Call of Duty: Black Ops II multiplayer tips 

Call of Duty: Black Ops II multiplayer tips 2012-11-26T16:13:48
Dit weekend ging Ward, ondanks dat hij geen dubbele XP had, al in prestige. Hij legt je uit hoe hij dit zo snel geflikt heeft en geeft je een aantal tips om sneller te levelen in Call of Duty: Black Ops II.

Call of Duty: Black Ops II multiplayer tips

Ieder jaar maak ik er een sport van om al in het eerste weekend na de release van een Call of Duty in prestige te gaan. Dit jaar was het stiekem een dagje later, maar dat mag de pret niet drukken. Tijdens mijn race naar level 55 ontdekte ik een aantal manieren om snel XP te scoren en daar kun jij nu lekker van meeprofiteren. Ik zou zeggen, doe er je voordeel mee! 

primary

Het beste Black Ops II primary wapen

In de multiplayer van Black Ops II kun je het beste uit de voeten met een SMG. Dat is vooral zo omdat de maps veel gebieden hebben met een kleine tot medium grote afstand. Daarbij komt dat je nu veel meer punten scoort bij het halen van objectives, en wanneer je hier naartoe rusht je vaak vijanden op relatief korte afstand tegenkomt. Draaide het in Modern Warfare 3 nog om de assault rifles Type 95 en ACR, en waren dit duidelijk de beste wapens, in BOII is de balans al stukken beter. Er is dus niet echt een wapen dat eruit springt, zo begreep ik van een pro, en daarom staat er ook nog geen op een van de banlijsten van de officiële wedstrijden.

De SMG’s zijn vanwege de maps dus het sterkst, en als je een keuze maakt, kun je het beste gaan voor de PDW-57 (level 4) of MSMC (level 28 unlock). De PDW heeft als voordeel een clip size van 50, waardoor je drie tot vier gasten neer kan knallen zonder te herladen. De MSMC heeft maar 30 kogels in een clip, maar heeft soms net iets minder kogels nodig om iemand neer te maaien. Mijn voorkeur gaat echter uit naar de PDW vanwege de clip size. Moet je er nog een attachment op knallen? Dat kan zeker met een suppressor of laser sight, maar eigenlijk is dat niet eens nodig omdat de basis van deze wapens al super is. Je kunt die punten daarom beter bewaren voor je perks.

 multi2

Het beste Black Ops II secondary wapen

Er zijn vijf pistolen waar je uit kan kiezen. De beste opties zijn de B23R (level 19 unlock) en KAP-40 (level 43 unlock). De B23R is dezelfde gun die je in de bus kunt kopen in de zombiemode Tranzit. Het is een burst pistol en een meer dan lekker wapen. Je hebt één à twee bursts nodig om iemand uit te schakelen.

De andere optie is de KAP-40 die full automatic is. Het duurt echter wel iets langer voordat je die unlocked hebt. De reload snelheid van dit pistool ligt hoger dan die van de B23R, maar je kan je afvragen in hoeverre je dit nodig hebt op een secondary wapen. Naast het verschil in burst of full automatic is de B23R vooral beter op korte afstanden en de KAP-40 bij langere afstanden. Het is dus maar net wat je voorkeur heeft, maar ik ga voor de B23R omdat ik niet zo van dat sprayen hou en eerder op korte afstanden zit dankzij mijn PDW-57.

 flagcapt

Speel het objective in Black Ops II

Dan heb ik nog wat tips voor het snel vergaren van XP om te ranken. Gevoelsmatig heb ik het idee dat je in BOII veel meer XP kan verdienen met het doen van objectives dan in de vorige CoD's. De medailles die je hiermee scoort, leveren soms veel XP op. Een voorbeeld is de Opening Move-medaille die je krijgt als je als eerste B pakt bij domination. Dit levert je al 500XP op.

Het oprapen van tags bij Kill Confirmed levert je ook lekker veel punten op, meer dan bij het maken van pure kills. Speel in een domination game dus gewoon domination in plaats van team deathmatch en je zult zien dat je dik meer punten scoort. Verder hangt het ook een beetje af van welke game mode het best bij je past. Zo spelen we op de redactie veel domination, omdat we echt voor die objectives gaan en daardoor veel punten scoren. Maar als je niet graag dood gaat, dan is search & destroy waarschijnlijk een betere optie voor je om veel punten te scoren.

 multioh

Hoe rank je verder nog snel in Black Ops II?

Doe vooral challenges! Vooral die op je wapens leveren veel XP op door gewoon te spelen. Vergeet je wapens daarbij niet te prestigen, dat kan maximaal twee keer, en wissel van wapen als je een wapen hebt ‘uitgespeeld’. Zeker nu de challenges niet meer resetten na het in prestige gaan op level 55, is dit wisselen van wapen belangrijk geworden. Vergeet ook niet om UAV’s uit de lucht te knallen, dat levert je ook lekker wat XP op.

XP grinden met killstreaks

Sinds ik in prestige ben gegaan, ben ik kort gestopt met het gebruiken van de UAV, en het viel me gelijk op hoeveel moeilijker ik een pointstreak scoorde. Daarom heb ik hem maar weer snel tussen mijn streaks gezet. Ik ontdekte namelijk, en zag dit op meerdere plekken op het internet bevestigd, dat het gebruik van een killstreak als de UAV veel XP op kan leveren.

Zo kun je een UAV en Couter UAV tegelijkertijd hebben draaien en daarmee wordt door jou zo’n 20 points extra gescoord voor elke kill die je team maakt. Leuk voor tijdens Ground War. Zet als derde killstreak turrets of guardians (door veel Nederlanders al De Magnetron gedoopt) neer en de punten stromen nog weer een stukje sneller binnen.

Dit was het voor nu. Mijn BOII-tips helpen je hopelijk goed op weg om veel punten te scoren en sneller te levelen dan het licht!

Lees ook:
De Call of Duty: Black Ops II League Play Guide
De Call of Duty: Black Ops II Zombie Tips

REACTIES (73) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord