Anon, Cargo en Safe – Netflix Kijktips mei 2018 

Anon, Cargo en Safe – Netflix Kijktips mei 2018 2018-04-30T11:41:55
Mei zit vol verplichte vrije dagen wat goed uitkomt want Netflix heeft een paar dikke series gepland deze maand! PeterKoelewijn geeft jullie de 5 Netflix kijktips van mei, plus een koninklijke tip van een gastredacteur!

Anon – 4 mei

Dé science-fiction film om deze maand te kijken is Anon. Het speelt zich af in een dystopie waar privacy en anonimiteit zijn verdwenen en zelfs je gedachten totaal openbaar zijn. Misdaad is op die manier uitgeroeid… of toch niet? Detective Sal Frieland (Clive Owen) ontmoet een mysterieuze hacker (Amanda Seyfried) die haarzelf compleet van de aardbodem kan laten verdwijnen. Sterker nog, ze kan het systeem hacken om illusies te creëren en nog veel meer gekke shit. Prima startpunt voor een bloedspannende thriller toch?

    

The Rain – 4 mei

Vers uit het noorden komt een Deense thriller met dodelijke regen! Dat spreekt ons Nederlanders natuurlijk wel aan. Een broer en zus openen 6 jaar nadat regen een dodelijk virus verspreid heeft eindelijk de deuren van hun bunker. Ze sluiten zich aan bij een groep overlevenden, hopende dat ze misschien nog hun vader kunnen vinden. Beetje The Walking Dead maar dan met meer focus op hoe en waaróm het virus uitbrak.

   

Safe – 10 mei

Dexter-acteur Michael C. Hall speelt de hoofdrol in deze nieuwe Britse drama. Tom is een weduwnaar met twee tienerdochters, waarvan er een op een avond niet terugkomt. Zelfs de politie staat voor een raadsel waardoor Tom zelf een onderzoek start. Zo komt hij erachter dat zijn veilige buitenwijk lang niet zo fris en vrolijk is als hij altijd dacht. Zijn buren blijken een paar duistere geheimen te verbergen…

    

Evil Genius: the True Story of America's Most Diabolical Bank Heist  - 11 mei

Evil Genius is een true crime-documentaire die zich focust op een wel heel erg bizarre bankroof: een pizzabezorger probeerde ooit een bank te beroven met een bom om zijn nek. Helaas voor hem ging de bom vroegtijdig af. Hoe deze bizarre bankroof tot stand kwam en wat de misdadiger bezielde, kun je vanaf 11 mei op Netflix zien.

Evil Genius: the True Story of America's Most Diabolical Bank Heist    

Cargo – 18 mei

Martin Freeman is al jaren geweldig in alles. Een zombiefilm in Australië had hij echter nog niet gedaan en Cargo vult dat gat. Als vader van een pasgeboren dochtertje, probeert hij de Australische wildernis te doorkruisen op zoek naar een veilige haven. Hij is echter al geïnfecteerd met het zombievirus, dus de tijd dringt!

En dat zijn de 5 Netflix-tips voor mei! Normaliter eindigt een PU-redacteur met zijn persoonlijke tip, maar iedereen was nog te brak van Koningsdag om te reageren op mijn smeekbedes. Gelukkig kende ik nog een oude vriend uit de kroeg die gastredacteur wil zijn. Bovendien was het van de week zijn verjaardag dus dit is mijn cadeau aan hem. Zeg maar hallo tegen Willy!
    

Tip van Willy: The Crown

Willem-AlexanderLandgenoten, het is voor mij een ongelofelijke eer om jullie toe te kunnen spreken op de website van mijn favoriete computerspellentijdschrift. Ik geef eerlijk toe dat ik, als vader van drie kinderen en knipper van allerhande lintjes, weinig tijd heb om spellen te spelen. Maar eerlijk is eerlijk, een uurtje Call of Duty is altijd leuker dan op die paar laatste zwijntjes schieten in de Nederlandse bossen. In de avond is nog wel tijd voor een film of serie kijken op Netflix. Mijn vrouw en ik zijn sinds kort weer helemaal bij met The Crown, een prachtige dramaserie over het Britse koningshuis. Wellicht denkt u nu dat dit een opmerkelijke keuze van mij is. Zie ik als monarch bij voorkeur niet iets anders? Iets dat verder van mijn eigen milieu plaatsvindt? Maar u moet begrijpen dat het Britse koningshuis aanzienlijk ouder en traditioneler is. De rol van koningin Elizabeth wordt met verve gespeeld door Claire Foy en ook de andere rollen, vervuld door Matt Smith, Victoria Hamilton, Vanessa Kirby en John Lithgow, worden uitmuntend uitgevoerd. De eerste twee seizoenen zijn gevuld vol intrige, affaires, schandalen en politieke crisissen. U bent ongetwijfeld blij dat ons koningshuis nog nooit schandalen veroorzaakt heeft. The Crown op Netflix krijgt bij deze een aanbeveling van mij. Afijn, het is inmiddels mei dus ik moet onderhand beginnen aan de Kersttoespraak. Peace out!

Wat gaan jullie in mei kijken op Netflix?

REACTIES (25) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord