De beste sneeuwlevels ooit 

De beste sneeuwlevels ooit 2014-02-13T11:25:38
Het is winter en dan hoort er natuurlijk net zo een witte laag poeder op straat te liggen als er normaal onder de neus van Whitney Houston werd gevonden. Helaas is dit niet het geval en daarom hebben we Kobus gevraagd om een witte lijst te maken met de beste sneeuwlevels.

Het gekristalliseerde water dat we ieder jaar nodig hebben om een nieuw filerecord te vestigen wil maar niet op ons neerdalen. Het is te warm en dus niet ellendig genoeg om opgevrolijkt te worden door kinderen die sneeuwengeltjes maken, herten die met extra grote stappen door het bos dartelen of opa’s die hun heupen breken door een niet ingeplande valpartij. Ieder jaar is het wel een keer raak, alleen dit jaar niet. Ok, Groningen heeft sneeuw gehad, maar dat hoort net zoveel bij Nederland als ieder dorpje op de Antillen. Om het sneeuwgevoel dan toch maar in jullie strot te duwen, zijn hier de BESTE sneeuwlevels ooit gemaakt.

Let op: Games met alleen maar sneeuw doen niet mee! Dan is het een sneeuwwereld, geen sneeuwlevel.

 

Banjo Kazooie – Freezeezy Peak

Dit level is het perfecte sneeuwlevel. Niets ademt meer het sneeuwgevoel, alleen als je je longen volstouwt met liters bevroren water kom je in de buurt. Zo maak je kinderen blij door hun kerstcadeautjes terug te vinden, versier je een kerstboom met levende lampjes die niet opgegeten willen worden en schiet je jezelf af richting de knopen van de gigantische sneeuwpop. 

Natuurlijk zijn er ook donkere huisjes die helemaal besneeuwd zijn en waar fel geel licht naar buiten straalt. Verder biedt een Maya-krijger je nog de kans om in een walrus te veranderen en zit er nog een verborgen ijssleutel in waarvan de functie vandaag de dag nog steeds niet helemaal helder is. Naast het perfecte visuele plaatje heeft dit level ook nog eens een fantastisch achtergrond liedje, dat je hele verblijf omtovert tot een sprookjesachtige beleving. Vooral als je bij het huisje van de huilende beren bent en het liedje erg traag en triestig wordt voel je wat de kerst met iemand kan doen.

Banjo Kazooie

 

Battlefield: Bad Company 2 - White Pass

Battlefield: Bad Company 2 is echt een spel waarvan je moet houden en gelukkig hebben we ons er op de redactie prima mee vermaakt. Als klap op de vuurpijl had Bad Company 2 ook nog een fantastisch sneeuwlevel. White Pass was een combinatie van een saai stuk bos met een ontzettend gaaf dorpje. Overal ligt sneeuw, de daken zijn bedekt met een grote deken witte smurrie en de bomen lijken een witte jas aangetrokken te hebben.

Daarnaast zit het witte element ook nog eens in de naam van het level. Het ‘White’ uit ‘White Pass’ slaat op zowel sneeuw, als de huidskleur die je moet hebben om minder op te vallen. Dit level is het ultieme skivakantie level. Er hangt niet echt een kerstsfeer, maar zodra je je in het level bevindt, beginnen je handen te jeuken om een plank onder je voeten te duwen. Tip: blaas een boom op met een bazooka voor de ultieme sneeuwervaring, het zorgt voor hele mooie sneeuweffecten.

White Pass

 

The Legend of Zelda: Twilight Princess – Snowpeak

Iedere Zelda-game laat het ijs- en sneeuwthema terugkeren, maar nergens was dit zo fantastisch en adembenemend als in Twilight Princess. In een witte wereld vol avontuur mag je als Link of als wolf proberen de helse kou te doorstaan. Met bevroren jukbeenderen ontmoet je Yeti’s, verdwaal je in een prachtig ijspaleis en ga je met je zwaard wilde wolven te lijf. Daarnaast heeft

Link zelf de mogelijkheid om in een wolf te veranderen en dit maakt het plaatje helemaal compleet. Een hijgende wolf die over de top van een ijskoude berg ploetert opzoek naar het volgende stukje van de puzzel om zo de aarde te redden, kortom, de kracht is de herkenbaarheid. Tussen alle serieuze en prachtige details mag je ook nog een snowboard race houden tegen een Yeti. Sneeuw is mooi, maar biedt natuurlijk ook ruimte voor plezier en dat is waarom dit level in deze lijst MOET.

The Legend Of Zelda: Twilight Princess

 

Mafia 2 – Winter

In Mafia 2 heb je te maken met veranderende seizoenen. Het spel begint in de winter, maar eindigt in de zomer (wel met een flink aantal jaar verschil ertussen). Daarom is de winter van Mafia 2 ook een sneeuwwereld. Nog nooit kon je met zoveel plezier auto’s door bochten laten glijden als in deze game. Handrem bochten resulteerden vaak in blikschade en mayhem, maar geven je ook het gevoel alsof je vleugels hebt en door de wereld heen zweeft. Een industriële stad die zo mooi is voorzien van een laag vast water, drukke wegen lijken op spiegels en trottoir is een grote witte rotzooi. Verder is er geen spel die mooie voetstappen en bandensporten achterlaat in de maagdelijk verse sneeuw. Het wordt pas helemaal geweldig als je een geparkeerde auto steelt waar nog sneeuw op het dak ligt. Als je oldtimer het voorelkaar krijg een beetje snelheid te maken dan verdwijnt de sneeuw even subtiel als Lance Armstrong bij een dopingcontrole. De sneeuw is in Mafia 2 zo goed uitgewerkt dat je het spel maar beter kunt spelen met muts en handschoenen.

Mafia 2

 

Special Mention:

Colin McRae Rally – Sweden

Door nostalgie mag het Zweedse landschap in de game best wel als fotorealistisch worden omschreven. Maar als we tegenwoordig goed kijken is het gewoon in witte lap met een grijze weg die je moet volgen. Wie een beetje mazzel heeft ziet af en toe een boom verschijnen als pop-up. In deze PS1 game vallen geen vrolijke dwarrelende stukjes sneeuw. In deze game is er ook geen vrolijk muziekje dat voor het grootste deel bestaat uit bellen. Deze game doet ook niets om het sneeuwplezier te verhogen. Het enige wat je doet is de kou zo snel mogelijk achter je zien te laten, verder heb je een monotone vent die af en toe iets in je oor lult en is het geluid van de banden die over ijs rijden het meest irritante dat we ooit gehoord hebben. Waarom zit het er dan in? Omdat het moest van Ed. Daarom.

Colin McRae Rally

REACTIES (77) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord