Alles wat je moet weten over Metal Gear Survive 

Alles wat je moet weten over Metal Gear Survive 2018-02-10T21:10:09
In deze Serial duikt Alie in de toppers van de maand. Ze vertelt je alles wat je moet weten over deze games. We trappen af met een van de grootste releases van februari: Metal Gear Survive. Wat weten we al over deze Metal Gear-game, die ontwikkeld werd zonder Hideo Kojima?

Metal Gear Survive is de eerste Metal Gear-game zonder ontwikkelaar Hideo Kojima. Grote schoenen om te vullen door de mensen bij Konami. De game speelt zich daarbij ook nog eens af tussen Metal Gear Solid V: Ground Zeroes en Metal Gear Solid V: The Phantom Pain. De twee laatste topgames in de serie, zodat de verwachtingen hooggespannen zijn. Hoogste tijd om wat duidelijkheid te geven! Wat je precies mag verwachten van de game, lees je hier, in deze feature met alles wat je moet weten over Metal Gear Survive.

Alles wat je moet weten over Metal Gear Survive
    

Wat voor soort game is Metal Gear Survive?

Metal Gear Survive is een spin-off van de Metal Gear-serie, net zoals Metal Gear Rising: Revengeance dat is. Het is dus geen main game in de serie, hetgeen verklaart waarom de gameplay behoorlijk afwijkt van wat je gewend bent. Metal Gear Survive is namelijk een survival action-adventure game, met een nadruk op dat survivallen. Je verkent de open wereld in deze game van Konami in een third-person-perspectief. Je kunt daarbij zowel solo op pad gaan in een singleplayer-avontuur, of je vrienden bijeen trommelen voor een avondje multiplayer. Ook kun je AI-teamgenoten, die je commando’s kunt geven, meenemen. 
     

Het plot van Metal Gear Survive

Na de evacuatie van Big Boss en Kazuhira Miller van de belegerde Mother Base in Metal Gear Solid V: Ground Zeroes, opent zich een wormgat in de lucht. Dit wormgat transporteert de offshore-fabriek en de resterende militairen van Militaires Sans Frontières naar een alternatieve realiteit. Zij belanden in Dite, een wereld vol met vijandige, kristallijne zombie-achtige entiteiten, die "creatures" genoemd worden. De soldaten gaan op zoek naar de benodigde materialen om terug te keren naar hun eigen wereld. Tot die tijd dienen de overblijfselen van Mother Base als veilige thuishaven.

Alles wat je moet weten over Metal Gear Survive
    

De ontwikkeling van Metal Gear Survive

Metal Gear Survive werd op 16 augustus 2016 aangekondigd op Gamescom. De aankondiging was niet per se bijzonder verrassend, aangezien Konami in 2015 nieuwe werknemers begon toe te voegen aan het Metal Gear-team. Daarnaast was er nog geestelijk vader Hideo Kojima, die in 2013 al aangaf een zombiegame te willen maken. Een uitspraak waar ie later (zie hieronder) behoorlijk op terug kwam. Maar goed, hij schijnt destijds Platinum Games zelfs gevraagd te hebben om door nanomachines aangedreven zombies toe te voegen aan de opvolger van Metal Gear Rising: Revengeance.
    

Wat gebeurde er ook alweer met Hideo Kojima?

Tijdens de Game Developers Conference in 2013 maakte Hideo Kojima bekend dat Metal Gear Solid V: The Phantom Pain zijn laatste game in de franchise zou zijn. Toen Konami in 2015 de naam van Hideo Kojima verwijderde van marketingmateriaal werd duidelijk dat de breuk best wel eens serieus kon zijn. Konami liet in oktober 2015 weten dat Kojima een lange break nam, maar zijn afwezigheid bij The Game Awards voelde toch enigszins verdacht... Op 16 december 2015 onthulde Kojima zijn studio Kojima Productions. Hij ging daarmee een samenwerking aan met Sony, zodat zijn Death Stranding een PS4 exclusive zal worden.

Alles wat je moet weten over Metal Gear Survive
    

Wat vindt Hideo Kojima van Metal Gear Survive?

Tijdens de Tokyo Game Show werd Hideo Kojima gevraagd of hij betrokken was bij de ontwikkeling van Metal Gear Survive. Hij ontkende en voegde daaraan toe dat de Metal Gear-serie handelt over politieke fictie en spionage. Zombies passen niet in zijn visie op de serie. Andere oudgediende artiest Yoji Shinkawa heeft overigens ook geen hand gehad in de ontwikkeling van Metal Gear Survive. Hij grapte ooit dat er anders wel mechs in de game gezeten hadden.
    

Wat zegt Konami over Metal Gear Survive?

Het opperhoofd van Konami Europe Tomotada Tashiro noemt Metal Gear Survive een frisse blik op de befaamde stealth-elementen uit de Metal Gear-serie. Ook roemt hij de unieke co-op-setting, die een diepe multiplayer-ervaring moet bieden.

Alles wat je moet weten over Metal Gear Survive
    

Wat is de kritiek op Metal Gear Survive?

Veel Metal Gear-fans zijn sceptisch voor Metal Gear Survive. Onder meer vanwege het ontbreken van de invloed van Hideo Kojima. Zij zijn echter ook bang dat deze nieuwe Konami-game te generiek wordt; de zoveelste multiplayer zombie-game. Ook de toevoeging van microtransacties en “always online”-vereiste staan hen tegen. En ten slotte krijgen zij geen echt typisch Metal Gear-gevoel bij Metal Gear Survive. Critici die de game al hebben mogen checken, zijn echter milder. Vooral over het survivallen zijn de reacties overwegend positief.
    

Het survivallen in Metal Gear Survive

Het doel in Metal Gear Survive is kort gezegd overleven tegen de zombies en de omgeving. Net als in genregenoten ben je natuurlijk niet (meteen) opgewassen tegen je vijanden. Je attacks zijn gelimiteerd, je resources schaars, en je hebt honger en dorst. Je moet zodoende jagen voor voedsel en kunt niet sprinten zonder dorst te krijgen. Elementen als honger en dorst worden aangeduid met meters, die je moet weten te balanceren. Daarnaast ben je resources aan het verzamelen om de zombies van je lijf te jouden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het uitbreiden van de verdedigen van je basis en het maken van nieuwe wapens.

Alles wat je moet weten over Metal Gear Survive
    

De stealth in Metal Gear Survive

Denk je aan de Metal Gear-games dan denk je toch al snel aan stealth. Ook in Metal Gear Survive speelt stealth een grote rol. Het heeft in deze game vooral veel te maken met geluid. Je moet je namelijk zo stilletjes mogelijk voortbewegen, zonder de zombies te alarmeren. Het is vaak niet slim hen frontaal aan te vallen, zodat je slinks, sluw en dus vooral stil moet zijn om je doel te bereiken. Net als in de hoofdserie kun je langzaam langs vijanden kruipen en ze stilletjes uitschakelen. En mocht je de zombies toch alarmeren, dan heb je uiteraard alsnog wapens tot je beschikking om de klus te klaren.
    

De multiplayer in Metal Gear Survive

Als je in de multiplayer-modus samenspeelt met drie anderen kun je je eigen personage uit de singleplayer-ervaring importeren. Deze neemt daarbij zijn stats en resources mee. En omgekeerd ben je resources die je gebruikt in de multiplayer ook kwijt in je singleplayer. Het doel is om het fort te verdedigen tegen waves van vijanden, waarbij je tussendoor in korte pauzes de tijd krijgt om items te maken, hindernissen te plaatsen en resources te verzamelen.

Alles wat je moet weten over Metal Gear Survive
    

De PC requirements van Metal Gear Survive

Je kunt Metal Gear Survive checken op PC, PS4 en Xbox One. Ben je van plan om de game te checken op dit eerste platform, dan ben je vast benieuwd naar de PC-sepcs. Hierbij de minimum PC requirements om MGS te kunnen spelen:

  • OS: Windows 7 x64, Windows 8 x64, Windows 10 x64 (64-bit OS vereist)
  • Processor: Intel Core i5-4460 (3.40 GHz) of beter; Quad-core of beter
  • Memory: 4GB RAM
  • Graphics: NVIDIA GeForce GTX 650 (2GB) of beter (DirectX 11 kaart vereist)
  • DirectX: versie 11
  • Network: Broadband Internet connection
  • Storage: 20GB aan ruimte
  • SoundCard: geluidskaart die werkt met DirectX 9.0c
        

Metal Gear Survive verschijnt 22 februari op PC, PS4 en Xbox One. Gaan jullie de game checken? Of laten jullie dit deel in de franchise aan je voorbij gaan? Antwoorden mogen in de comments!
    

De Alles wat je moet weten over Serial:

Zondag 25 maart:

Alles wat je moet weten over Far Cry 5

Zondag 8 april:

Alles wat je moet weten over God of War

REACTIES (14) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord