De beste 100+ uur games 

De beste 100+ uur games 2015-01-17T13:11:06
Games zijn er in alle soorten en maten. Kleine spelletjes van een half uur tot epische avonturen waar je uren en uren in verdwijnt. Aan de top prijken de langste, grootste en meest verslavende games. Roy begaf zich met gevaar voor eigen leven tussen de games die langer dan 100 uur zijn.

In principe zou deze hele lijst uit MMO’s kunnen bestaan, want zoals iedereen weet, zijn dat de games waar je gemakkelijk de meeste uren in kwijt kan. Toch wil ik dit artikel niet al te veel opvullen met dit soort spellen, maar de usual suspects moeten natuurlijk wel genoemd worden. Als je in tien jaar tijd een leven en een half hebt gestopt in een spel, dan verdient dat natuurlijk wel een plekje. Laat ik daar maar vast mee beginnen dan.

 

World of Warcraft

Sowieso zou ik gelyncht worden door Nino en Alie als ik WoW niet zou noemen. Nu ben ik niet zo bang voor Nino, maar Alie vecht gemeen. Dus bij deze jongens: Worldof Warcraft is misschien wel de game waar collectief de meeste uren in zitten. Nu bestaat het ook al tien jaar en elk jaar nemen de abonnees langzaamaan af. Tot er weer een nieuwe uitbreiding uitkomt tenminste. Dan stoffen alle fans hun level 90 Orc Warlock weer af om toch even te checken of het de moeite waard is. 200 uur later komt iedereen tot de conclusie dat de vanilla versie beter was, maar dat ze toch nog wel een uurtje of 300 in Mists of Pandaria kunnen stoppen.

Het is ook geen wonder dat WoW sinds jaar en dag zoveel spelers trekt aangezien het hele spel is ontworpen als een soort psychologisch experiment. Heel vaak op knopjes drukken terwijl je soms een prijs krijgt, is voor de menselijke psyche onweerstaanbaar. Maar eerlijk is eerlijk, World of Warcraft zit zo stampvol content dat ik serieus bang ben om eraan te beginnen. Niet omdat het te intimiderend is, maar omdat ik goed weet dat ik mezelf erin verlies, en daar heb ik geen tijd voor.

 

The Elders Scrolls V: Skyrim

Bethesda is de koning van single player games maken waar je eerst jaren naar uitkijkt en ze vervolgens jaren kan spelen. Skyrim is hier een van de beste voorbeelden van. Zeg eens eerlijk, hoe lang heb je erover gedaan om het de eerste keer uit te spelen? Als je 20 uur zegt, wat best mogelijk is, dan zit je glashard te liegen. Wees eens eerlijk jij! Hoe vaak heb je wel niet gehad dat je een story quest wilde doen, maar afgeleid werd door een draak die met een reus vocht? Of een beer ergens in een hutje langs de rivier vond? ALLES in Skyrim is een sidequest. Zelfs het tegen bergen opspringen waarvan je eigenlijk wel weet dat je er niet op kan klimmen, behalve als je super omslachtig springen op uitstulpingen makkelijker vindt dan fast travel.

Alsof de originele content nog niet genoeg is, is de modding community ook nog steeds hardcore bezig. Ze maken Skyrim niet alleen mooier, maar ook debieler. En als er iets is dat je aandacht vast kan houden, is het wel debiele shit. Daarnaast kan je het op zoveel verschillende manieren spelen dat je minstens vier verschillende characters hebt aangemaakt.

 

Candy Crush Saga

Ik heb nooit gezegd dat dit een lijst zou worden met alleen goede games. Er zijn namelijk genoeg moeders van vrienden van me die me een vriendschapsverzoek sturen op Facebook en vervolgens steeds ‘om levens’ vragen. Terwijl het toch pijnlijk duidelijk zou moeten worden dat je geen leven hebt als je er steeds om moet vragen...

Deze figuren heb zeker minstens 100 uur gestopt in het verschuiven van virtuele snoepjes. Het is ook geen wonder, want ontwikkelaar King weet echt wel waar ze mee bezig zijn; het net niet irritant genoeg doen om ermee te stoppen. Telkens als je denkt dat dit de druppel is, haal je level 482 opeens. Vervolgens krijg ik weer een facebook-melding...

 

Xenoblade Chronicles

Het is jammer dat ik een van de weinige ben die deze Wii game gespeeld heeft. Dat denk ik althans. Maar mensen die het gespeeld hebben, weten precies waar ik het over heb. Deze single player rpg voelt aan als een MMO en je kan er ook dusdanig veel tijd in stoppen dat je je soms afvraagt wanneer je voor het laatst buiten bent geweest. Niet alleen de omgevingen zijn immens, maar het verhaal zelf is ook groots en zit vol toffe plot twists.

Toen ik twee jaar geleden deze game speelde en na een kleine honderd uur besloot om even wat op te zoeken op gamefaqs.com kwam ik erachter dat ik nog niet eens halverwege het verhaal was. Ik was te druk bezig met side quests en bewoners zoeken voor de stad die ik uit de grond ana het stampen was. Als je nog wat tijd over hebt en je wil Xenoblade Chronicles X spelen, dan raad ik je zijn voorganger van harte aan. Het is nog steeds de moeite waard!

 

Destiny

Eerlijk is eerlijk, Destiny maakte de verwachtingen niet helemaal waar, maar zeg dat eens tegen de gasten die drie characters van level 30+ hebben en tien volledig geupgrade exotics. Gasten die dagelijks de heroic daily doen en uren lang rondrennen op de maan op zoek naar Helium Filaments. Ik was namelijk ook zo iemand. Iemand die in de ‘Destiny Raid’ groepsapp zit... Ondertussen heb ik het weer neergelegd, omdat ik ook nog andere games wil spelen, maar zodra de nieuwe uitbreiding uit is, zal ik vast weer even kijken of het tof is.

Daarnaast heeft Destiny ook nog een vette multiplayer. Hier op de redactie hebben we wel een paar Halo-boys zitten die behoorlijk vaardig zijn in de Destiny mp. Zo houden ze hun vaardigheden warm voor wanneer Halo Guardians uitkomt. Eigenlijk is het bes kut dat we zoveel uur stoppen in een grindfest pur sang, maar het speelt zo verdomd lekker dat we vergeten dat we steeds hetzelfde doen.

 

Fallout 3 en New Vegas

Hier kan ik in principe hetzelfde neerzetten als bij Skyrim, want als Bethesda ergens goed in is, is het je afleiden van waar je eigenlijk mee bezig was. Er zijn dan wel geen reuzen, draken of beren in de post apocalyptische wereld van Fallout, maar zij worden prachtig vervangen door deathclaws, ghouls en radscorpions. Side quests bevinden zich om elke hoek en je kan de meest idiote verhalen vinden als je maar goed genoeg kijkt.

Mocht je zelfs de Wild Wasteland trait beu zijn, wat bijna onmogelijk is, want zoals ik eerder al vaststelde, worden we geïntrigeerd door debiele shit, dan kan je ook nog op zoek gaan naar mods. Of de hele game gewoon nog een keer uitspelen met een intelligence van 1, want dan zijn de dialogen in Fallout op zijn best.

Ik ben blij dat ik bijna al deze games al gespeeld hebt, want nu zou ik er geen tijd meer voor hebben. Behalve als Fallout 4 uitkomt, dan moet ik maar twee weken vrij nemen van alles. Tot die tijd ga ik kijken of ik Dragon Age: Inquisition kan uitspelen voordat ik de honderd uur aantik. Ik hoop da het lukt...

REACTIES (131) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord