De favoriete Star Wars-personages van de PU-redactie 

De favoriete Star Wars-personages van de PU-redactie 2017-11-21T15:54:14
Schuif Star Wars Battlefront II even aan de kant en ontdek wat de favoriete Star Wars-personages van onze redacteuren zijn. Voor een gedegen onderbouwing moesten ze daarbij ook meteen hun favoriete scène met dat personage beschrijven. Boba Fett, C-3PO, Chewbacca en Kylo Ren; ze komen allemaal voorbij in deze feature.

Het Star Wars-universum puilt uit van de coole personages. Het is onze redacteuren echter toch gelukt allemaal een persoonlijke favoriet uit te kiezen. Zo is Laura dol op C-3PO en gaat Enzio zijn voorkeur uit naar Kylo Ren. Deze en alle andere favoriete Star Wars-personages van de PU-redactie check je hieronder.

Boba Fett
   

GraddusGraddus - Boba Fett

Die armor, die stem, die ijskoude efficientie. Eigenlijk is Boba één groot mysterie en dat maakt hem zo cool. Een van de meest memorabele scènes met Boba Fett is als hij Han Solo te slim af is door de Slave 1 in de vuilnis van een Star Destroyer te verbergen. Er komt natuurlijk sowieso een Boba Fett film, en ik verwacht dat dat niets minder dan de beste Star Wars ooit wordt. 
    

LauraLaura - C-3PO

C-3PO is mijn favoriete Star Wars-personage, wat vooral komt door de oude films. Zijn aandoenlijke manier van lopen, de wijze waarop hij elke keer weer de comic relief is en dan ook nog zijn heerlijke butler-achtige manier van praten: ik zou veel geld over hebben voor zo'n droid in mijn huis. Hij is vooral zo leuk omdat hij zo lekker kan klagen en kan tieren. Zo ook als hij met R2-D2 de woestijn doorkruist en hij na de plannen van R2-D2 gehoord te hebben geschrokken uitroept: "You'll be malfunctioning within a day, you nearsighted scrap pile!" Ik hoop dat C-3PO in de toekomst weer meer die rol uit de oude films zal vervullen, want hij kwam in de laatste flicks niet goed genoeg tot zijn recht, mede omdat hij grote concurrentie heeft als het gaat om de functie van comic relief.

C-3PO

   

PeterKoelewijnPeterKoelewijn - Chewbacca

Chewbacca is groot, lomp, harig en schreeuwt veel. We hebben veel gemeen met elkaar. Ik vond die scène dat hij zijn familie bezoekt tijdens Kerstmis vooral heel memorabel. Oh nee wacht, dat was een hele film. Hahahahaha nooit de Star Wars Holiday Special kijken mensen. Niemand is fan genoeg daarvoor. Ik hoop dat Chewbacca nooit doodgaat. De wereld heeft Wookiees nodig.
   

EnzioEnzio - Kylo Ren

Kylo Ren is een Darth Vader-wannabe en dat maakt hem juist zo amusant. Van zijn edgelord gedrag tot zijn woede-uitbarstingen, hij is verreweg van perfect en daarom vind ik ‘m een goed personage. De meest memorabele scène is dan zeker wel het moment dat hij alles om zich heen kapot slaat en dat de Stormtroopers toch even omdraaien. Ik hoop dat Kylo Ren in de toekomst meer power krijgt, zodat hij meer dingen op zich heen kan mollen. Natuurlijk ook een klein beetje omdat sterkere villains betere battles opleveren.
Kylo Ren
     
     

AlieAlie - Obi-Wan Kenobi

Obi-Wan Kenobi, of Ben voor intimi, is mijn favoriete Star Wars-personage. De Jedi Master heeft een hart van goud, dat in duizend stukjes breekt als blijkt dat Anakin Skywalker verloren is aan de Dark Side... De ultieme climax is het lightsaber-duel bij de lavastromen van Mustafar, waarbij Obi-Wan zijn vroegere Padawan en beste vriend voor dood achterlaat. Ik snap die behoefte aan een ballingschap wel... Maar goed, hoe mooi zou het zijn als Ewan McGregor zijn rol nogmaals oppakt voor een Anthology-film? Ik wil wel eens weten wat hij allemaal mee heeft gemaakt op Tatooine.
    

MichelMichel - Han Solo

Mijn favoriete Star Wars-personage is zonder twijfel Han Solo. Ja, het is een cliché antwoord, maar iemand anders noemen zou een leugen zijn. Ik ben niet de allergrootste Star Wars-fan, maar zelfs al klein kind vond ik deze luchtpiraat al iconisch, natuurlijk vooral dankzij de prettig acterende Harrison Ford. En kom op, welke scene kan qua emotie nu tippen aan dat moment dat hij wordt bevroren om naar Jabba the Hutt gebracht te worden? Hopen op meer Han Solo hoef ik gelukkig niet, want hij krijgt al een eigen prequel-film. Mijn enige hoop is dat de 'nieuwe' Han Solo qua charisma een klein beetje in de buurt kan komen van de oude.

Han Solo
                 

SvenSven - BB8

Terwijl ik bedenk wat mijn favoriete Star Wars personage is, blijkt dat ik de personages helemaal niet het leukste aan Star Wars vind. Nee, wat het voor mij zo gaaf maakt is de algehele coolheid van de technologie in dit universum. De visuele impact van die brute machines is ongeëvenaard! Als ik dan toch een personage van vlees en bloed moest kiezen, dan kies ik natuurlijk voor de 'calm, cool and collected' Han Solo, maar veel meer liefde heb ik voor BB8. Ik bedoel, kijk naar hem. KIJK NAAR HEM! Heb je ooit zoveel pure coolheid en schattigheid in één multifunctioneel pakketje bij elkaar gezien!? Precies.
             

MarvinMarvin - Obi-Wan Kenobi

In aanloop naar de release van Episode VIII, ben ik alle films gaan kijken met mijn vriendin en heb ik zelf uren en uren en uren aan research gedaan voor artikelen op deze website en onze aankomende Star Wars-special. Tot kort geleden had ik geen favoriet personage, maar nu lijkt mijn keuze te vallen op Obi-Wan Kenobi, en gek genoeg hebben de prequels daar alles mee te maken. Ewan McGregor was wat mij betreft het beste aan de prequel-trilogie; door de manier waarop hij Sir Alec Guinness zijn motoriek en uitspraken akelig perfect kopieert, het personage alsnog eigen weet te maken en daarbovenop een fokking goede lightsaber-vechter is.

Daarbovenop vind ik Obi-Wan in het grote verhaal één van de interessantste personages: hij was een mentor voor zowel Anakin als Luke, was één van de belangrijkste Jedi ooit en omdat we nog weinig over zijn tijd na Episode III weten kan ik eindeloos theorieën over hem verzinnen. Mijn hoop voor zijn toekomst? Hij blijkt in Episode VIII Reys opa te zijn en blijft met haar communiceren via de Force - wait, zei hij blijft? Hij zei blijft -, en als Disney al mijn spaarcenten naar hun hoofden gegooid wil hebben dan maken ze een solo Obi-Wan-film met Ewan McGregor, in de tijd tussen zijn Obi-Wan en die van Alec Guinness. Wanneer hij Reys oma ontmoet, zegmaar. Favoriete scène: het gevecht met Anakin Skywalker, zelfs met al die CGI. 

Obi-Wan Kenobi
     

Wat vinden jullie van de keuzes van de PU-redactie? Staat jullie favoriet ertussen? Of hebben jullie een ander Star Wars-personage op het oog? Laat dit en nog veel meer weten in de comments!

REACTIES (34) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord