Alles wat je moet weten over Jurassic World Evolution 

Alles wat je moet weten over Jurassic World Evolution 2018-06-18T14:15:37
In deze Serial duikt Alie in de toppers van de maand. Ze vertelt je alles wat je moet weten over deze games. We zoomen in op een van de grootste releases van juni: Jurassic World Evolution. Wat weten we allemaal over deze dino-game?

Jurassic World Evolution is wat wel een een business-simulatie game genoemd wordt. Waarschijnlijk zegt de term tycoon game je echter veel meer. Jurassic World Evolution wordt ontwikkeld en uitgegeven door Frontier Developments, en is nu te checken op PC, PS4 en Xbox One. Dit valt samen met de bioscooprelease van de nieuwste film in de franchise, Jurassic World: Fallen Kingdom. Deze dino-game is echter gebaseerd op de film Jurassic World uit 2015.

Jurassic World Evolution
    

De gameplay van Jurassic World Evolution

In Jurassic World Evolution mag je als parkmanager van de Hammond Foundation pretparken bouwen waarin dinosaurussen centraal staan. Je bent dus verantwoordelijk voor je eigen Jurassic World, compleet met het engineeren van nieuwe dinosauriërrassen en attracties. Uiteraard heeft je park ook afzettingen, en bewaar- en onderzoeksfaciliteiten nodig.

Het doel is om een zo goed mogelijk park te maken, hetgeen wordt uitgedrukt in een Park Rating. Als die rating hoog genoeg is dan speel je een nieuw eiland vrij. Elk van deze eilanden kent eigen uitdagingen. Het eerste eiland is uiteraard nog redelijk gemakkelijk, maar op de volgende eilanden kamp je bijvoorbeeld met extreme weersomstandigheden. Zodoende wordt het steeds moeilijker om een goed park te bouwen.

Jurassic World Evolution
    

De eilanden in Jurassic World Evolution

Jurassic World Evolution laat je alle vijf de eilanden van de Las Cinco Muertes-archipel verkennen. De eilanden in kwestie zijn: Isla Matanceros, Muerta, Pena, Sorna en Tacaño. Je past deze eilanden aan met terraforming en bouwgereedschappen. Ook is het natuurlijk mogelijk om je parken te verkennen, ofwel achter het stuur van je 4x4 of vanuit de cockpit van je helikopter.

Zoals gezegd, kent elk eiland zijn eigen obstakels, zoals weinig open ruimte. Ook maakt het nogal een verschil of het dag of nacht is op de eilanden. En dat is per eiland verschillend; Jurassic World Evolution kent geen dag/nacht-cyclus, maar op het ene eiland is het altijd licht zijn en op het andere eiland altijd donker. Isla Nublar vormt de setting voor een sandbox-modus. Deze staat los van de carrièremodus spel. Je unlockt de sandbox-modus zodra je een 4-sterren rating haalt op Isla Matanceros, het starteiland.

Jurassic World Evolution
    

De missies in Jurassic World Evolution

De game begint met een verhaaltje met in de hoofdrol dr. Ian Malcolm (Jeff Goldblum). Hij doet dienst als verteller en waarschuwt je niet te ver te gaan met genetisch onderzoek. Ook andere personages – waaronder Bryce Dallas Howard en B.D. Wong - maken hun opwachting. Zij bieden je missies aan, waarmee de plot verder uit de doeken wordt gedaan.

De missiestructuur kent drie divisies waar je je op kunt richten: wetenschap, entertainment en beveiliging. Alle drie deze stromingen kunnen ze bijdragen aan het succes van je park, zo zorgt entertainment logischerwijs voor meer plezier voor bezoekers. Via wetenschap zorg je voor aandacht van andere onderzoekers en meer soorten dinosaurussen. En ten slotte is beveiliging uiteraard nodig voor de veiligheid van je bezoekers.

Elk van de personages heeft een eigen agenda. Zodoende proberen ze je allemaal te overtuigen het park te ontwikkelen in overeenstemming met hun advies. Met het voltooien van missies ontvang je beloningen en reputatie in de respectievelijke stroming. Het is van belang deze reputatie nauwlettend in de gaten te houden. Als de reputatie te laag wordt, zal de bijbehorende divisie een probleem creëren in je park, bijvoorbeeld door je dino’s te vergiftigen of een omheining te saboteren.

Jurassic World Evolution
    

Het maken van dino’s in Jurassic World Evolution

Om fossielen op te sporen, stuur je Expedition Teams de wereld over. Door fossielen te onderzoeken, ontdek je nieuwe dino's of verhoog je het percentage van genomes die je al hebt. Hoe hoger het percentage is, hoe sterker je dinosaurussen zijn en hoe ouder ze worden. Elke genome waarbij je het percentage boven de vijftig krijgt, kun je laten uitbroeden. Hiervoor wordt het ei in een incubator geplaatst. Als je dino uit het ei kruipt, wordt deze losgelaten in een van je verblijven.

Geheel traditiegetrouw mag je ook in deze tycoon-game genetische knutselen met dinosaurussen. In Jurassic World Evolution mag je zelfs een hele reeks andere diren toevoegen aan de dna-mix - van haaien tot vleermuizen - in een poging om het gen van een dino te en evolueren. Deze aanpassingen hebben ook daadwerkelijk invloed op welke dino uit het ei kruipt, zoals op agressiviteit en uiterlijk.

De behoeften van dino’s verschillen onderling, zoals het soort voedsel dat ze eten en de mate van sociale interacties die ze nodig hebben. Als je deze behoeftes weet te bevredigen, krijg je gezonde en tevreden dino’s. De dieren hebben ook interactie met elkaar en met de omgeving. Ze zullen bijvoorbeeld een concurrerende soort aanvallen en carnivoren zullen herbivoren opeten.

Jurassic World Evolution
     

Het bouwen in Jurassic World Evolution

Om de Expedition Teams op pad te kunnen sturen, bouw je een expeditiecentrum. Het fokken en incuberen van de eieren gebeurt vervolgens in het Hammond Research Center. Uiteraard heb je ook verblijven nodig voor de dino’s. En wat denk je van de attracties en voorzieningen (restaurants, winkels, etc.) om de gasten te behagen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de monorail uit Jurassic World. Het spel beschikt daarnaast over een terreintool waarmee spelers de omgeving kunnen wijzigen, zoals bomen planten en waterbronnen maken.

Het is dus een kwestie van bouwen, ontwikkelen en research uitvoeren, met het doel ervoor te zorgen dat je park goed loopt, en hopelijk zelfs winstgevend is. Er zijn echter verschillende noodsituaties die zich in het park kunnen voordoen, waaronder stroomstoringen, noodweer en uitbraken van dino’s. Het is aan jou om deze calamiteiten aan te pakken om de veiligheid en het geluk van de gasten te waarborgen. Hiervoor bouw je onder meer een ACU-centrum en een Ranger Station, die verantwoordelijk zijn voor het verzorgen en transporteren van (zieke) dinosaurussen, het repareren van hekken en nog veel meer huishoudelijke taken. Als je wilt, kun je ook zelf bijspringen. Daarvoor pak je de helikopter of auto en trek je er in first-person-perspectief op uit.

Het bouwen, het creëren van nieuwe dino’s... Alles in Jurassic World Evolution kost geld. Je kunt geld verdienen door missies te voltooien. De hoofdmoot van je inkomen is echter afkomstig van de attracties, waarvoor je de entree zelf kunt bepalen. Daarnaast kun je bijvoorbeeld ook foto’s van je dino’s maken en verkopen in de fotomodus.

Jurassic World Evolution
     

De ontwikkeling van Jurassic World Evolution

Op 20 augustus 2017 werd Jurassic World Evolution aangekondigd tijdens Gamescom. Aansluitend werd op 7 oktober een video over de in-game-engine onthuld tijdens de eerste jaarlijkse Frontier Expo. Zoals gezegd is Jurassic World Evolution gebaseerd op de film Jurassic World. Universal Pictures voorzag ontwikkelaar Frontier Developments zodoende van dinosaurusmodellen uit de films, en andere referentiematerialen, zoals audio. De studio sloeg bij de ontwikkeling ook de boeken van Michael Crichton erop na, evenals diverse fantheorieën.

Tyrannosaurus rex was een van de eerste dinosaurussen waar Frontier Developments mee aan de slag ging. Voor het gebrul van T. rex heeft het geluidsteam audiofragmenten uit de films gebruikt. Het animatieteam maakte op basis daarven vervolgens de animaties. De ontwikkelaar keek dus vooral naar de rest van de franchise, maar verdiepte zich ook in de nieuwste wetenschappelijke ontdekkingen. Zo werd er voor het gedrag van de dino’s gekeken naar vogels.

Jurassic World Evolution
    

De edities en PC-specs van Jurassic World Evolution

Spelers kunnen een Digital Deluxe-editie van Jurassic World Evolution aanschaffen. Deze bevat vijf extra dinosaurussen die toegankelijk zijn via opgravingen: Styracosaurus, Crichtonsaurus, Majungasaurus, Archaeornithomimus, Suchomimus. Ook mensen met een pre-order krijgen wat extra’s, namelijk een exclusieve platformspecifieke ACU helikopter skin en off-road voertuig skin.

Mocht je Jurassic World Evolution op de PC willen checken, dan hierbij de benodigde specs:

Minimum system requirements
OS: Windows 7 64-bit
CPU: Intel Core i5-2300 2.8GHz or AMD FX-4300 3.8 GHz
RAM: 8 GB System Memory
GPU RAM: 2 GB Video Memory
GPU: GeForce GTX 650 Ti 2GB or Radeon HD 7850 2GB
HDD: 8GB Available Hard Drive Space
API: DirectX 11

Recommended system requirements
OS: Windows 7 64-bit
CPU: Intel Core i7-4770 3.4GHz or AMD FX-8350 4.0 GHz
RAM: 12 GB System Memory
GPU RAM: 4 GB Graphics Memory
GPU: Nvidia GeForce GTX 980 or AMD Radeon R9 380
HDD: 8GB Available Hard Drive Space
API: DirectX 11
    

Fallen Kingdom update voor Jurassic World Evolution

Jurassic World Evolution krijgt als aansluiting op de bioscooprelease Jurassic World: Fallen Kingdom een gratis update. Er worden zes nieuwe dino's toegevoegd die ook in de film te zien zijn. Tot nu toe is alleen de Indoraptor aangekondigd en moeten we wachten tot 22 juni op de andere vijf.

Jurassic World Evolution
           

Jurassic World Evolution kan nu gecheckt worden op PC, PS4 en Xbox One. Gaan jullie de game spelen? En zo ja, wat zijn jullie verwachtingen? Of laten jullie deze game van Frontier Developments aan jullie voorbij gaan?

    

De alles wat je moet weten over Serial:

Zondag 20 mei
Alles wat je moet weten over Detroit: Become Human

Zondag 2 juni 
Alles wat je moet weten over Vampyr
    

Eerder in deze Serial:

Zondag 11 februari:
Alles wat je moet weten over Metal Gear Survive

Zondag 25 maart:
Alles wat je moet weten over Far Cry 5

Zondag 8 april:
Alles wat je moet weten over God of War

REACTIES (17) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord