De laatste Japatrees' Helpdesk: Top 5 plaatsen in games 

De laatste Japatrees' Helpdesk: Top 5 plaatsen in games 2013-06-25T18:31:50
De laatste Japatrees is aangebroken en dat vraagt om een spetterend einde! Check hier wat Trees-sama voor jullie in petto heeft, voor de allerlaatste keer... Oh ja, en vergeet de prijsvraag niet te checken!

Iets later dan normaal (ja, ik moest de moed nog bijeenrapen) presenteer ik jullie de allerlaatste Japatrees’ Helpdesk! Het is een vrij bijzondere, want ik probeerde meerdere verzoekjes bij elkaar te rapen en tot één mooi geheel te maken. Het resultaat? Een top 5 aan interessante Japanse plaatsjes in interessante Japanse games! Bedankt voor de inspiratie Legato en Detwan! Daarna nog een paar openstaande kwesties en niet te vergeten een prijsvraag! Hoezo deze Helpdesk is niet extra vet?!

5. Yokosuka, Kanagawa (uit Shenmue)

Yokosuka is de 12e grootste stad in Kanto, Japan en tevens de stad waar de eerste Shenmue zich afspeelt! De plaats heeft een enorme haven, waar een bepaald type slagschip genaamd Mikasa te zien is. Verder heeft het een mooi parkje en hier en daar wat historische plekjes, that’s it. Eigenlijk is de enige reden dat deze plek in mijn top 5 staat vanwege Shenmue, een oeroude Japanse adventure game die altijd genoemd moet worden.

Is Yokosuka een aanrader? Tenzij je graag wil staan waar Ryo gestaan heeft in de virtuele variant van de stad, is dit niet wat je noemt een ideale plek voor je reinste toerist met camera in de hand.

4. Shibuya, Tokyo (uit The World Ends with You)

De DS-game The World Ends with You vindt plaats in Shibuya, het meest overbevolkte stukje Japan wat je kan vinden. De beroemde, veel te drukke, kriskras voetpaden heeft de game zelfs tot in detail overgenomen! Wat je verder moet weten over Shibuya is dat het weinig groen heeft en bekend staat als mode –en uitgaanscentrum.

Kortom: Wil je flink wat zuipen in stijl zonder ook maar een tempeltje tegen te komen? Dan is Shibuya de plek voor jou.

3. Kabukichou, Shibuya, Tokyo (uit Yakuza)

Kabukichou is een beruchte wijk uit Shibuya, waar ook nog eens de Yakuza serie grotendeels afspeelt. De gelijkenis is meer dan treffend, het enige verschil is dat de plek in-game Kamurocho heet. Kabukichou is eigenlijk de Japanse variant van het red light district van Amsterdam, maar dan groter, extremer en niet te vergeten smeriger. Zinnetjes als ‘watashi no pantsu no naka ni ookii niku ga aruyo’ rollen daar dagelijks over iedereens lippen. Tip: spreek deze woorden alleen niet uit tegen de veel voorkomende Japanse gangsters, want dan kun je flink rake klappen verwachten.

Japanse chicks uit hostess clubs uitproberen of misschien een love hoteltje pakken? Dan moet je zeker een bezoekje brengen aan deze obscure plaats. Stelletje perverse baklappen.

2. Arashiyama, Kyoto (uit Okami)

Kamiki Village uit Okami is harstikke fictief, maar wel zo’n plaats waar je echt graag een keer doorheen zou willen struinen. Na flink wat research en het nagaan van mijn ervaringen in Japan kom ik met het volgende net-zo-uitziende dorpje op de proppen; Arashiyama. Een rustige streek op het platteland met beeldschone sakura bomen, een kabbelend riviertje, een historische brug, een enorme berg op de achtergrond en hier en daar wat tempeltjes. De hele sfeer die er hangt doet je gewoonweg denken aan het kleine dorpje in de oude PS2-game.

Lekker tot rust komen Okami-stijl? Dan raad ik zeker deze plek aan! Misschien zie je zelfs ergens een witte wolf voorbij komen…

1. Gion, Kyoto (uit Persona 4)

Inaba is het fictieve plaatsje in Persona 4 en is voor zover bekend nergens op gebaseerd. Toch kan ik na wat speurwerk en gegraaf in mijn diepste herinneringen een gelijkend dorpje opnoemen, namelijk Gion. Gion is het meest oude stadsgedeelte in Kyoto, wat op zichzelf al een historische plek is, en zit barstensvol tempels en authentieke kraampjes. Het heeft ook een bekende winkelomgeving, net zoals in Persona 4! Van de smallere straatjes tot de bioscoop op de hoek, alles doet je denken alsof je elk moment je Persona op kan roepen.

 

Houd je van winkelen? Geen punt. Ben je dol op die culturele, Japanse shit? No problemo. Gion heeft in feite alles wat je zoekt in een bezichtiging en het doet je ook nog eens verdomd veel herinneren aan fokking Persona 4! Hoe awesome is dat?

Dat was dan mijn top 5 aan Japanse plaatsen, die ook nog eens voorkomen of lijken voor te komen in bekende Japane games! Booyah!

 

Een paar openstaande kwesties

Om effe een paar zaken af te handelen:

De tekst op de achtergrond van de teaser image betekent Japabomen, Lothlorien. Ja, denk daar maar eens over na.

En Lester, shit dat ik je verzoek niet heb kunnen inwilligen! Ik ga geen spijt betuigen, want daar doet Trees-sama niet aan. Toch wil ik je bedanken voor je bijdrage! Hetzelfde aan al die anderen die ook tips hebben gegeven, maar die ik schaamteloos vergeet op te noemen.

Prijsvraag: Final Fantasy XIV: A Realm Reborn

Als laatste knaller geef ik maar liefst één bèta code weg voor Final Fantasy XIV: A Realm Reborn! Je hoeft alleen de Nederlandse vertaling of een malle interpretatie van het Japanse zinnetje eerder in dit artikel te geven in de comments. De winnaar krijgt de code en deze fabuleuze foto in de mailbox gedropt!

Dat was het dan. Ik kan wel sentimenteel gaan lopen doen, maar daar ben ik niet zo goed in. Ik zal komende maand in ieder geval nog schrijven op PU.nl, dus jullie baklapjes zijn nog niet helemaal van me af!

Later! Of zoals ze in Limboland zeggen; hoie hè! 

REACTIES (79) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord