Allitererende Acht - Vetste Viervoeters 

Allitererende Acht - Vetste Viervoeters 2018-08-19T03:52:50
In deze serial gaan we wat Top Acht lijstjes maken! Vetste Viervoeters, Waanzinnigste Wapens, Beste Bad Guys... Anything goes, zolang het maar allitereert! Deze week gaan we op zoek naar de tofste viervoetige helpers in games.

Racepaard Roach

Het is wel leuk hoor, die steeds groter wordende landmassa's in games. Het is alleen zo belachelijk ver lopen soms van punt A naar punt B! Gelukkig hebben we daar in de Witcher 3 Roach voor. Met een druk op de knop komt deze trouwe knol al aangedraafd om je van hot naar her te verplaatsen. Dat scheelt!

roach    

Dienstwillige Dogmeat

Alhoewel het volledig optioneel is om hem met je op sleeptouw te nemen, zullen de meeste mensen zich Fallout 4 niet voor kunnen stellen zonder Dogmeat. In de allereerste trailer die we zagen stond hij al centraal.

Hij kan spullen voor je dragen, mensen opspeuren en staat zijn mannetje in een gevecht. En het allermooiste van deze trouwe hond? Hij beoordeelt je niet. Dogmeat heeft een onvoorwaardelijke liefde voor je. Waar alle andere companions in Fallout 4 er voor kunnen kiezen om je te verlaten als jouw gedrag ze niet aan staat, zal Dogmeat voor altijd bij je blijven. Geef dat beest een aai de volgende keer dat je Fallout 4 weer aanslingert.

dogmeat    

Edele Epona

Je kan in Breath of the Wild elk paard dat je ziet temmen en als een snellere modus van vervoer gebruiken, maar geen van die pony's kunnen op tegen Link's originele werkpaard, Epona. De trouwe ros en onze groen geklede goedzak zijn sinds Ocarina of Time al onafscheidelijk. Elf games lang helpt ze je al het kwaad te overwinnen - zelfs in Breath of the Wild kan je nog samen Hyrule verkennen, maar daar moet je helaas wel een Amiibo voor kopen. Worth it!

epona    

Behaaglijke Boomer

Er is geen betere partner om je door Hope County te helpen dan Boomer. Buiten het feit dat hij voor je zal vechten tot zijn laatste snik, zal hij ook automatisch alle enemies in de buurt voor je taggen. Dat is niet alles - Boomer kan zelfs geweren van de bad guys jatten, die hij daarna naar je toe brengt. Daar heb je meer aan dan een tennisbal!

boomer    

Trouwe Trico

Hoewel The Last Guardian de hype misschien niet helemaal waar heeft gemaakt, heeft Team Ico toch wel een van de vetste mythische beesten ooit neergezet met Trico. Het is aan alles te zien dat er liters bloed, zweet en tranen in het ontwikkelen van de vliegende viervoeter zijn gegaan. Van de geluiden die hij maakt, tot de realistische manier waarop hij zich als een katachtig wezen voortbeweegt.

Met het gezicht van een hond, het lichaam en staart van een kat en de vleugels, veren en bek van een vogel is dit hybride monster een wonder om over je beeldscherm te zien huppelen. Combineer dat met het feit dat je hem op commando elektriciteit uit zijn staart kan laten knallen en het is al snel duidelijk waarom dit waanzinnige wezen sowieso een plekje in deze top acht verdient.

trico    

Rode Rakker Rush

Is het een springplank? Een hoverboard? Een onderzeeër? Nee... Het is Rush! Deze robotische hond uit Mega Man 3 helpt spelers al jaren de lastigste levels te overwinnen door in verschillende voorwerpen te transformeren. In Mega Man 6 kan Mega Man zelfs linken met Rush om in "Power Mega Man" te veranderen. In die staat kan Mega Man blokken breken en door enemy shields heenknallen. Dat doet de gemiddelde Duitse herder hem niet na!

rush     

Wilde Wolf Link

Deze is net iets anders dan de andere kandidaten op dit lijstje - Wolf Link is namelijk de enige viervoeter die je daadwerkelijk zelf bestuurt! Terwijl de anderen slechts companions of 'mounts' zijn, is Wolf Link een transformatie van de main character zelf.

Link kan misschien geen items meer gebruiken als hij transformeert in een wolf, maar met Midna op zijn rug en de mogelijkheid om met dieren te praten is het zeker geen straf om deze harige vorm aan te nemen.

wolf link    

Aanhankelijke Agro

Terwijl je als Wander door de Forbidden Lands loopt is er maar één iemand die samen met jou de Colossi aan durft te pakken. Agro! Dit stoere paard draaft gezellig door terwijl je aangevallen wordt door monsters van tientallen meters hoog. Waar de meeste paarden al lang zouden steigeren en hard de andere kant op galopperen, blijft Agro trouw aan je zijde. Elke keer dat je een Colossus verslaat en wakker wordt in de Shrine of Worship weet hij je ook weer te vinden. Dat is pas loyaliteit!

agro    
En wat vind jij? Ben je het met me eens, of heb ik jouw favoriete viervoeter gemist? Laat het me weten in de comments!
    

Alle delen in de Allitererende Acht Serial:

Zaterdag 4 Augustus:
Vetste Viervoeters

Zaterdag 8 September:
Waanzinnigste Wapens

Zaterdag 6 Oktober:
Beste Baddies

REACTIES (30) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord