Assassin's Creed en andere verwachte gamefilms 

Assassin's Creed en andere verwachte gamefilms 2014-07-22T13:15:18
Nu de gamesindustrie zich eindelijk bewezen heeft als mainstream geldprint-machine is het hoog tijd om opnieuw de filmindustrie te infiltreren. Hieronder vind je een lijstje van Roy, met game-films die de komende tijd verschijnen.

Het zal niet echt een verrassing zijn dat de volgende lijst voornamelijk uit titels van Ubisoft bestaat. Die gekke Fransen hebben namelijk het idee dat al hun franchises zich uitermate goed lenen voor het witte doek en de plakkerige vloeren van de bioscoop. Of ze daar gelijk in hebben, is nog maar de vraag. Maar dat de geek-o-sphere zich de komende jaren niet hoeft te vervelen, is zeker!

Wreck-it-Ralph

 

Assassin’s Creed

Ubisoft poept met Assassin’s Creed de ene topper na de andere uit. Alle delen uit de gamefranchise worden miljoenen keren verkocht dus waarom zou je er dan geen film van maken? De productie heeft zo zijn ups en downs gekend, maar ondertussen is er een script geschreven door nieuwkomer Michael Lesslie, die verder geen bekende of grote films op zijn naam heeft staan. Dit script wordt momenteel aangepast door Scott Frank (Minority Report, The Wolverine). Daarbij zal Michael Fassbender (X-Men: First Class, Prometheus) de hoofdrol gaan vertolken in de film.

 • Wanneer: 5 augustus, 2015
 • Waarom wordt hij vet: Het free runnen alleen zou al voor flink spektakel kunnen zorgen.
 • Waarom wordt hij kut: Het is lastig om fans te pleasen aangezien AC al een enorm universum heeft opgebouwd in de games.

Assassin's Creed movie

 

Warcraft

Ik heb zelf eigenlijk alleen Warcraft 3 best veel gespeeld, maar aan WoW heb ik me nooit gewaagd. Wel weet ik dat de lore van Warcraft in totaal zo’n 23 boeken beslaat, dus in principe zit daar meer dan genoeg materiaal tussen om een film over te maken. Dit zat dan ook al een flinke poos in de pijplijn, maar nu heeft de film al een geraamte in de vorm van een flinke zooi acteurs en een meer dan degelijke regisseur in de vorm van Duncan Jones (Source Code, Moon).

Volgens de geruchten wordt de film gebaseerd op het boek ‘Warcraft: The Last Guardian’ en zullen de characters Cairne Bloodhoof, Thrall, Sylvanas Windrunner en Bolvar Fordragon ook in de film verschijnen.

 • Wanneer: 24 maart, 2016
 • Waarom wordt hij vet: Als iemand hier iets moois van kan maken is het Duncan Jones wel. Ik bedoel maar, heb je Moon gezien!?
 • Waarom wordt hij kut: De protagonist wordt waarschijnlijk speciaal voor de film in het leven geroepen terwijl veel fans zich liever scharen achter een bekende Warcraft-held.

Warcraft Film

 

Watch Dogs

Ubi heeft met deze nieuwe franchise direct dik gescoord en dat hadden ze eigenlijk ook wel verwacht, aangezien er praktisch meteen sprake was van een verfilming. Veel verder dan dat zijn ze ook nog niet bij Ubisoft, want er is eigenlijk nog niks over bekend nadat iemand gezegd heeft: "zullen we hier ook maar gewoon een film van maken?"

 • Wanneer: Niemand die het weet
 • Waarom wordt hij vet: Eindelijk de graphics die ons twee jaar geleden beloofd zijn!
 • Waarom wordt hij kut: Aiden Pearce is een charisma-loze zoutzak

Watch Dogs movie

 

Ratchet and Clank

Er zijn genoeg koddige game-duo’s die zich perfect lenen voor animatiefilms, maar Ratchet and Clank zijn er zo’n beetje voor gemaakt. De film bevat een hoop bekende gezichten, zoals Captain Quark, en ze krijgen allemaal hun bekende stemmen van de originele stemacteurs. Dat zit dus wel snor. Het verhaal gaat over hoe de twee matties elkaar hebben ontmoet en hoe ze het universum redden van Chairman Drek. De regie ligt deels in handen van Jericca Cleland (Finding Nemo, Space Chimps).

 • Wanneer: 2015
 • Waarom wordt hij vet: Als de humor hetzelfde is als in de games, lach ik me sowieso een kriek.
 • Waarom wordt hij kut: Het is heel makkelijk om de grappen geforceerd aan te laten voelen waardoor de hele film eerder irritant dan leuk wordt.

 

Splinter Cell

Als ze voor deze film de Sam Fisher uit de latere Splinter Cell delen pakken, ben ik in. Die gast is lekker gritty, semi rogue en niet te bang om zo nu en dan een schedel in te beuken. Gooi nog een handvol toffe gadgets in de mix en James Bond mag wel oppassen. Speculeren is trouwens het enige wat ik nog kan doen, want er is nog niet veel bekend over de productie van de film. Ja, alleen dan dat Tom Hardy de rol van Fisher op zich gaat nemen. Ze hebben dus meteen een beetje starpower achter zich, en zoiets doet een film altijd goed. Doug Liagman (Bourne Identity) doet de regie, dus er is zeker al wat spion-achtige-shizzle-ervaring in huis.

 • Wanneer: 2015
 • Waarom wordt hij vet: Bourne Identity is baas, dus als Liagman die trend voort kan zetten, zitten we goed.
 • Waarom wordt hij kut: Het is heel makkelijk om per ongeluk een dertien in een dozijn spionnenthriller te maken...

Splinter Cell Movie

 

Sly Cooper

Het was wederom een dappere poging van Sony om eindelijk eens een soort van Mascotte te fiksen voor hun bedrijf, maar de jattende wasbeer werd het toch net niet. De games en characters daarin waren echter wel meer dan vermakelijk dus het is vast geen slecht idee om ook deze franchise tot een film te maken. Blockade Entertainment, die ook de Ratchet and Clank film doen, heeft de teugels in handen. Laten we hopen dat ze allebei de films niet verneuken...

 • Wanneer: 2016
 • Waarom wordt hij vet: Stiekem heeft Sly Cooper memorabele characters die zich misschien wel beter lenen voor een film dan voor een game.
 • Waarom wordt hij kut: Zie Ratchet and Clank

 

Honorable mentions (waarvan 80% waarschijnlijk nooit het daglicht ziet)

Mass Effect Movie

Zelf ben ik eigenlijk het meest hyped voor de Warcraft film, maar voornamelijk omdat ik fan ben van de fantasy setting en aardig wat vertrouwen heb in Duncan Jones. Ubisoft heeft dan wel een speciale afdeling in het leven geroepen die zich puur en alleen focust op de ontwikkeling van hun films, maar alsnog zijn ze redelijk nieuw in de business. Laten we hopen dat we eindelijk in een tijdperk zijn beland waarin gamefilms niet volledig ruk zijn.

REACTIES (40) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord