Co-optoppers: Van Dying Light tot Helldivers 

Co-optoppers: Van Dying Light tot Helldivers 2015-03-04T12:48:22
Niets is leuker dan samen spelen. Toch is het lastig om in het bos van geweldige games de spellen met een goede co-op eruit te halen. Omdat Bas dankzij zijn succesvolle Grindr-profiel de laatste tijd vriendjes in overvloed heeft, weet hij welke games leuk zijn om samen te spelen.

Tegenwoordig koop je niet zomaar een tweede controller. Met een prijs die nagenoeg gelijk is aan een nieuwe game moet de content wel heel goed zijn om je broertje ook een plekje in je spel te gunnen. Vorig jaar mocht ik ook al aan de slag om een lijstje te maken van de favoriete co-op spellen van dat moment. Vandaag bekijk ik opnieuw de spellen die naast FIFA en Call of Duty je samen met je vrienden kunt spelen. Ook kijken we vooruit naar de games die je als echt co-opper in het oog moet houden.

Helldivers (PS4, PS3 en PS Vita)

Online en offline co-op voor 4 personen
Cross-play tussen PS4, PS3 en PS Vita

Deze game van Arrowhead Studios is gemaakt om samen te spelen. Wie alleen met zijn joystick wil spelen in zijn mancave kan kiezen uit alle andere games ter wereld, maar niet Helldivers! In dit spel probeer je namelijk samen met je vrienden objectives te behalen terwijl je je op een planeet bevindt met vijandige robots en insecten. Qua co-op is zelfs alles mogelijk, zo kun je met vier vrienden vanaf de bank op hetzelfde scherm spelen. Maar kun je ook met je Soedanese vriend via internet spelen terwijl er nog iemand meespeelt via de PS3 en een ander met zijn PS Vita.

Pas in de game wel op. Een kameraad die Trigger Happy is, kan door de constante aanwezigheid van Friendly Fire maar beter worden gemeden. Resultaat halen, bereik je echt alleen met samenwerken. Lol daarentegen, bereik je altijd wel. Vergeet alleen niet van tevoren op je ongemeende 'Sorry!' te oefenen.

Helldivers

Resident Evil: Revelations 2 (PS4, Xbox One, PS3, PC en Xbox 360)

Offline co-op voor 2 personen

Wie samen met een vriend(in) een nachtmerrie wil beleven, is met het nieuwste spel van Capcom aan het juiste adres. De episodische game bevat namelijk op de consoles en pc een splitscreen mogelijkheid waardoor je samen het verhaal kunt beleven. Ben je dus te schijt om het spel alleen te spelen dan biedt dit dus de uitkomst om alsnog het interactieve product te kunnen ervaren, terwijl er iemand bij je is die onder het bed durft te kijken.

Resident Evil: Revelations 2

Super Smash Bros. (Wii U )

Offline en online co-op voor 8 personen

Deze vechtgame van Nintendo verantwoordt niet alleen de aankoop van vier controllers, maar weet zelfs gevechten voor acht personen mogelijk te maken. Het afslaan van Pikachu is natuurlijk leuk in je eentje, maar samen met meer mensen dan de bank breed is, maakt het vertier alleen maar groter.

Naast het klassieke afslaan van personages op tijd of levens, zijn er ook een hoop minigames waar je tot maximaal 4 spelers aan deelt kunt nemen. Mocht je toch nog ooit in dit leven verveeld raken, dan zijn er nog duizenden customization options waardoor ieder gevecht alsnog zijn eigen (ingeslagen) gezicht krijgt. Er is dus meer dan voldoende afwisseling om het jaren leuk te houden voor jou en je vrienden.

Bekijk hier de mening van vechtersbaas Jurjen.

Geometry Wars 3: Dimensions (PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360 en PC)

Offline co-op voor 4 spelers

Een chaotische twin-stick shooter waarbij je met maximaal vier personen kleurrijke vormen moet vernietigen totdat je bovenaan het scorebord staat, dat is Geometry Wars 3. Hoewel de co-op mode niet bijzonder veel meer toevoegt dan een extra schip en meer chaos, blijft het amusant om dit samen met een bloedbroeder te kunnen ervaren.

Bekijk hier de review van Geometry Wars 3 Dimensions van Florian.

Geometry Wars 3

Dying Light (PS4, Xbox One en PC)

Online co-op voor 4 spelers

De first-person survival game Dying Light laat je via internet samen met je vrienden ervaren hoe het is om een coalitie te vormen om te overleven. De zombies zijn nog altijd zo hersendood als de huidige versie van Herman Brood, en dus is er ruimte om te experimenteren met wat voor brute kills je samen dit tuig kunt doden.

Mochten deze drie regels je niet overtuigd hebben, dan zijn er hier nog 50 geschreven door Graddus.

Dying Light

LittleBigPlanet 3 (PS3 en PS4)

Offline en Online co-op voor 4 spelers

Samen platformen in het schattigste spel ooit geprogrammeerd. Jep dat lukt je alleen in Super Mario 3D World, of in LittleBigPlanet 3 als je niet zo van katten houdt. De levels zijn weer inventief en erg leuk om met meerdere personen doorheen te rennen. Mocht je daarmee klaar zijn, dan kun je nog met een miljoen community levels aan de slag. Genoeg concent voor een levenslange vriendschap.

Check hier de LittleBigPlanet 3 review van Florian.

LBP 3

Evolve (PS4, Xbox One en PC)

Online co-op voor 4 spelers

Synergie is het toverwoord in deze first-person shooter. Je probeert namelijk als los onderdeel (de hunter) een dodelijke machine te bouwen die het enorme monster kan stoppen, door samen te werken met je mede-hunters. Meer co-op dan Evolve gaat het niet worden, tenzij je een monster bent (in de game).

Lees hier naar de beschreven mening van Nino.

Evolve

Super Stardust Ultra (PS4)

Offline co-op voor 4 spelers
Online co-op voor 2 spelers

Super Stardust Ultra is niet alleen de game die er het beste uitziet in 3D, het is ook een ontzettend leuke co-op game. Wel is het weer een twin-stick shooter net als Helldivers en Geometry Wars 3. Super Stardust Ultra heeft wel meer gamemodes dan ooit te voren en is daarmee de meest complete game uit de serie. Er is offline co-op voor 4 spelers, al moet je dan wel steeds op je beurt wachten. In het spel kun je maximaal met twee spelers tegelijk spelen.

Monster Hunter 4 Ultimate (3DS)

Online co-op voor 4 spelers

Als Evolve ons iets heeft geleerd dan is het dat je niet in je eentje op monsters gaat jagen. Om die reden kun je daarom ook in Moster Hunter 4 Ultimate samen met je vrienden spelen om als groep van 4 jagers op de epische beesten te jagen. Samen versla je de vijanden zodat je als groep betere wapens en gear krijgt om nog taaiere vijanden van het lijf en leven te beroven.

Spellen om naar uit te kijken:

  • Borderlands: The Handsome Collection – 4-speler splitscreen
  • Mario Party 10 – offline co-op voor 4 spelers
  • Mortal Kombat X – offline en online co-op voor 2 spelers
  • Trine 3: The Artifacts of Power – offline en online co-op voor 3 spelers
  • Bloodborne – online co-op voor 4 spelers
  • PayDay 2: Crimewave Edition – online co-op voor 4 spelers
  • Kirby and the Rainbow Curse – offline co-op voor 4 spelers
  • Splatoon – online co-op voor 4 spelers en offline co-op voor 2 spelers

De lijst met spellen is groter dan vorig jaar en daarom denken we dat de co-op modus bezig is met een comeback. Al missen we tegenwoordig wel steeds vaker de mogelijkheid van splitscreen. Welke spellen ga jij samen spelen?

REACTIES (40) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord