De leukste en pijnlijkste momenten van E3 2016 

De leukste en pijnlijkste momenten van E3 2016 2016-06-17T14:19:25
Het kan zo maar zijn dat je net als Marvin een gemixt gevoel hebt overgehouden aan E3 2016; de game- en console-onthullingen waren om te smullen, maar het zou de E3 niet zijn geweest als we niet massaal pijn zaten te lijden om ongemakkelijke interviews en vervelende presentaties. Tijd voor een overzicht.

Als je net als ik braaf achter een PC’tje of tv’tje zat om ’s nachts al het E3-persconferentiegeweld in je op te nemen dan zal je ongetwijfeld een achtbaan aan emoties doorgemaakt hebben. Of het nou komt omdat je niet nog een jaar kunt zonder de Red Dead Redemption 2-aankondiging of je Kojima’s opkomst zo indrukwekkend vond dat je spontaan Norman Reedus met een baby op je rug wilt laten tatoeëren; ook deze E3 stond garant voor heel veel feels. Helaas waren niet al die feels rozengeur en Sun & Moon-schijn, en viel er ook genoeg te cringen (zoals bij die kutgrap over Sun & Moon). Hieronder een overzicht van enkele leuke en vooral pijnlijke momenten van E3 2016. 

                    

Leuk: Snoop Dogg en andere rappers gaan voor 420 kills in Battlefield 1

Je gaat als EA natuurlijk geen rappers als Snoop Dog en Wiz Khalifa uitnodigen als je weet dat er gevoelige rookmelders in de zaal hangen, want de gasten namen vanzelfsprekend wat groene motivatie mee. Niet alleen het doorgeven van de vredespijp tijdens de eerste gameplaystream van Battlefield 1 ooit is memorabel, ook de gameplay zelf was hilarisch. Nee, dat je bekend bent wil nog niet zeggen dat je kunt gamen. En die 420 kills? Dat zat er echt niet in. Van alle mensen die zich in hogere sferen begaven wist Wiz Khalifa de beste score te behalen. Met 2 kills en 11 deaths (en een score van 7056), au. Rapper The Game blijkt daarnaast ook niet geweldig goed te kunnen gamen met zijn 6117 punten; een petitie om zijn leugenachtige naam te laten veranderen wordt op dit moment opgesteld. En dit was het leuke gedeelte…

Battlefield 420

Battlefield 1 scores

                    

Pijnlijk: EA’s pre-Battlefield 1-interviews en geforceerd commentaar

“Are you guys pumped for tonight’s event?” is een prima vraag als je op de beursvloer een gast met een Battlefield-shirt en een vooroorlogse broek aanspreekt, maar Zach Efron en Jamie Foxx (video 1) hebben het er moeilijk mee. Zomaar een voorbeeld van wat een eeuwige stroom aan pijnlijkheid leek; de interviews voor aanvang van de Battlefield 1-presentatie waren om te huilen, en dat terwijl er genoeg eindbazen tussen de bekende spelers zaten. Terry Crews, Snoop Dogg, Wiz Khalifa… En toch is de cringe aan dankzij de interviewer (video 2). Wist je trouwens dat er ook YouTubers in de Battlefield 1-teams zaten? Fuck hen, we hebben rappers en sporters!

Sorry, ik kan het maar niet los laten. Check hieronder even een stukje goud commentaar over rapper Snoop Dogg – je weet wel, de laagste op het scorebord maar meest highe in de kamer. “You can see the concentration of these players…”, zegt de commentator terwijl meneer Dogg een beetje naar voren en achteren aan het lopen is. Concentratie. Applaus:

                            

Leuk: alles met Kojima, Norman Reedus en zelfs Konami

Het moment dat Hideo Kojima het podium van Sony’s persconferentie betrad is natuurlijk al bad-ass, maar vooral de nasleep van de Death Stranding-aankondiging is hilarisch. En dat komt natuurlijk door de dank memes, die niet uit kunnen blijven wanneer we praten over Kojima (die zelf memes maakt) en een “fuck you Konami”-afbeelding gemaakt kan worden – of wanneer Norman Reedus een baby vasthoudt op een luguber strandje. Iemand überhaupt al enig idee wat er gebeurt in die trailer? Al het geld dat ik naar mijn beeldscherm smeet bood geen antwoord… 

PS4 Stranding

Fuck you Konami

                     

Pijnlijk: dansen met Ubisoft

Onderstaand dansje om de persconferentie af te trappen: au. Zelden heeft een opening zo weinig indruk gemaakt en zelden paste het zo slecht bij het vervolg van een persconferentie. Na het dansje namen ze de tijd om respect te tonen voor de tragische gebeurtenis in Orlando – waarvoor hulde -, maar met de cast van een of andere geflipte fantasie van een jonge Joker op de achtergrond? Ach, het is het idee dat telt. Aisha Tyler deed het daarnaast wel aardig op het podium, en liet me minder vaak huilen dan voorgaande jaren. Aan al die hippe gamer-t-shirts mag wel een einde komen, overigens, en de term “girl wood” is inmiddels verantwoordelijk voor meer impotentie dan de anticipatie op de Red Dead Redemption-aankondiging. 

                     

Leuk: Bethesda’s enthousiaste en trollende publiek

Niet iedereen was te spreken over Bethesda’s tweede E3-persconferentie, maar hoe je het ook wendt of keert, twee mensen uit het publiek hebben zichzelf internetfaam aangemeten. Een vrouw in het Bethesda-publiek leek op een oneindige voorraad helium-ballonnen (of Skooma) te zitten of dacht dat The Elder Scrolls Online wel een waardig vervolg van de franchise is, wat resulteerde in een paar bizarre uithalen. Daaronder vind je een man die vijf shirts draagt tijdens één presentatie en daarmee onwaarschijnlijk een record heeft gebroken. Hoera!

                           

Pijnlijk: ‘gameplay’

Elk jaar overladen ze ons weer: trailers die zogenaamd echte gameplay tonen. Krijgt de game een jaar later al niet een grafische downgrade van jewelste, dan is de trailer in kwestie wel gevuld met scripted events. Eén van de games die dit jaar de scripted kroon spande is toch wel Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands. Teamwerk is van immens belang in deze game, maar je moet blijkbaar wel veertig pagina’s aan tekst uit je hoofd leren voor je hem mag spelen. Dat wil niet zeggen dat de game ruk is, zeker niet, maar “hey, got a ride?” – “No, I’ve got something better” om vervolgens een helikopter te laten landen op het moment dat het personage met de camera op zijn bakkes uit een huis loopt? Tja… Spontaan.

                         

Pijnlijk: nutteloze gasten

Nutteloos zijn gasten natuurlijk nooit helemaal, maar van een toegevoegde waarde kun je ook niet spreken wanneer bekende mensen als José Mourinho (de trainer van Manchester United, baklap) het podium oplopen om te praten over… Over… De hoeveelheid flappen die zijn zoon uitgeeft aan Ultimate Team. Het is maar goed dat je jouw dinsdagavond opofferde - no way, José:

                            

Pijnlijk: facecam bij gameplay

Zelfs als de gameplay niet volkomen ruk is, dan denderen er wel een stel YouTubers of andere gasten die denken grappig te zijn overheen met hun facecams. Zo was de Zelda-stream van Nintendo gruwelijk tof, maar waren de gasten - behalve helden als Miyamoto - ofwel belabberd aan het spelen ofwel nutteloos commentaar aan het leveren. Maar vooral het Sea of Thieves-gameplaysegment was om te huilen omdat niemand zijn mond dicht kon houden en er bijdehand commentaar geleverd moest worden op alles wat gebeurde - iets met een pot en een ketel. Een stel vrienden bij elkaar is leuk, en het is goed om te zien dat ze zoveel lol hebben met de game, maar er zijn ook mensen die gewend zijn aan dit soort video’s en weten hoe ze gameplaycommentaar dragelijk kunnen maken. Die zes miljoen Let’s Play-ers die toch wel in LA waren voor de EA-stream, bijvoorbeeld. 

                         

Leuk: een daadwerkelijk grappige presentatie van The Fractured But Whole

Met zo'n gametitel kan het natuurlijk al bijna niet fout gaan, maar de puberale rothumor van South Park-ontwikkelaars Trey Parker en Matt Stone zorgde voor de grappigste E3-presentatie van dit jaar. Twee gasten die graag games maken omdat ze van games houden, en daarnaast een hilarisch universum tot hun beschikking hebben om compleet los in te gaan: 

                         

Pijnlijk: mensen die podia oplopen

DIT. HIERONDER. Zo'n opkomst is an sich al een cringe-festijn dat zijn weerga niet kent, maar als je dan ook nog het gore lef hebt om ter begeleiding de Mortal Kombat-themesong te vervormen tot iets wat daadwerkelijk past bij de afschuwelijkheid van de opkomst... Dan... AAAAAAAH. 

                      

Pijnlijk: enthousiaste Minecraft en Saxs Persson

Hoewel zijn naam klinkt als een synoniem van ‘prostituee’ lijkt het tijdens de Minecraft-presentatie van Microsoft alsof Saxs Persson helemaal geen mensenskills heeft en geen idee heeft waar hij staat - laat staan waarom hij er staat. Maarja, de desinteresse van Persson wordt gecompenseerd met iemand die enthousiast wordt om elke pixel, en dat heeft een uiterst vervelende Let’s Play tot gevolg. Enjoy:

                          

Leuk: dank memes en cringe-compilaties

Een E3 zonder memes is als een kerstmis zonder... memes. Hieronder een verzameling van de lollige dingen die werden gemaakt tijdens E3 2016, al is het alleen om de verbroedering die dit game-evenement teweegbrengt te illustreren. Waaronder ook een video met meer pijnlijke momenten, voor het geval je niet genoeg kunt krijgen van de ongemakkelijkheid.

Dad of War

E3 Microsoft

ZELDA

Nathan Drake E3

Natuurlijk is dit niet alles wat E3 2016 te bieden had op het gebied van hilariteit en pijnlijkheid; deel daarom hieronder vooral jouw favoriete en minst favoriete momenten van de afgelopen beurs. Moge volgend jaar weer een prachtige E3 plaatsvinden! Met Red Dead Redemption 2, als het even kan. 

Final Fantasy XVR

REACTIES (18) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord