De beste Season Passes ooit 

De beste Season Passes ooit 2017-01-26T13:30:33
De Season Pass is een onnodig kwaad dat de gamesindustrie sinds de massale invoering van internetmogelijkheden op spelcomputers heeft omarmd. Ze lijken niet te gaan verdwijnen en daarom kijkt Bas wat de beste uitvoeringen zijn van de Pass in de hoop dat uitgevers er iets van leren.

Borderlands 2

Gearbox en 2K weten hoe ze een Season Pass echt waarde geven. Voor zowel Borderlands als Borderlands 2 zijn verschillende grote uitbreidingen verschenen die allemaal deel uitmaakten van de Season Pass. Naast het toevoegen van nieuwe missies en gebieden, is daarnaast ook nog de level cap gestegen en zijn er diverse nieuwe wapens en vijanden geïntroduceerd. In totaal zitten er vier uitbreidingen in de Season Pass van Borderlands 2 die het spel een langere levensduur hebben gegeven. 

Wat zit er allemaal in de Season Pass van Borderlands 2?

 • Captain Scarlett and Her Pirate's Booty
 • Mr. Torgue's Campaign of Carnage 
 • Sir Hammerlock’s Big Game Hunt 
 • Tiny Tina's Assault on Dragon Keep 
 • Level cap verhoogd met 11 levels
 • Nieuwe legendary eindbazen

Prijs: 30 euro

  

Wat is de kracht van deze Season Pass?

De bekende Borderlands gameplay wordt verlengd en stuurt je naar nieuwe gebieden. Daarnaast beleef je het vervolgverhaal op humoristische wijze. Je maakt kennis met Dungeon and Dragons, MISTER TORQUEEEEEEE, piraten en de leefomgeving van Sir Hammerlock. Verder kan je weer 11 keer levelen en nieuwe skills vrijspelen. Dit staat eenvoudig garant voor meer dan 30 uur aan speelplezier en dan heb je de legendary bosses nog niet eens verslagen.

   

Wat is er jammer aan de Season Pass?

Dat er naast de content in het pakket nog een aantal uitbreidingen zijn toegevoegd waar weer apart voor betaald moest worden. 

     

The Witcher 3

De Poolse studio CD Projekt RED is verantwoordelijk voor het geweldige The Witcher 3. Een avontuur dat je door de meest indrukwekkende fantasy-setting van de laatste jaren loodst. De wereld is prachtig en laat je kennis maken met diverse gebieden van rotsachtige bergtoppen top modderige moerassen. Toch ziet de ontwikkelaar dat er nog meer mogelijkheden liggen en besluit daarom 2 uitbreidingen aan te bieden in hun Expansion Pass.

   

Wat zit er allemaal in de Season Pass van The Witcher 3?

 • The Witcher 3 - Heart of Stone uitbreiding
 • The Witcher 3 - Blood and Wine uitbreiding

Prijs: 25 euro

     

Wat is de kracht van deze Season Pass?

De kracht van de Expansion Pass is de prijs-kwaliteitverhouding. Voor 25 euro krijg je meer dan 40 uur aan nieuwe content voor je kiezen. Twee totaal nieuwe gebieden zijn beschikbaar die ieder op hun eigen manier uniek zijn. De uitbreidingen zijn niet simpel meer van hetzelfde maar voegen echt nieuwe elementen toe aan het al sterke basisrecept dat The Witcher 3 heet. Wie meer met Geralt wil beleven komt niet bedrogen uit en gaat zich zeker nog enkele weken vermaken.

      

Wat is er jammer aan de Season Pass?

Misschien net niet altijd hetzelfde niveau als The Witcher 3 zelf, maar desondanks ver boven het gemiddelde dat je van een RPG mag verwachten.

DriveClub

Evolution Studios is inmiddels helaas gesloten, maar bij de lancering van de PS4 wist de studio regelmatig de headlines te halen met hun nieuwste product DriveClub. Deze arcade racer viel positief op door de prachtige graphics en de sfeer die het wist neer te zetten. Negatief wist het ook de aandacht te trekken door het uitstellen van de release, de PS Plus-versie die beloofd was en de online mode die een slechte lancering kende. Krediet die de game nauwelijks heeft gekregen, is echter de royale Season Pass die erbij hoorde.

Wat zit er allemaal in de Season Pass van DriveClub?

 • 38 dure sportauto's van de heetste merken
 • 176 nieuwe singleplayer events
 • Nieuwe multiplayer modes
 • Nieuwe tracks
 • Hogere level cap

Prijs: 25 euro

Wat is de kracht van deze Season Pass?

DriveClub is het gelukt om met de Season Pass de hoeveelheid content voor de game meer dan te verdubbelen en dit ook nog eens over een goede periode te verdelen. Zo is er voor een duur van 7 maanden iedere maand frisse content toegevoegd zodat de game altijd vers en nieuw aanvoelde. 

DriveClub Season Pass content

Wat is er jammer aan de Season Pass?

Het enige verwijt dat misschien gemaakt kan worden is dat er weinig variatie is geweest op het gebied van gameplay. Er zijn alleen maar dure sportwagens toegevoegd en ook de events voelen bekend aan. 

    

Mario Kart 8

We worden nog altijd verrast als Nintendo mee gaat doen met een trend, zeker als dit met internet te maken heeft. Toen er werd aangekondigd dat Mario Kart 8 een Season Pass kreeg, was er een keer geen zware zucht of haatreactie, maar waren fans juist blij dat ze extra geld uit konden geven aan de party racegame met Mario.

Wat zit er allemaal in de Season Pass van Mario Kart 8?

 • 6 nieuwe personages waaronder Link
 • 16 nieuwe circuits verdeeld over 4 championships
 • 8 voertuigen
 • 8 nieuwe kleuren voor Yoshi en Shy Guy 

Prijs 12 euro

Mario Kart 8

Wat is de kracht van deze Season Pass?

De grote kracht van deze content is misschien wel dat niemand het zag aankomen. Nintendo is normaal niet zo van het toevoegen van extra content via DLC. Naast de verrassing is de prijs-kwaliteitverhouding geweldig. Voor slechts 12 euro krijg je de helft van de content uit de originele game. 

Wat is er jammer aan de Season Pass?

Het platform waar het voor is verschenen. Mario Kart 8 is een geweldige game en ook de Season Pass heeft eenzelfde kwaliteit. Toch is het jammer dat het platform de internetmogelijkheden niet zo eenvoudig ondersteunt als andere systemen en dat de Nintendo e-Shop ook tergend is om te gebruiken. Op de Season Pass valt echt weinig aan te merken. 

    

L.A. Noire

In de lente van 2011 brengt Rockstar de detective game L.A. Noire uit waarin je als speurneus in het jaar 1947 misdaden op gaat lossen. Door alle betrokkenen steviger aan de tand te voelen dan een Britse tandarts, probeer je de waarheid te ontdekken achter de delicten die op je pad komen. Een van de grootste krachten achter het spel zijn de verbluffende gezichtsanimaties en de voice-acting. De season pass onder de naam Rockstar Pass voegt 7 extra missies toe voor eenieder die nog niet klaar is met het uitroeien van de criminaliteit.

Wat zit er allemaal in de Season Pass van L.A. Noire?

 • 7 nieuwe missies
 • 1 nieuw wapen
 • 1 nieuwe outfit
 • Nieuwe collectables
 • Nieuwe challenges

Prijs 12 euro

L.A Noire

  

Wat is de kracht van deze Season Pass?

Rockstar weet voor haar singleplayer games altijd een goed aanbod te creëren waarbij prijs, kwaliteit en vernieuwingen ruimschoots aanbod komen. In de Rockstar Pass krijgen spelers extra lange missies die de speelduur aanzienlijk verlengen en echt op hetzelfde niveau als de game gezien mogen worden.

Wat is er jammer aan de Season Pass?

Eigenlijk valt er niet heel veel op aan te merken. Het blijft echter een Season Pass en je betaalt voor content waarvan de kwaliteit vooraf niet duidelijk is. Het standaard bezwaar dus!

REACTIES (47) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord