De beste horror games ooit 

De beste horror games ooit 2015-08-26T16:42:46
Net als Tjeerd heeft Florian een haat/liefde verhouding met horror games. Hij vindt horror games vaak heel vet om te spelen, maar die schrikmomenten kunnen hem gestolen worden. Van welke games schrok hij het hardst?

Condemned

Condemned was rete spannend. Je komt in de game op een gegeven moment in een soort fabriek waarin mannequins worden gemaakt. Dat de poppen niet helemaal vriendelijk zijn kom je al snel achter als ze je de hele tijd volgen. Elke keer als jij je omdraait zullen de mannequins je volgen, maar zodra je in de richting kijkt van de dudes, staan ze allemaal stil. Uiteindelijk ontsnap je door een gat in de grond, maar zelfs dan staan ze allemaal om de rand van het gat heen als je naar boven kijkt. Creepy shit!

Condemned

   
Dead Space

Heel Dead Space zat vol met spannende momenten, maar gek genoeg vond ik misschien de eerste paar minuten van de game het vetst. Alles om je heen is nog nieuw en je bent nog aan het wennen aan de game, maar al snel breekt de pleuris uit en ben je aan het rennen voor ongure monsters. Het enge aan het begin stuk is dat je nog geen beschikking hebt over een wapen en je eigenlijk alleen nog maar kunt rennen om te ontsnappen aan de monsters. Binnen 10 minuten na het opzetten van Dead Space zat ik al met het zweet in de bilnaad.

Dead

   
Outlast

Outlast vond ik een van de beste horror games ooit gemaakt, door het bedrukte sfeertje in de game. Je bent redelijk hulpeloos, aangezien je geen wapens hebt, en dus kan je alleen maar wegrennen voor het gevaar. Ja, en de ziekste momenten opnemen met je camera! Ook hier vond ik het begin van de game het spannendst, aangezien dan alles nog nieuw is en je niet weet wat je mag verwachten. De eerste keer dat je wordt gegrepen door die grote gast die je de hele tijd ‘little pig’ noemt, zit je op het plafond! Yep, ook Tjeerd ging kapot tijdens het spelen van Outlast.

Outlast

   
Dreadhalls

Dreadhalls is naar mijn mening de allerbeste horror game voor virtual reality devices. Ik heb de game op zowel de Gear VR van Samsung als de Oculus Rift DK2 gespeeld en zelden ben ik me zo de tyfus geschrokken als in Dreadhalls. De game is redelijk simplistisch met een random generated dungeon en een doolhof aan gangen en kamers, maar door de VR bril kan je nergens meer ontsnappen van het gevaar. Het gevoel dat je krijgt als een Gargoyle je recht in je gezicht aankijkt is niet te beschrijven en zal de stront door de broek laten lopen. Virtual reality is bijna gemaakt voor horror games!

Dreadhalls

   
Slender

Het gekke aan Slender is dat het eigenlijk helemaal niet zo eng is. Je loopt door een bosrijk gebied op zoek naar aanwijzingen, maar ondertussen is de gezichtsloze Slenderman naar je op zoek. Als hij in de buurt komt, zal het beeld vaag worden en klinkt er onheilspellende muziek, maar daar hoef je eigenlijk niet zo bang voor te zijn. Toch bijt je constant op je nagels, want je wil gewoon niet dat die creepy lange dude er staat als je je omdraait. Slender is een simpel concept, dat aantoont dat horror helemaal niet ingewikkeld of vol met gore moet zitten. Horror zit allemaal tussen je oren!

Slender

   
F.E.A.R.

Jaren geleden ging ik op trip voor F.E.A.R. en mocht ik slapen in een echt spookhuis, waarvan er geruchten gingen dat het er spookte. De organisatie van het event vond het toen wel grappig om een klein meisje met lang zwart haar door het huis heen te laten lopen en daar ben ik me, net als in de game, helemaal kapot van geschrokken. Op de een of andere manier zijn kleine meisjes met lang zwart haar voor het gezicht super creepy en in de game wordt je er constant mee geconfronteerd. Hoe vaak ik wel niet m’n controller de lucht ingooide, omdat die chick ineens weer voor me stond, is niet te tellen.

Fear

   
P.T.

Mijn favoriete horror ervaring op de consoles ooit moet haast wel P.T. zijn. De Playable Teaser voor Silent Hills wist mijn aandacht van begin tot eind vast te houden en dat is verdomd knap als je je bedenkt dat de gehele demo zich in dezelfde gang afspeelt. Tijdens de Let’s Play van Tjeerd heb ik me kapot gelachen om de angst van Tjeerd, maar ook ik kreeg er na de tweede keer spelen nog steeds kippenvel van. Het mooiste moment is als je de WC inkijkt en die chick de deur dichtklapt, maar ook de jump scare van het meisje is gruwelijk. Ik heb Tjeerd nog nooit zo hard horen schreeuwen en dat is wat mij betreft volledig terecht. Eeuwig zonde dat we waarschijnlijk nooit de volledige game zullen spelen, want P.T. smaakte naar meer!

PT

   
Resident Evil 4

Resident Evil 4 staat ook hoog in mijn lijstje van vetste horror games ooit en dat komt bijvoorbeeld door je avontuur in het riool. Je loopt door ondiep water, maar op een gegeven moment kom je tot de conclusie dat je niet alleen bent. Je hoort vreemde geluiden om je heen en voelt je opgejaagd, maar je ziet niets. Na een tijdje hoor je zelfs voetstappen in het water, al zullen die niet zo opvallen, want je strompelt zelf ook door het water. Pas als je stopt met lopen en vervolgens nog een paar stappen hoort in het water staat de kippenvel pas echt in je nek. Een gruwelijk moment, al zijn die verdomde Regenerators in de game ook niet misselijk met hun ongure geluiden en uitrekbare armen. Waar is de tijd gebleven dat Resident Evil nog echt spannend was?

Resi

   
Amnesia

Ik heb Amnesia met een vriend van me gespeeld, en ik was aan de beurt toen we aankwamen in de Choir, het spannendste stuk uit de game. The Choir werd gebruikt voor martelen en in de 3 kamers staan behoorlijk ranzige machines. Het kutste is echter dat de ruimte vol zit met de Brutes, waarvan je eigenlijk niet kon vluchten. Als je er een tegenkwam, moest je muisstil in een hoekje gaan zitten en ook als hij je achtervolgt kan je maar beter meteen een donker stukje opzoeken, zodat ze langs je heen lopen. Rennen had geen zin, want de Brutes waren sneller dan jij! Ik heb heel wat angstzweet verloren tijdens deze chapter.

Amnesia

   
Alien Isolation

Ik had Alien Isolation een uurtje of 4 gespeeld op de console, toen ik er achter kwam dat slimme gasten de game op de PC compatible hadden gemaakt met de Oculus Rift DK2. Ik heb meteen de game aangepast, zodat ik het ook kon proberen en die shit was mind blowingly awesome! Het ding in Alien Isolation is dat je wordt opgejaagd door de Alien en in virtual reality komt dat nog veel beter tot zijn recht. Er gingen geruchten dat de game native VR ondersteuning had, maar dat de ondersteuning er op het laatste moment uit is gehaald, omdat het simpelweg te heftig zou zijn. Ik geloof de geruchten wel, want ik heb nog nooit zoveel angst gevoeld tijdens het spelen van een game. Alien is altijd freaky, maar in VR is het bijna niet te bevatten. Een van de bruutste horror ervaringen ooit!

Alien

   
Until Dawn?

Misschien dat Until Dawn ook thuishoort in dit lijstje, maar daar heb ik de game nog veel te weinig voor gespeeld om echt over te oordelen. Dat het een leuke game is geworden is wel duidelijk, maar of het ook echt een van de beste horror games ooit is, is voor mij nog een raadsel. Ik ben Until Dawn dus niet vergeten, maar ik heb er nog te weinig van gezien.

REACTIES (57) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord