De grootste bullshit rond de Nintendo Switch launch 

De grootste bullshit rond de Nintendo Switch launch 2017-01-12T17:11:50
Launches van het maatje nieuwe Nintendo console zijn altijd goed om de geruchtenmolen flink aan te zwengelen, de Switch is natuurlijk geen uitzondering. Sommige geruchten zijn best geloofwaardig en blijken soms achteraf zelfs waar te zijn. Vaker wel dan niet is het echter flinke bullshit en Fernando heeft de ergste overtreders op een rijtje gezet.

Nintendo NX controllers

Ze zagen er bijzonder geloofwaardig uit, maar eigenlijk hadden we meteen al kunnen weten dat dit niet de real deal was: de infameuze ovale NX controllers. De eerste versie was een render van een witte controller met een scherm in het midden die met alle preciesie was gemodelleerd om zoveel mogelijk te lijken op patenten die Nintendo eerder indiende. Iedereen tuinde er flink in, zeker omdat een hobbyist ook nog eens een fysieke controller wist te maken in zijn werkplaats die bijna een perfecte namaak was van de render uit de eerste 'lek'.

    

Boxart leaks

Geen Photoshop maar wel een kopietje van MS Paint? Geen zorgen, ook jij kan een lek maken! Pak een template van het Switch doosje en plak je favoriete game erop:

      

Streamers met 'echte' Switches

Als je YouTube-kanaal niet lekker loopt kan je proberen om betere content te maken en je hart en ziel erin te steken. Of je kan doen wat Etika deed en een Switch 3D-printen en steevast beweren dat het een echte is. De streamer viel na het tonen al vrij snel door de mand, zeker omdat zijn 3D-print niet perfect was. Uiteindelijk bleek dat Frank Sandqvist erachter zat - jawel, dezelfde man die bovenstaande NX-controllers in elkaar draaide. Als je ooit nog een hoax moet hebben rondom een nieuwe console weet je waar je moet zijn.

Rare lijstjes met games

Als je geen werkplaats hebt om een nep-controller te maken; wees niet getreurd: je kan gewoon een lijstje van willekeurige games in elkaar draaien, het uitprinten en het een lek noemen! Genoeg industrie-insiders en gamesjournalisten hebben al een gokje gewaagd met het voorspellen van de launchgames van de Switch. Sommige van deze lijstjes zijn geloofwaardiger dan anderen, maar we zijn hier voor de grootste bullshit, dus aanschouw hier de meest idiote line-up die toch is opgepikt door veel media.

Ik kan persoonlijk niet wachten op Super Mario Frost Land of Assassin's Creed Egypt.
    

De prijs

Mensen willen graag weten hoeveel ze neer moeten gaan leggen voor een nieuwe console en winkels willen graag een prijs vermelden zodat ze alvast pre-orders kunnen binnenharken. Deze combinatie zorgt ervoor dat elke prijs-lek gretig wordt opgepikt als ontegenzeggelijke waarheid, zelfs als die veel hoger is dan logisch zou zijn. Wat dacht je namelijk van 300 euro, 400 euro of zelfs 500? Alles kan in lekland.

Switch Money ft M. Verschoor

Morgenvroeg (13-01-'17) gaat de Switch presentatie van start en natuurlijk vind je alles, maar dan ook ALLES wat je moet weten hier op PU.nl.

REACTIES (18) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord