Call of Duty: Black Ops II League Play Guide 

Call of Duty: Black Ops II League Play Guide 2012-11-26T16:12:59
Zaterdag 1 december kun je eindelijk los in de competitieve leagues van Call of Duty: Black Ops II. In deze leagues stel je je eigen skills of die van je team op de proef en speel je tegen mensen van je eigen niveau terwijl je probeert jezelf op te werken tot de wereldtop.

League Play in Black Ops II kun je het best vergelijken met de leagues uit StarCraft II, maar het heeft ook wel wat weg van de Seasons in FIFA. Het is een laddersysteem dat je tussen mensen van je eigen niveau plaatst en waarbij je je vervolgens probeert op te werken tot een hoger niveau.

Je speelt eerst vijf wedstrijden om jezelf te plaatsen voor een divisie. Vervolgens scoor je punten door het winnen van potjes. Word je uiteindelijk te goed voor jouw divisie, dan promoveer je. Maar je kan natuurlijk ook degraderen als je hard zuigt. 

Aftrap van BOII: League Play

Op zaterdag 1 december gaan de leagues pas echt van start, maar eerst kun je de boel even testen in het Trial Season. Elk seizoen duurt een maand, en als je je plaatst, kom je in één van de volgende divisies terecht:

  • Masters
  • Platinum
  • Gold
  • Silver
  • Bronze
  • Iron

Als je zo’n divisie binnenkomt, sta je op nul en kun je beginnen met het afsnoepen van punten van anderen. Daarnaast heb je een bonuspool waardoor je extra punten bij je totale score krijgt opgeteld bij de eerste tien potjes die je wint iedere week. Gratis punten dus! Zo word je beloond voor het regelmatig spelen en bestorm je in het begin in lekker tempo de ranglijsten.

Moshpit series

Er zijn op dit moment twee verschillende leagues waar je aan mee kunt doen. De eerste is de Moshpit Series. Hierin speel je team deathmatch en objective modes als domination, kill confirmed en hardpoint waarin je met zes tegen zes speelt. Splitscreen is niet toegestaan en er gelden de standaard regels.In deze league kun je alleen aan je solo rank werken, maar vreemd genoeg wel met meerdere mensen als groepje meedoen. Dus je kunt nog steeds tegen zes mensen uit dezelfde clan spelen.

Ook is het wat vreemd dat je een solo ranking hebt, terwijl je erg afhankelijk bent van je teammaten. Zeker als je af en toe als zes eenlingen tegen een goed gecoördineerde groep moet spelen, is dat frustrerend. Van mij mogen ze die moshpit series dan ook lone wolf only maken, zodat groepen niet kunnen joinen, net als de Mercenary Moshpit in public games.

Champions Series

In tegenstelling tot de Moshpit Series kun je in de Champions Series wel ranken met een team, maar je kan ook hier gewoon in je eentje deelnemen of met een half groepje. In dat laatste geval rank je wel allemaal solo en niet als team. De Champions Series heeft trouwens een aparte ranking en is niet dezelfde als die van de Moshpit Series. De regels in deze mode zijn wat strenger. Zo speel je geen team deathmatch meer, zijn care packages en tactical insertions niet toegestaan. Daarnaast wordt er vier tegen vier gespeeld. Ook hier kun je niet splitscreen spelen met iemand naast je op de bank.

Het leuke aan deze league is dus dat je met vier man een groepje kunt maken en dat een eigen naam en embleem geven. Je moet dan wel per se met vier man zijn. Ook moet de samenstelling altijd hetzelfde zijn om met die groep te ranken. Dus heb je drie vrienden waarmee je de lijsten wil bestormen: bedenk een goede naam, ontwerp een embleem en gaan met die banaan!

Experience en custom classes in League Play

In League Play zijn alle wapens, perks en attachments vanaf het begin af aan beschikbaar en je hoeft dus niet eerst hard te gaan levelen in public matches. Het is dus slim om je custom classes zo optimaal mogelijk in te stellen. Deze zijn onafhankelijk van public matches, dus je kunt vijf nieuwe klassen naar eigen inzicht aanmaken helemaal toegespitst op de leagues.
Experience verzamelen doe je niet echt tijdens het spelen in leagues. Je moet dit dan ook niet gaan spelen als je het leuk vindt om te levelen en dingen vrij te spelen. Dit doe je echt voor je competitieve drang. Je krijgt echter wel 1000xp voor het winnen van een potje en 500xp als je een potje verliest.

Live streamen via YouTube

Wanneer je je Elite-account koppelt aan je YouTube-account kun je de wedstrijden die je speelt tijdens League Play in BOII live streamen. Dit is alleen hier mogelijk niet bij de public matches. Om de BOII leagues te streamen, heb je wel minimaal een uploadsnelheid van 1,5 mbps nodig.

Wat ik prettig vind is dat je in de lobby of tijdens het spelen altijd kan zien hoeveel mensen er kijken en om die aantallen aan te jagen kun je vanuit de game een berichtje op je Facebook plaatsen. Maar pas op voor je gaat streamen; dat er mensen meekijken en de kijkersaantallen oplopen kan de druk flink opvoeren waaronder je kan bezwijken.

Onsportievelingen

Gasten die nokken voordat het potje afgelopen is, heb je overal en dus ook in de leagues van BOII. Dat is in deze mode extra vervelend. Zeker als dat bij jouw team gebeurt. Ik hoop dan ook dat er dikke straffen op staan, want niets zuigt harder dan dit, en ik zag ‘t in zeven van de tien potjes gebeuren. Ook is het jammer dat de statistieken voor de leagues niet heel erg uitgebreid zijn en dat ze voornamelijk in je totale statistieken opgaan.

Mijn eerste indruk van League Play in Call of Duty: Black Ops II is positief en het is wat mij betreft een echte toevoeging aan de game. Ik kan niet wachten om uit te vinden hoe hoog ik kan komen en of ik mezelf kan plaatsen voor de Master League!

Lees ook:
De Call of Duty: Black Ops II Multiplayer Tips
De Call of Duty: Black Ops II Zombie Tips

REACTIES (31) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord