vliegen en zelfs aan muren blijven plakken. Helaas is Bee Mario alleen niet waterproof.

Bee Mario
    

Boo Mario

Boo vormen een klassieke Mario-vijand. In vrijwel elke game duikt het verlegen spookje op. Ze zijn dan ook niet gemakkelijk te verslaan... Dus, if you can’t beat them, join them. Zie hier Boo Mario, die je eveneens in Super Mario Galaxy kunt vinden.

Boo Mario
     

Propeller Mario

Persoonlijk vind ik het niet zo’n hele goede look, maar toch mag Propeller Mario niet ontbreken in deze feature. Het is namelijk de meest iconische look uit New Super Mario Bros. Wii. Met een propeller als hoed kon Mario niet alleen vliegen, maar ook nog eens zijn medespelers vervoeren.

Propellor mario
    

Penguin Mario

Penguin Mario is wat mij betreft een stuk geslaagder als outfit. Maar goed, ik heb sowieso een zwak voor deze koddige beestjes, die in New Super Mario Bros. Wii blijkbaar gewoon door muren kunnen beuken, sneeuwballen kunnen gooien en perfecte buikschuivers kunnen maken.

Penguin Mario

New Super Mario Bros. Wii
          

Cloud Mario

In Super Mario Galaxy 2 maakte de wereld kennis met Cloud Mario. Deze gedurfde look bleek vooral lekker luchtig, aangezien het Mario de kans gaf op wolkjes te lopen. Sterker nog: hij kon zelf wolkjes maken. Een kunststukje dat sindsdien niet meer geevenaard is.

Cloud Mario
     

Boomerang Mario

Met Boomerang Mario kruipt Mario wederom in de huid van zijn aartsvijanden. De Boomerang Bros. vallen het Nintendo-icoon namelijk al sinds zijn derde game lastig. Helaas lijkt het potje van eigen deeg de broeders niet heel erg af te schrikken... Maar ach, high fashion wordt wel vaker niet begrepen.

Boomerang Mario
     

Flying Squirrel Mario

Wasberen, kikkers, bijen en pinguïns... Mario verkleedt zich graag als dier. Zodoende mocht ook de vliegende eekhoorn (New Super Mario Bros. U) natuurlijk niet ontbreken uit de loodgieter zijn inmiddels indrukwekkende garderobe. En op zich is het natuurlijk ook een veel logischere vliegoutfit dan een wasbeer...

Flying Squirrel Mario
          

Cat Mario

Bovengetekende heeft een voorliefde voor katten. Het zal jullie dan ook niet verbazen dat ze Cat Mario op heeft genomen in deze lijst met Mario-outfits. Kijk die oortjes, die staart en die klauwtjes. Extra leuk is dat ook je medespelers zich gezellig in de verkleedkist mogen storten in Super Mario 3D World.

Cat Mario

New Super Mario 3D World
     

Smoking Mario 

Een kledingkast is niet compleet zonder een smoking. Nu zal Mario in het dagelijks loodgietersleven niet snel teruggrijpen op deze fancy outfit, maar in zijn games komt ie toch vaak van pas. Zo droeg Mario zijn smoking al in Super Mario All-Stars. Dat deze look altijd hot blijft, blijkt aansluitend wel in Super Mario Odyssey.

Smoking Mario
         

Builder Mario

Super Mario Odyssey is sowieso een feestje voor de fashion addict. Nog niet eerder kreeg Mario de keuze uit zoveel verschillende outfits. Alhoewel heel veel ervan eigenlijk simpelweg updates zijn van eerdere versies. Neem Builder Mario, dat we ook al zagen in Mario Maker.

Builder Mario
     

Dr. Mario

Ook uniformen raken nooit uit de mode. Zeker een kledingstuk zo simpel, doch indrukwekkend als de witte doktersjas. Wijsheid, kracht en charisma. Geen wonder dat Nintendo deze look uit Dr. Mario doet herleven in Super Mario Odyssey.

Dr. Mario

Super Mario Odyssey
     

Zit jullie favoriete Mario-outfit ertussen? Of willen jullie zelf nog wat toevoegen aan deze lijst? Laat dit en veel meer weten in de comments!

    

De Mariology Serial:

Dinsdag 1 mei:
10 dingen die je nog niet wist over Mario - Mariology

Maandag 4 juni:
De coolste Mario merchandise - Mariology
     

REACTIES (6) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord