De beste én slechtste games van PlatinumGames 

De beste én slechtste games van PlatinumGames 2019-07-25T18:26:06
Van het geweldige Bayonetta 2 tot het afschuwelijke Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutants in Manhattan; in deze feature legt Alie alle games van PlatinumGames op de weegschaal. Ze bepaalt welke games (alsnog) een dikke gold award verdienen en welke games het opvissen uit de budgetbak nog niet eens waard zijn.

In deze feature kijk ik naar de beste én de slechtste games van PlatinumGames. De ontwikkelaar heeft namelijk een aantal absolute toppers gemaakt, maar is ook verantwoordelijk voor een paar misbaksels... Om het kaf van het koren te scheiden, maak ik een top 10, met daarin dus de vijf beste games en de vijf slechtste games van PlatinumGames.

Bayonetta 2
      

De beste games van PlatinumGames

1. Bayonetta 2

Bayonetta 2 ziet er beter uit dan ooit. Deze actiegame weet zelfs zijn voorganger te overtreffen. De geweldige omgevingen, het gekke verhaal, de spannende combat; Bayonetta 2 is simpelweg een must-have, vraag Samuel maar: "Van welke ontwikkelaar of console je ook fan bent, dit is gewoon het ultieme loop-en-vecht-spel op de markt. Als fan van dat genre moet je ‘m in elk geval hebben."
     

2. Nier: Automata

Charismatisch, verfrissend, gedurfd en zelfverzekerd; de samenwerking tussen Yoko Taro en PlatinumGames voor Nier: Automata bleek een gouden greep. PlatinumGames is natuurlijk heer en meester in bevredigende combat, waardoor Automata de spannendste game van Taro ooit is geworden.

Nier: Automata
     

3. Vanquish

Vanquish wist de cover based shooter nieuw leven in te blazen met compleet over the top, razendsnelle actie. Een perfect voorbeeld van een zogenoemde popcorn-film onder de games, waarbij het alleen maar lekker is dat je de game in een dagje door kunt knallen!
     

4. Metal Gear Rising: Revengeance

Met Metal Gear Rising: Revengeance wist PlatinumGames wederom een geweldige hack and slash-game neer te zetten én fans van Metal Gear eens iets geheel anders voor te schotelen. En daarmee deed de ontwikkelaar iets unieks: een geliefde serie eren én een geheel nieuw genre verkennen.

Metal Gear Rising: Revengeance
      

5. MadWorld

Ik weet nog goed hoe ik MadWorld kocht. Ik weet zelfs nog waar en wanneer, namelijk in 2009 in de Free Record Shop op het station. Waarom deze game zo'n indruk maakte? Om te beginnen werd mijn oog werd meteen naar het enorm stylish hoesje getrokken. En daarbij was ik natuurlijk ook gewoon benieuwd naar deze hypergewelddadige game op de ('kiddy console') Wii. Gelukkig heb ik geen moment spijt gehad van mijn aankoop!
     

De slechtste games van PlatinumGames

6. Infinite Space

Het kan zijn dat je Infinite Space een beetje gemist hebt in de stortvloed aan DS-games die het handheld-apparaat rijk is. Mis je daar veel aan? Nou ja, Infinite Space is zeker niet de slechtste game van PlatinumGames, maar erg spannend is de sci-fi RPG nou ook alweer niet...

Infinite Space
    

7. Star Fox Zero 

Oké, met deze nummer 7 in dit lijstje met de beste en slechtste games van PlatinumGames bevinden we ons eigenlijk nog steeds in neutraal gebied. Ik heb persoonlijk namelijk best wel wat moeite om deze Wii U-game aan deze kant van deze top 10 op te nemen... Maar als ik eerlijk ben, weet ik ook wel dat de meningen over Star Fox Zero over het algemeen toch vrij gemixt waren, met als grote boosdoener de controls, die ook Jurjen niet kon waarderen: "Als soort van reboot/remake van het originele Star Fox is Zero best geslaagd, alleen vind ik het idee om het vizier onafhankelijk van mijn vliegtuigje te besturen dus helemaal niks."
    

8. Anarchy Reigns

Anarchy Reigns is een beat 'em up-game, die vooral bedoeld is voor de multiplayer-ervaring... Helaas heb je daar wel spelers voor nodig en daar ontbrak het deze game nou juist aan. Waarschijnlijk sprak de chaotische, kleurrijke gameplay toch niet iedereen aan. Daarnaast ontbrak het Anarchy Reigns verder aan voldoende fun voor de solospeler, zodat de game toch ook aan de verkeerde kant van dit lijstje terecht is gekomen.

Anarchy Reigns
     

9. The Legend of Korra

We weten allemaal dat games die verbonden worden aan een film of serie natuurlijk sowieso enorm lastig zijn. Zelfs als het bronmateriaal meer dan uitstekend is! Te veel belangen, te weinig budget en een te grote tijdsdruk komen de kwaliteit van een product natuurlijk niet ten goede. Een beter voorbeeld dan The Legend of Korra is (helaas!) bijna niet te vinden.
      

10. Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutants in Manhattan

Een blik op Metacritic leer me dat Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutants in Manhattan de allerslechtste game is van PlatinumGames. Zonde, zowel van deze door mij zo geliefde franchise als van zo'n geweldige ontwikkelaar...

Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutants in Manhattan
     

De andere games van PlatinumGames

Het klopt dat je de eerste Bayonetta, The Wonderdul 101, Transformers: Devastation en Star Fox Guard mist in bovenstaande lijst. Deze PlatinumGames-games zijn echte middenmoters, die je eigenlijk allemaal met een gerust hart in je (digitale) winkelmandje kunt gooien.

En dan is er natuurlijk nog die aankomende game van de ontwikkelaar: Astral Chain. Hoe deze actiegame het ervan af gaat brengen, kun je vanaf 30 augustus ontdekken. De game is vanaf die datum te checken op de Switch. Ik heb er sowieso best wel vertrouwen in! De game wordt namelijk gemaakt door Takahisa Taura, de lead designer van Nier: Automata, en Hideki Kamiya, de creator van Bayonetta!

Astral Chain
        

Wat is jullie favoriete PlatinumGames-game? Welke game kunnen jullie totaal niet waarderen? En kijken jullie een beetje uit naar Astral Chain? Laat dat en nog veel meer weten in de comments! 

REACTIES (21) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord