De 11 meest awkward scènes in games ooit 

De 11 meest awkward scènes in games ooit 2015-10-16T12:53:37
Games zijn vaak heerlijk vreemd. Je kan ze zelfs awkward noemen. En nooit zijn games meer awkward dan tussen de gameplay door. PeterKoelewijn verzamelde de 11 meest awkward scènes in games ooit!

Games worden steeds mooier en complexer en ook de cutscenes gaan daarin mee. Scènes uit oude games doorstaan de tand des tijds zelden maar je hebt er nog altijd goede herinneringen aan of de game is gewoon zó goed dat het je allemaal niks kan schelen. Maar soms zijn scènes zo slecht geschreven, geacteerd of gemaakt, dat ze je totaal uit de game halen. Deze Feature is voor de ergste van die scènes!

 

11. Dragon Age: Origins – Leliana’s Playback Show

Dragon Age: Origins is een game met een mooi karakter. Daarmee bedoel ik dat hij al lelijk was toen ie nog full price in de schappen lag. Oh de game is verder fantastisch, maar nergens waren vorige generatie de awkward BioWare cutscenes meer… uh, awkward als in Origins. Deels kwam dat doordat de lipsync verre van geweldig was. Neem Leliana’s Song: wat een van de mooiste scènes uit de game had moeten zijn, verzandt in een slechte Marijke Helwegen imitatie. Leliana’s mond loopt zo slecht met de muziek, ik krijg flashbacks naar Henny Huisman-programma’s! En tijdens mijn onderzoek voor deze Feature, ben ik er ook nog achter gekomen dat Snuitje dood is! Je wordt bedankt Dragon Age: Origins!

 

10. Hybrid Heaven – Te cool voor kleren

Hybrid Heaven is een action-RPG voor de N64, zo obscuur dat zelfs ik hem niet kende voor ik aan deze Feature begon. En ik ken games die je niet eens wil kennen! Misschien heeft het er iets mee te maken dat de game niet heel goed werd ontvangen. Maar fans vonden dat de hybride hemel zijn tijd ver vooruit was. Een van de hoofdpersonages is bijvoorbeeld een nudist die in de openingsscène naakt naar de tv kijkt, naakt door de woonkamer scharrelt en zelfs naakt zijn visite verwelkomt.

 

9. Heavy Rain – Echte moordenaars lachen

Heavy Rain is een realistisch moordmysterie met realistische graphics, realistische personages, realistische QTE’s, realistische tetten, realistisch realisme en rlea, ereal, rela, ererere REALISME!!!

Maar ik denk dat het schrijven van slechteriken niet het sterkste punt is van geestelijk vader David Cage. Of lachen moordenaars in Frankrijk altijd als tekenfilmschurken?

Nou ja, eenmalig zo’n bizarre hommage aan de Dragon’s Lair sterfscènes zie ik nog wel door de vingers. De rest van Heavy Rain is een en al misère en Hallmark-pianomuziek. Dit gebeurt geen 2 keer.

David Cage, je bent een afschuwelijke schrijver. Ik kijk uit naar je volgende games en hoop er veel Features mee te vullen!

 

8. Star Ocean: The Last Hope – Hopeloos acteerwerk

Star Ocean: The Last Hope lijkt op een JRPG die gemaakt is door mensen die JRPG’s haten. Maar ieder z’n ding natuurlijk. Vaste lezers van PU.nl weten tenslotte dat ik zelf fan ben van RPG’s uit het oosten, zoals Xenoblade Chronicles, Tales of Xillia en The Witcher 3: Wild Hunt. Dus ik heb mijn uiterste best gedaan om deze lijst niet volledig vol te stouwen met dit genre. Het was moeilijk!

En toen kwam ik dus deze scène tegen, waarin hoofdrolspeler Edge Maverick keihard zijn shit verliest. Ik weet nog niet of dit crappy acteerwerk is of een verrassend degelijke Will Ferrell-imitatie.

7. Ride to Hell: Retribution - de ‘love’ scenes

Verdorie, helemaal bij nummer 7 gekomen zonder een seksscène te noemen! De harde waarheid is dat alle erotische scènes in games awkward zijn. Hell, we zijn pas net een paar jaar op een graphics niveau gekomen waarbij een kusscène niet lijkt alsof 2 plastic speelgoedpoppen tegen elkaar worden gedrukt. Je hoort nog net niet de *thud* tijdens het zoenen. 

Dus excuseer me als ik voor mijn eigen fun het bij 1 nominatie houd: Ride to Hell: Retribution. Deze game heeft de meest ongemakkelijke seksscènes ooit. Hij staat nog net iets boven Custer’s Revenge omdat ze in het Atari tijdperk tenminste hun kleren uitdeden. Dan gaat het toch iets makkelijker.

Check de beelden en huil.

 

6. Megaman X4 – What am I acting foooooor!

De Megaman X-serie is een van mijn persoonlijke favorieten en X4 staat hoog aangeschreven omdat het voor het eerst de volledige kracht van de PSX benutte. Dat betekende zelfs anime cutscenes met voice acting. Maar Resident Evil-veteranen weten dat die innovatie bij Capcom in het begin wat… awkward verliep. Wat zijn we tegenwoordig toch gezegend met Nolan North en Troy Baker.

 

5. Devil May Cry – Had veel eerder een reboot nodig

Een consolegeneratie verder en Dante creëerde eenzelfde Tommy Wiseau-waardige clip. Wat is het toch met Capcom en het verneuken van sterfscènes?!

 

4. House of the Dead 2 - ALLES

Maar géén game kan met z’n awkward voice acting tippen aan de heilige graal. De game wiens stemacteurs slechter acteren dan Stephen Hawking’s stemcomputer. Ik heb het natuurlijk over House of the fucking Dead 2! Kies zelf maar uit welke scène hier mag staan. Ik kon geen favoriet kiezen.

3. Sonic the Hedgehog 2006 – De vrouw die duizenden fanfics lanceerde

Sonic had als franchise al zo vaak dood moeten zijn dat het z’n eigen lijst verdient. Maar dat is een Feature voor de volgende keer (dibs, Nino!). Nu houd ik het bij de meest awkward scène die Sega ooit groen licht heeft gegeven. En natuurlijk zit die in Sonic ’06, de The Phantom Menace van het Sonic universum. Als je genoeg geduld kan opbrengen om alle verhaallijnen en buggy levels van de game uit te spelen, kreeg je het true ending en moet je tegen de allerlaatste eindbaas knokken.

Tijdens de game doet Mephiles the Dark ons allemaal een plezier door een zwaard door Sonics donder te steken. Maar gelukkig is Princess Elise er die hem een magische zoen geeft zodat hij weer tot leven komt en zelfs Super Sonic wordt. Een egel en een mens samen! Het internet zou hierna nooit meer het zelfde zijn. *huiver*

2. Metal Gear Solid V: The Phantom Pain – Quiet in de regen

Kojima’s nieuwste game is awkward? Wie had dat gedacht?! Uiteraard spoiler alert voor wie Metal Gear Solid V nog moet spelen… en niet weet dat Quiet een chick is die erbij loopt alsof ze door een menigte boze Air France medewerkers is opgewacht.

De Metal Gear Solid-serie zit vol aantrekkelijke vrouwen die zichzelf pikant kleden en over rare momenten hoef ik al helemaal niet te beginnen. Het spande even tussen The Phantom Pain en Peace Walker, waarin Big Boss seks met Paz had in een fucking kartonnen doos. Maar uiteindelijk is het Quiet in de regen die het meest awkward is voor de gamer. De camera gaat over haar lichaam heen als een tong en de scène heeft verder geen enkel doel behalve fapvoer zijn. Het is niet eens awkward grappig!

Wat wél grappig is, is dat de models van andere personages in de scène gestopt kunnen worden. Enter sexy Revolver Ocelot in de regen!

 

1. Final Fantasy X – Je weet welke scène

Bij de laatste vergadering pitchte ik deze Feature en het eerste idee dat geroepen werd was déze scène.

Is hij awkward? Zeker! Is het de meest awkward scène in een game ooit? Misschien niet, maar iedereen lijkt er een mening over te hebben! Er zijn analyses te vinden over hoe deze scène expres ongemakkelijk is en daarom niet als mislukt bestempeld kan worden. Er zijn muzikale remixes van gemaakt. Er zijn zelfs video’s die de scène als lachband zetten onder sitcoms!

Wauw, ik moet gewoon lachen om The Big Bang Theory! Tidus’ awkward lach is overal en de beruchte scène kent iedereen. Dat op zichzelf verdient al de Nummer 1 plek.

Zijn er tenenkrommende scénes die je mist? Of bizarre acteerprestaties die een hele nieuwe dimensie aan een game geven? Zet ze in de comments en geniet ondertussen van de superieure Japanse dub van Tidus’ lach. TIEN UUR LANG!

Alsof Gilbert Gottfried een zeemeeuw nadoet!

REACTIES (24) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord