De beste F2P games op consoles - Gratis Gamen 

De beste F2P games op consoles - Gratis Gamen 2018-04-18T12:00:38
Geen geld, toch gamen? Laat dat maar aan onze Alie over. Je vindt in deze feature de 10 beste gratis games op de consoles. Dus heb je na de aanschaf van die nieuwe gamemachine geen cent meer over voor een nieuwe game? Check dan deze 10 F2P games.

Voor dit derde deel in de Gratis Gamen serial ging ik op zoek naar 10 van de beste gratis consolegames. Verreweg de meeste F2P games komen uit op PC, maar ook als je een PS4, Xbox One of Nintendo Switch in huis hebt, kun je aan de slag met diverse gratis games.

Zoals gewoonlijk heb ik geprobeerd de lijst wat afwisselend te houden. Zo vinden jullie gratis games voor de meeste systemen. Ook wat betreft genres zit er (hopelijk) voor iedereen wel iets tussen. Van een pinball game tot een MOBA en een MMORPG; de games zijn divers, maar uiteraard wel allemaal F2P!

PS Eerlijkheid gebied me wel om nog even toe te voegen dat je een flink aantal van deze games ook op PC kunt checken. Mocht je geen console hebben dan kun je dus alsnog lekker browsen in deze lijst.

SMITE
    

SMITE – PS4 en Xbox One

SMITE is een MOBA waarin je als mythische godheid deelneemt aan arena combat tegen andere spelers en AI minions. Teams beginnen aan weerszijden van de map. De lanes worden verdedigd door een Phoenix en defensive towers, en vormen de weg die de minions afleggen. Er zijn tientallen godheden om uit te kiezen, afkomstig uit verschillende mythologieën (Chinees, Noors, Hindu etc.). Elke God heeft een basic attack en daarnaast meerdere spells met verschillende effecten. Wat deze game nou zo uniek maakt, is het feit dat het een third person perspective heeft in plaats van een top-down view. En dat doet veel MOBA-hartjes sneller kloppen.
    

Orcs Must Die! Unchained - PS4 en Xbox One

De titel van Orcs Must Die! Unchained mag je heel letterlijk nemen. Het is je doel om waves en waves en waves met Orcs om te laten komen in door jou geplaatste vallen. Je kunt deze tower defense game co-op, competitief en solo spelen. Wat je voorkeur ook is, je zult je hoe dan ook vermaken met de talloze traps, het grappige script en de algehele chaos. Maar vergis je niet: Orcs Must Die! Unchained is ook echt wel een strategisch spelletje!

Orcs Must Die! Unchained
   

World of Tanks – PS4, Xbox One en Xbox 360

World of Tanks is een team-based MMO action game, die draait om het oorlog voeren vanuit een tank. Je hebt de keuze uit honderden pantservoertuigen, afkomstig uit landen als Amerika, Duitsland en Rusland, waarbij historische accuratesse hoog in het vaandel staat. Ook kun je, zoals dat een MMO betaamt, je tank upgraden en ontwikkelen. Elk type heeft hierbij zijn eigen voor- en nadelen, waardoor het winnen van de potjes toch voornamelijk neerkomt op teamwork. De game heeft honderd miljoenen gebruikers, dus waarom zou jij het niet eens checken?
   

DC Universe Online – PS3, PS4 en Xbox One

Mocht je in een ver verleden DC Universe Online al eens geprobeerd hebben op de PS3 dan kan het zomaar zijn dat je geen geweldige herinneringen aan de MMO hebt... Maar zoals dat een goede studio betaamt, liet de feedback Daybreak Game Company niet koud. Inmiddels is DC Universe Online opgepoetst en uitgebreid tot een van de meest vermakelijke F2P-ervaringen die je op je console kunt beleven. Wie wil er nou niet zijn eigen superheld (of superschurk) maken?

DC Universe Online
    

Neverwinter – PS4 en Xbox One

Zucht, heb je Alie weer met haar MMORPG’s? Laat je niet afschrikken door het genrelabeltje aan Neverwinter. Deze game is namelijk ook erg geschikt voor mensen die het MMO-gedeelte in hun RPG’s liever achterwege laten. Daarbij komt nog dat je zonder een cent uit te geven echt kunt genieten van alle beschikbaar updates, quests, klasses en andere content. En dat is maar goed ook, aangezien Neverwinter het iconische Dungeons & Dragons-universum eer aan heeft te doen.
   

The Pinball Arcade – vrijwel elk platform

Er zullen weinig gamers zijn die niet van flipperen houden. Ik heb in ieder geval menig gulden van mijn ouders afhandig gemaakt om potje na potje na potje te spelen. Gelukkig is er nu The Pinball Arcade, dat je op vrijwel elk denkbaar platform kunt spelen. Deze F2P-flipper-game is namelijk een natte droom voor de flipperfanaat, met tafels van Bally, Williams, Gottlieb en Stern.

The Pinball Arcade
    

Killer Instinct – Xbox One

Killer Instinct was een van de launch games voor de Xbox One. Een grote naam, die ditmaal geheel gratis te spelen is. Vrijwel iedereen was het erover eens dat dit gegeven bijzonder cool was. Het probleem was echter dat deze F2P Killer Instinct niet zo heel veel content bevatte... Die issue is inmiddels echter ruimschoots goed gemaakt met twee seasons, waarmee flink wat personages aan het roster van de fighter toegevoegd zijn.
    

Hawken – PS4 en Xbox One

Hawken draait om grote oorlogsmachines die je inzet in snelle, strategische gevechten op kleine maps. De game van Adhesive Games kent verschillende modi en klassen, die je in teamverband inzet op de planeet Illal. Anders dan veel andere mech games is Hawken niet langzaam, maar juist snel! Je kunt je uren vermaken met het customizen van je mech. Het gaat daarbij niet alleen om de esthethiek, maar vooral om aanpassingen naar je speelstijl. Zodoende kent deze gratis game behoorlijk wat diepgang.

Hawken
    

Let It Die - PS4

Let It Die is een free-to-play hack and slash game, ontwikkeld door Grasshopper Manufacture. Aan het hoofd van deze ontwikkelaar staat Suda51. Met het horen van die naam hebben jullie waarschijnlijk wel in de gaten dat Let It Die een bijzonder spelletje is. Onder toeziend oog van een skateboardende Magere Hein vecht je je een weg door een toren vol vijanden. Een van de tofste dingen aan deze gratis PS4-game is de toevoeging van wat wel asynchrone elementen genoemd worden, zoals het op pad sturen van een van je personages om de game van een ander binnen te vallen.
    

Warframe – PS4 en Xbox One

Ik sluit mijn features altijd af met wat vragen. Die waren bij het vorige deel in deze Serial echter niet eens nodig. Velen van jullie waren namelijk nogal ontstemd dat ik Warframe niet op had genomen in mijn lijst met de beste F2P games op Steam. Bij deze maak ik het graag goed met jullie, aangezien deze coöperatieve third-person shooter gelukkig ook gewoon te checken is op PS4 en Xbox. Ga met z'n achten op pad in exo-skeleton om missies te volbrengen, zoals het ophalen van data uit terminals, het uit de weg ruimen van targets, het verdedigen van artefacten, en het zo lang mogelijk overleven.

Warframe
    

Zijn jullie van plan om een van deze gratis games te checken? Of hebben jullie er een aantal al eens een slinger gegeven? Zo ja, kiezen jullie dan liever voor de consoleversie of heeft de PC de voorkeur? Laat dit en nog veel meer weten in de comments!
    

De Gratis Gamen Serial:

Woensdag 21 februari:
De beste aankomende F2P games in 2018

Woensdag 21 maart:
De beste F2P games op Steam
    

REACTIES (12) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord