Assassin’s Creed IV: Wie is Edward Kenway? 

Assassin’s Creed IV: Wie is Edward Kenway? 2013-10-22T11:59:30
We zijn allemaal bekend met Desmond Miles, Altaïr Ibn-La'Ahad, Ezio Auditore da Firenze, Connor Kenway en Aveline de Grandpré maar aan het einde van deze maand maken we kennis met Edward Kenway in Assassin’s Creed IV: Black Flag. Wie is deze knakker en is het net zo’n badass als de rest? Florian zoekt het uit!

Edward Kenway

In de Assassin’s Creed games is de gameplay, setting en uiteindelijke missie een belangrijk aspect, maar een toffe main character is minstens zo belangrijk. Een hoop gamers vonden Connor Kenway uit Assassin’s Creed III niet zo’n interessante pik en dus is het zaak dat Ubisoft met Edward Kenway keihard terugslaat en hem op gelijke hoogte gaat zetten met Altaïr en Ezio. Of dat gaat lukken weten we pas over een paar weekjes, maar we kunnen nu wel alvast even de geschiedenis van de piraat onder de loep nemen.

SPOILER ALERT!!!

Voordat je verder leest moet ik je wel waarschuwen voor eventuele spoilers. We weten nog niet precies wat we gaan meemaken in Assassin’s Creed IV en als je volledig blanco het avontuur wil beginnen is het misschien niet zo slim om dit artikel helemaal te lezen. De keuze is aan jou.

Edward Kenway

Bekende vader en opa

Edward Kenway is uiteraard weer één van de voorvaders van Desmond Miles. Nou is dat niet zo bijzonder in een Assassin’s Creed avontuur, maar Edward is ook de vader van Haytham Kenway, de dude waarmee Assassin’s Creed III begon. Edward is daarmee de opa van Ratonhnhaké:ton (Connor voor vrienden), de hoofdpersoon van de derde Assassin’s Creed. Edward Kenway leefde van 1693 tot 1735 en was de eerste Kenway die zich aansloot bij de Assassins.

Edward Kenway

Edward werd geboren in Wales, maar toen hij nog een jonge vervelende puber was verhuisde hij met zijn vader en moeder naar Bristol in Engeland. Daar leerde hij Carolina Scott kennen, de vrouw waarmee hij op 18-jarige leeftijd al trouwde. Hij kreeg met haar een dochter, genaamd Jenny, maar als snel daarna gingen Edward en Carolina uit elkaar. Edward was namelijk nogal een losbol en had een flinke voorliefde voor drank. Ook het feit dat hij geen baan kon houden was voor Carolina geen goede basis voor het huwelijk en de twee gingen ieder hun eigen weg.

Benjamin Hornigold

De grote droom van Edward was om zeerover te worden en sinds hij nu geen verantwoordelijkheid meer had tegenover zijn vrouw besloot hij in 1712 uit naam van de Britse marine op een schip naar Jamaica te stappen onder leiding van Benjamin Hornigold, een gevreesde piraat die ook in Assassin’s Creed IV voorkomt. Nog geen jaar later viel Edward echter in een gat, aangezien er een verdrag werd getekend dat alle conflicten tussen de verschillende rijken in één klap beëindigde.

Edward Kenway

Daar begint zo ongeveer zijn avontuur als hij als eigen baas de zee verkent en alles jat dat los en vast zit. De piraat Edward Kenway was geboren en het was in deze tijd dat hij voor het eerst in aanraking kwam met de Assassin Order.

Assassin Order

In 1715 komt Edward namelijk achter het bestaan van een bepaald voorwerp dat hem machtig en bovenal stinkend rijk kon maken en in zijn zoektocht komt hij in aanraking met Duncan Walpole, een member van de Assassin Order. Nadat de beste man komt te overlijden neemt Edward na een paar aanpassingen zijn kleding over en de Assassin Order kon de toen al beruchte piraat niet meer weigeren.

Edward Kenway

Samen met Adéwalé, een ander lid van de Assassin Order (de donkere gast die we kennen uit de trailers van Assassin’s Creed IV), komt hij dan in het bezit van de Jackdaw, je schip in de game.

Potentie

Waarschijnlijk heb ik nu al teveel gezegd over het verhaal van Assassin’s Creed IV: Black Flag en daarom stopt de geschiedenisles hier. Het is in ieder geval duidelijk dat de aan geld en roem verslaafde Kenway geen lieverdje was en daarmee een prima basis heeft als ultieme ass kicking piraat en dus een prima hoofdpersoon kan zijn van een Assassin’s Creed game. Hoe Ubisoft zijn leven precies in kaart brengt is nog even afwachten, maar de beste man heeft potentie, dat is een ding dat zeker is. Assassin’s Creed IV: Black Flag ligt op 29 oktober in de winkels voor de Xbox 360 en PlayStation 3, maar komt op 21 november ook nog uit voor de PC. Het is ook een launch game voor de Xbox One en PlayStation 4.

REACTIES (60) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord