De beste YouTube-kanalen voor gamers 

De beste YouTube-kanalen voor gamers 2014-11-26T13:42:28
Kattenfilmpjes zijn echt heel cool hoor, maar YouTube heeft nog veel meer te bieden dan dat. Roy helpt jullie de bomen te vinden in het bos der YouTube-filmpjes voor gamers.

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar het eerste wat ik doe wanneer ik thuiskom na een dag werk of school of wat dan ook, is het checken van mijn YouTube abonnementen. Naast het PowerUnlimited kanaal zijn er namelijk nog genoeg andere waar een gamershart sneller van gaat kloppen, of een brein net wat voller van raakt. Voor degenen die mijn Nachtwachten wel eens checken, zullen er hieronder vast wel wat bekenden tussen zitten. Kennis is immers macht, ook in het land van game-design en –ethiek. Ik laat de Let’s Players even achterwege trouwens. Dat is echt een kwestie van smaak. Persoonlijk vind ik die gasten en dames van het Power Unlimited Twitch kanaal wel cool.

Disclaimer: deze kanalen vind ik persoonlijk erg tof en interessant, maar jullie mening kan natuurlijk anders zijn.

 

Extra Credits

Het kanaal van Extra Credits is voornamelijk gefocust op gamedesign. Dus ben je altijd al benieuwd geweest naar hoe je het beste een verhaal kunt vertellen via het medium games? Dan moet je hier zijn. Onder andere de psychologie achter een goede badguy en waarom sommige horror games je meer bij de strot grijpen als de gemiddelde horrorfilm worden besproken. Daarnaast worden er wekelijks games aangeraden die een soort ondergeschoven kindjes zijn. Soms zijn de games erg goed, maar soms wordt het alleen maar gedaan vanwege een bepaald aspect, een mechanic of iets anders opvallends. Extra Credits dus.

 

Awe Me

Het is alweer even geleden dat ik de ‘man met baard maakt zwaard’ video aan het einde van een wacht plantte, maar dat is voornamelijk omdat ik de nieuwe smidse niet zo tof vind. Anyway, het kanaal Awe Me draait voornamelijk om het namaken van wapens uit games, (anime)series en films. Maar soms komt er ook een toffe stop motion krijttekening of iets dergelijks voorbij. Maar de wapens zijn veruit het tofst.

 

PBS Game/Show

Game/Show is een spin-off van het ‘gewone’ PBS kanaal. Noemenswaardig is dat ze een bijzonder actieve comment-sectie hebben waarin daadwerkelijk op niveau wordt gediscussieerd, en dit bedoel ik niet eens sarcastisch. Game/Show reageert vaak op actuele zaken in de industrie, zoals gamergate en het beleid van Ubisoft omtrent Assassin’s Creed Unity. Daarnaast behandelen ze interessante onderwerpen als het geven van ‘game-les’ op scholen en de invloeden van games/gaming in het echte leven.

 

James Farr

Het kanaal van James Farr is een lekker tussendoortje dat sporadisch een upload krijgt, maar die is dan eigenlijk altijd heel erg vet. Cross-overs tussen Mario en Star Wars of de Ninja Turtles overgoten met een heel tof grafisch sausje. Gewoon even kijken dus.

 

The Game Theorists

We hebben allemaal wel eens een momentje tijdens het gamen dat we denken: ‘ja, maar dit kan dus écht niet!’ Zelfs in de werkelijkheid die een game geschapen heeft, zijn er nog dingen die onze fantasie te boven gaan. Zulke dingen worden bij The Game Theorists aan de tand gevoeld, vaak met behulp van wiskunde. Ben je benieuwd waarom dingen uit games niet, of juist wel mogelijk zijn in het echte leven? Dan is dit iets voor jou.

 

Gaijin Goombah

Games brengen een hoop controversie met zich mee, maar ook een haffel inzichten in andere culturen. Ik bedoel maar, hoeveel heb jij geleerd over Griekse mythologie van God of War? En wist je dat Majora’s Mask een aantal Afrikaanse invloeden heeft? Gaijin Goombah mag dan misschien een vervelend stemmetje hebben, maar het went, en zijn inzichten in culturele achtergronden van games zijn erg interessant.

 

GameXplain

Voor de Nintendo heads is GameXplain een must see. Dit kanaal pluist alle trailers en andere beelden van nieuwe en oude Nintendo-titels uit. Daar halen ze vaak verrassend leuke informatie en easter eggs uit. De laatste tijd ligt de nadruk wel heel erg op Super Smash Bros for Wii U, maar daar hoor je mij niet over klagen. En ga er maar vanuit dat Pokémon ORAS vanaf nu ook extra aandacht krijgt.

 

Al met al is YouTube echt het walhalla voor gamers die wat meer zoeken dan geheime levels en super moves. Er schuilt namelijk heel wat denkwerk, onderzoek en lore achter veel verhalen en mechanics en dat wordt allemaal uitgeplozen door gasten als jij en ik, maar dan met meer verstand van monteren. Dit is natuurlijk slechts een kleine greep uit de grabbelton die YouTube heet, maar ik hoop dat deze lijst in de comments nog flink wordt aangevuld. Heb ik ook weer wat te doen als ik me verveel!

REACTIES (92) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord