De belangrijkste gamereleases van april 2018 

De belangrijkste gamereleases van april 2018: God of War, Rick & Morty en meer 2018-03-30T15:43:23
We zijn in de maanden beland dat het vooral draait om 'wat wordt de meest waardeloze gamemaand van het jaar'? Februari is zeker een kanshebber op die prestigieuze titel, maar Wouter heeft toch nog wat moois gevonden. En God of War is er ook natuurlijk!

5. Darkest Dungeon: Ancestral Edition (20 april)

Darkest Dungeon is een game die Nino, ex-redacteur van PU, me een keer aangeraden heeft toen het in 2016 uitkwam, maar waar ik nooit de tijd voor heb genomen. Het is een meedogenloze roguelike met turn-based battles en het heeft een uniek stijltje, dus het is echt wel m'n ding. De Ancestral Edition heeft alle DLC en komt ook uit voor de Switch, en voor dat platform is het natuurlijk perfect. 

   

4. Rick and Morty: Virtual Rick-Ality (10 april)

VR begint een beetje het dumpplatform te worden voor gimmicky marketing. Zie bijvoorbeeld ook de VR-game van Ready Player One en een titel genaamd Crisis on the Planet of the Apes, die ook deze maand uitkomt. Maar dit is Rick & Morty, man. Als hier maar een fractie van de humor van die animatieserie in zit, dan is het al een speelpotje waard. 

   

3. Nintendo Labo (27 april)

Dit bizarre idee kan ik alleen maar toejuichen. Go go, Nintendo! Om eerlijk te zijn zie ik het in m'n eentje nevah doen, maar samen met m'n neefjes zou dit best wel eens nieuwe niveau's van lol kunnen introduceren. Bovendien kan het creativiteit stimuleren zoals bijvoorbeeld Minecraft dat doet, plus nog wat handigheid ook. Wow...

   

2. Yakuza 6: The Song of Life (17 april)

Yakuza is een enorme serie en ik heb er maar anderhalf deel van gespeeld, maar toch ben ik bij elke nieuwe release weer geïnteresseerd. Als Simon er niet meer verstand van had gehad dan ik en dus het reviewen ervan op zich heeft genomen (en terecht, ik ben niet salty ofzo), dan had ik het wel gedaan, maar nu is het afvragen of ik er überhaupt aan ga beginnen, wat ik bij deel 5 overigens wel heb gedaan.

    

1. God of War (20 april)

Zo hyped voor deze game en ik ga er zéér binnenkort mee beginnen! Ben niet alleen benieuwd hoe de Noorse inslag van God of Wars nieuwe verhaal zal zijn, maar ook hoe de 'one take' aanpak uit gaat pakken, hoe de emotionele maagmep gaat zijn, hoe de combat vanaf de schouder is en hoe hard de eindbazen blijken. Hopelijk zal dit deel de teleurstelling van God of War: Ascension uit ons geheugen wissen...

   

3 april

The Elder Scrolls V: Skyrim VR – PC

Crisis on the Planet of the Apes – PC, PS4
  

5 april

Impact Winter – PS4, Xbox One, PC
   

6 april

Gal Gunvolt Burst – PS4
    

9 april

The Bunker – Nintendo Switch
   

10 april

Call of Duty: WW2 - The War Machine – PS4

Masters of Anima – PC, PS4, Xbox One en Nintendo Switch

Extinction – PC, PS4 en Xbox One

Rick and Morty: Virtual Rick-Ality – PS4
   

11 april

Ys Origin – Xbox One

Hellblade: Senua's Sacrifice – Xbox One
   

13 april

Gal Gun 2 – PS4 en Nintendo Switch
   

17 april

Wild Guns Reloaded – Nintendo Switch

Yakuza 6: The Song of Life – PS4
   

20 april

Darkest Dungeon: Ancestral Edition – PS4 en Nintendo Switch

Don't Starve Mega Pack – PS4 en Xbox One

God of War – PS4
   

24 april

South Park: The Fractured But Whole – Nintendo Switch

Runbow – PS4 en Nintendo Switch
  

25 april

Sinner: Sacrifice for Redemption – PC, PS4, Xbox One
  

26 april

Hello Kitty Kruisers – Nintendo Switch

Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm Trilogy – Nintendo Switch
    

27 april

Shantae: Half-Genie Hero Ultimate Edition – PS4 en Nintendo Switch

Nintendo Labo – Nintendo Switch

REACTIES (36) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord